Архів новин

24 июля 2022

День Української Державності 28 липня утверджуватиме зв’язок багатьох поколінь нашого народу – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Завтра починається важливий тиждень – символічний. Тиждень, коли ми вперше відзначимо День Української Державності 28 липня. Вперше.

Відзначимо в час такої жорстокої війни – на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати.

День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

Героїчна відсіч, яку чинить Україна, була би неможливою без внеску наших жінок-захисниць, - Міноборони

Героїчна відсіч, яку чинить Україна, була би неможливою без внеску наших жінок-захисниць. Про це заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр під час участі у Другому міжнародному Саміті перших леді та джентльменів у Києві.

За її словами, нині спостерігається тенденція до збільшення кількості військовослужбовиць-жінок серед усіх категорій особового складу. Так, зокрема, від жовтня минулого року частка військовослужбовиць-жінок збільшилась – з 31 до понад 38 тисяч.

Ірина Верещук: Підтримка до ВПО має надходити без зволікань

Підтримка до ВПО має надходити без зволікань. Про це говорили на міжвідомчій нараді, яка пройшла під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. Обговорювали, як можна налагодити вчасну виплату допомоги на проживання ВПО та спростити подачу заяв через мобільний додаток Дія.

Вирішили, що Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал Дії. А саме: щоб ВПО могли через цей застосунок знятись з обліку та змінити адресу фактичного місця проживання при повторному переміщенні.

Два мільйони українців користуються особистим кабінетом ГК «Нафтогаз України»

Згідно з рішенням Оператора ГТС України та Міненерго, українців ще з 1 травня перевели автоматично до реєстру ГК «Нафтогаз України».

Зручним диджитал-рішенням від Нафтогазу вже користуються два мільйони українців. Кількість прихильників онлайн-сервісу збільшилася вдвічі у липні та продовжує зростати щодня. Саме на my.gas.ua можна отримати всі необхідні сервіси для розв’язання газових питань.

Нагадаємо, що в особистому кабінеті ГК «Нафтогаз України» ви можете: 

Сертифікація вчителів 2022: як відбуватиметься незалежне тестування

Із 1 до 15 серпня буде відкрита реєстрація для проходження сертифікації педагогічних працівників у 2022 році.

Вона відбуватиметься у два етапи:

- основний (1– 8 серпня) – у межах граничної кількості для кожного регіону;
- додатковий (9–15 серпня) – у межах загальної граничної кількості (2500 учителів).

Реєстрацію вчителів початкових класів для проходження сертифікації у 2022 році буде достроково припинено, якщо 2500 осіб сформують бланки реєстраційних карток-заяв.

Незалежне тестування вчителів початкової школи відбудеться 10 вересня.

Гуманітарний штаб для переселенців з Луганщини працює в Рівному, планують відкрити в Луцьку, Львові та Житомирі

Про це повідомили у Кремінській міській військовій адміністрації.

Її визначено координатором з гуманітарних питань ВПО Луганщини, які перемістилися на Західну Україну.

У Рівному вже запрацював гуманітарний хаб, розташований на вул. Фабрична, 20.

Для таких же штабів в Луцьку, Львові та Житомирі наразі шукають приміщення.

У штабі люди можуть отримати не тільки гуманітарну допомогу, а й проконсультуватися з соціальних, медичних, юридичних питань, вирішити проблеми з пошуком житла тощо.

24 липня 2014 року українські військові звільнили Лисичанськ

У липні 2014 року за визволення Лисичанська від російських найманців віддали життя командир військової частини 3011 Нацгвардії України генерал-майор Олександр Радієвський, полковник Павло Сницар, солдат Ігор Коцяр, герої 24 окремої механізованої бригади – майор медичної служби Сергій Рокіцький, солдат Павло Лейба та підполковник, начальник протиповітряної оборони 51 окремої механізованої бригади Василь Спасьонов.

На жаль, тепер список загиблих захисників міста набагато довший, але ми пам’ятаємо кожного і помстимося за кожного Героя!
 

За тиждень переселенці з Попасної, які мешкають в різних містах, отримали майже 1 500 посилок із гуманітарною допомогою

Ефективність взаємодії із «Укрпоштою» в напрямі забезпечення гуманітарною допомогою переселенців підтверджується показниками Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації за тиждень, що минає.

Так, у хабі в Новомосковську продукти харчування видані 1 366 особам.

Водночас жителям Попаснянської територіальної громади, які не мають змоги отримати допомогу безпосередньо в цьому місті, через відділення АТ «Укрпошта» за тиждень відправлено 1 420 посилок.

Для отримання гуманітарної допомоги засобами поштового зв’язку необхідно заповнити форму тут:

Сергій Гайдай: поблизу Лисичанська під смертельний вогонь потрапив ОМОН із Сахаліна, у Кадіївці зруйновано казарму з військовими

Сили оборони України завдають противнику втрат на всіх напрямках, де йдуть активні бойові дії.

А західна артилерія допомагає тримати у напрузі росіян у тилу, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«За останні тижні ми уразили декілька складів із боєприпасами і скупчень окупантів лише на Луганщині. Багато успішний влучань і на Донеччині, що не дає змогу ворогу атакувати інтенсивніше. Скажу більше – щоночі вони не сплять, а чекають, що по ним можуть влучити», – каже Сергій Гайдай.

ЗСУ крок за кроком просуваються в Херсонській області – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Завершується вже сто п’ятдесятий день нашої оборони від Росії, від їхнього вторгнення. І цей день у чомусь схожий на всі попередні – знову ракетні удари, тяжкі бої на багатьох ділянках фронту – Донбасі, Харківщина, знову обстріли.

Але в іншому у цей день видно, наскільки ми просунулися до нашої перемоги. Вона буде!