Архів новин

08 июля 2022

Державою отримано понад 225 тисяч заяв про пошкоджене майно

Така кількість заяв зареєстрована за 3 місяці роботи послуги.

За цей час українці подали:
- 217 662 через застосунок Дія;
- 3 828 — через портал Дія;
- 4 106 — у ЦНАПах.

Запрацював гуманітарний хаб при Сєвєродонецькій міській ВЦА у Дніпрі

Сєвєродонецька міська ВЦА за ініціативи очільника Луганщини Сергія Гайдая запровадила на території міста Дніпро гуманітарний хаб.

Сергій Гайдай: першими житло від держави отримають соціально вразливі переселенці

Першими нові домівки мають отримати соціально вразливі верстви населення, – зазначає начальник обласної військової адміністрації.

«Цю пріоритетність визначатиме спеціальна робоча група. Вона і складатиме рейтинг для кожної соціальної групи переселенців. До прикладу, багатодітні родини або інваліди матимуть певну перевагу перед підприємцями. Але держава забезпечить житлом усіх, хто його втратив», – упевнений Сергій Гайдай.

Сьогодні розпочинається перший етап підтвердження участі у додатковій сесії НМТ

Підтвердження участі в додатковій сесії національного мультипредметного тесту передбачає два обов’язкових етапи, які триватимуть упродовж:

- 8ー18 липня;
- 1ー10 серпня.

На першому етапі (8–18 липня) учасникам потрібно заповнити спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ» на сайті: https://testportal.gov.ua 

Його мають пройти ті, хто:

Держустанови Луганщини зможуть надавати послуги, виїжджаючи в різні міста, - Сергій Гайдай про отримання областю багатофункціонального мобільного офісу

Це стане можливим завдяки отриманню обласною військовою адміністрацією спеціалізованого мобільного офісу.

«Їх загалом три в країні – на Луганщині, Донеччині та Харківщині. В умовах російського вторгнення це дозволить забезпечити діяльність наших державних установ, а жителі області – переселенці – зможуть отримати необхідні послуги», – акцентував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Завдяки забезпеченню мобільними офісами обласна влада та чисельні установи повноцінно відновлять роботу на новому місці.

Що робити, коли ваша дитина отримала поранення через війну?

Якщо факт поранення чи ушкодження зафіксований Нацполіцією, а дитині вже надана необхідна перша медична допомога, вам готові допомогти в СОС Дитячі містечка. Це благодійна гуманітарна організація, яка опікується дітьми, що постраждали від війни.

Вам та малюкові нададуть психологічну та юридичну підтримку, посприяють у оформленні соцвиплат, допоможуть з лікуванням чи протезуванням, підтримають фінансово.

Грошова допомога надається разово у розмірі 10 тис. грривень на кожну дитину, що постраждала.

Сєвєродонецьк на межі гуманітарної катастрофи, росіяни мародерять майно містян, - Сергій Гайдай

Щодня до Національної поліції надходять по півсотні заяв щодо зруйнованого житла на Луганщині. Переселенці дізнаються про те, що повертатися нікуди, від сусідів, яких депортували росіяни, або від тих, хто раніше виїхав на окуповану територію, а зараз навідалися в рідні міста та села, - каже очільник Луганщини Сергій Гайдай.

У Новомосковському гуманітарному штабі відкрито кабінет лікаря

При гуманітарному штабі Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації, розташованому у Новомосковську Дніпропетровської області, відкрито медичний кабінет.

Прийом веде лікар-педіатр Олександр Миколайович Заярний.

Кабінет працює з понеділка по п'ятницю з 8:30 до 16:00.

Нагадаємо: гуманітарний штаб розташовано на вул. Митягіна.

Слід зазначити, що у Новомосковську наразі найбільше скупчення переселенців саме з Попаснянської громади.

Сергій Гайдай: аби вийти на адмінмежу Луганщини росіяни артилерією знищують навколишні села

Тобто, їх не зупиняє навіть те, що там залишаються мирні жителі, які гинуть в будинках та на подвір’ях, - зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Зі всіх видів важкого озброєння вони не припиняють вогневий вплив по Білогорівці та Золотарівці. Застосовують ствольну та реактивну артилерію. Б’ють по домівках, по кожній будівлі, яка здається їм можливим укріпленням. Аби просунутись, не рахують особистих втрат і не жаліють жителів області», - наголосив Сергій Гайдай.