Архів новин

05 июля 2022

Рятувальники Луганщини отримали міністерські нагороди

А також за мужність і вірність присязі висловлена подяка вогнеборцям, які рятували область від пожеж під час ворожих обстрілів.

Серед надзвичайників нагрудним знаком «Знак пошани» нагороджено капітана служби цивільного захисту, провідного фахівця спецзв'язку Олексія Хамулу.

Нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації» - підполковника служби цивільного захисту, начальника відділу телекомунікацій, інформаційних технологій та Системи 112 Олега Білоконя.

У застосунку «Дія» можна буде перевірити справжність нотаріального документа

Вже скоро в застосунку «Дія» будуть доступні нотаріальні послуги.

Уряд прийняв постанову про перевірку нотаріальних документів через «Дію».

Тому першою буде можливість перевірити через застосунок справжність нотаріальних документів за допомогою QR-коду.

Зараз завершується робота над технічним запуском сервісу.

Сергій Гайдай: лікарні Луганщини щомісяця отримуватимуть 1/12 частину коштів від запланованої на рік вартості медичних послуг

Уряд вже затвердив відповідні зміни на початку липня, - додав начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Вони стосуються реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Так, медичні заклади, які уклали договори із НСЗУ, отримуватимуть кошти за фактично надані послуги та пролікованих пацієнтів. Тобто, якщо прийнято більше пацієнтів, то отримано більше коштів.

Стає обов’язковим подання звітів про медичні послуги, на їх основі та застосовується оплата від НСЗУ.

Як клієнту Укрпошти отримати пенсію, якщо він тимчасово змінив фактичне місце проживання

Особи, які отримували пенсії через АТ «Укрпошта» (у відділеннях або з доставкою додому) та тимчасово змінили фактичне місце проживання, можуть отримувати пенсії за новим (тимчасовим) місцем перебування через платіжну систему «Швидка копійка» АТ «Ощадбанк» або через внутрішні перекази АТ «Укрпошта».

У разі, якщо пенсія за відомостями на виплату не буде отримана, АТ «Укрпошта» повідомить про це Пенсійний фонд України, і кошти будуть виплачені з наступного місяця.

Допомогу за е-лікарняним можна отримати на підставі витягу

Якщо роботодавець не має можливості подати заяву-розрахунок до Фонду соціального страхування через бойові дії, то працівник може звернутися до будь-якого ФСС для отримання виплат напряму на підставі витягу його е-лікарняного.

Електронні лікарняні продовжують формуватися і в умовах воєнного стану, а Фонд соціального страхування штатно здійснює їх оплату – з початку війни фінансування лікарняних і страхових виплат не призупинялось ні на день.

Уряд запускає програми грантів для розвитку підприємництва та навчання українців

За інформацією Міністерства економіки України, Уряд запускає грантові програми для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання.

Українці зможуть отримати:

- мікрогранти для створення власного бізнесу;
- гранти для розвитку переробного підприємства;
- державне фінансування закладки саду;
- кошти для розвитку тепличного господарства;
- грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ;
- кошти на навчання ІТ-спеціальностям.

Чехія, Фінляндія та Швеція братимуть участь у відновленні Луганщини

У швейцарському Лугано триває конференція, на якій українська делегація на чолі з очільником Уряду представляє план післявоєнної відбудови країни. 

Загалом план включатиме 24 томи напрацювань Нацради відновлення України. 

Попередньо план відновлення України оцінюють у 750 мільярдів доларів. За словами прем'єра, основними джерелами відновлення мають бути конфісковані активи росії та російських олігархів. За різними оцінками, це від 300 до 500 млрд доларів. 

Як вступити до закладів вищої освіти в 2022 році абітурієнтам та бакалаврам з особливо небезпечних територій

Вступники з територій, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), можуть взяти участь у вступній кампанії-2022 до українських вишів.

Покрокову інструкцію щодо особливостей прийому на навчання шукайте в інфографіках.

Із Покровська евакуюватимуть бажаючих до Львова

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 5 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Луганський обласний онкологічний диспансер в Сарнах на Рівненщині встановлює нове обладнання

У середині червня в місті Сарни на Рівненщині відновив роботу Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер, який раніше працював у Кремінній.

Там вже приймають пацієнтів, закупають нове обладнання та зустрічають людей, які з Кремінної, Сєвєродонецька та Лисичанська їдуть до своїх лікарів.

Медпрацівники до останнього працювали у Кремінній. 18 квітня їм вдалося виїхати з окупованого міста. На жаль, врятувати обладнання не змогли, проте із собою забрали дорогі препарати для хіміотерапії.

У Білогорівці українські військові відбили штурмові дії противника. Окупанти відійшли

Основні зусилля орків зосереджені на встановленні контролю над територією Луганської області у межах адміністративних кордонів.

рашисти продовжують обстрілювали населені пункти області. Знищення триває.