Архів новин

06 июля 2022

На «гарячу лінію» Національної психологічної асоціації можна зателефонувати з шести країн світу

В Україні запрацювала «гаряча лінія» Національної психологічної асоціації.

Отримати консультацію фахових психологів, які пройшли спеціальну підготовку для роботи зі складними кризовими ситуаціями, можна щодня з 10:00 до 20:00 за номером: 0-800-100-102 (дзвінки з України безкоштовні).

Також лінія приймає дзвінки громадян України, які нині знаходяться в інших країнах, а саме у:

Чехії +420 800 012 058
Польщі  +48 800 088 141
Франції  +33 805 080 466
Португалії  +351 800 780 756
Швеції  +46 20 160 46 46
Ірландії +353 1800 817 519

Отримати безоплатну правову допомогу просто: створено онлайн-мапу працюючих бюро

Знайти найближче бюро правової допомоги, що працює під час війни, та дізнатися його адресу, контакти та графік, можна, скориставшись інтерактивною мапою, створеною Міністерством юстиції України.

Система надання безоплатної правової допомоги продовжує працювати в умовах воєнного стану. На жаль, через військові дії частина бюро правової допомоги закрита.

Актуальну інформацію про працюючі та закриті бюро можна отримати за посиланням https://bit.ly/bpd_buro  або за номером контактного центру системи БПД +380 800 213 103.

7 липня завершується другий етап підтвердження участі в НМТ

Учасникам основної сесії необхідно вибрати місце проходження тестування виважено й уважно, тому що саме з урахуванням населеного пункту, вибраного під час другого етапу підтвердження участі в НМТ, буде здійснено розподілення учасників за тимчасовими екзаменаційними центрами.

Якщо кількість вступників, які хочуть проходити тестування в певному місті, перевищуватиме кількість робочих місць, що можуть створити організатори НМТ, ー після заповнення цих місць місто стане недоступним для вибору у випадному списку.

До евакуаційного поїзду з Покровська приєднано додаткові вагони

У зв’язку зі зростанням потоку пасажирів з Донбасу Укрзалізниця додає вагони до евакуаційного поїзда з Покровська.

Евакуаційні перевезення за маршрутом Покровськ — Дніпро — Львів здійснюються щодня.

Поїзд відправляється з Покровська о 16:30.

Посадка для пасажирів із зони ведення бойових дій є безкоштовною.

Безпосередньо на борту вони можуть зареєструватись у програмі на тимчасове поселення та на отримання матеріальної допомоги для ВПО.

ПФУ: Станом на 5 липня на пенсійні виплати спрямовано 10,7 млрд грн

Пенсійний фонд України інформує, що станом на 5 липня на пенсійні виплати спрямовано 10,7 млрд грн, в тому числі 3,2 млрд грн – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 7,5 млрд грн – через уповноважені банки.
Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум.
За повідомленням АТ “Укрпошта” станом на 04 липня доставлено 9,2 % профінансованої суми за липень.
У липні надано 101,0 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, у тому числі 05 липня – 36,0 тисяч.
 

Переселенці з Луганщини на Дніпропетровщині і Донеччині за два дні отримали понад 700 продуктових наборів

Гуманітарну допомогу надано Попаснянською міською військово-цивільною адміністрацією.

«4 і 5 липня наші штаби працювали в Бахмуті та Новомосковську. Як відомо, до Бахмута виїхало дуже багато жителів Попасної. Деякі, незважаючи на близькість фронту, продовжують там залишатися, – розповів керівник Попаснянської міської ВЦА Микола Ханатов. – Тож, робимо все можливе задля їх підтримки. За ці дні видали 173 продуктових набори. Спілкуючись, дізналися про поточні потреби, щоб за можливістю допомогти землякам».

Понад 230 мільйонів вже спрямовано на виплати пенсіонерам Луганщини в липні

5 липня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 232,99 млн гривень, що складає 100% до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

Сергій Гайдай: ми стримуємо ворога на межі Луганщини та Донеччини – окупанти несуть значні втрати, у чому зізнаються самі

Він каже, що росіяни щодня отримують наказ просуватися далі, не завжди його виконують, бо втрати в особовому складі дуже значні.

«Про це зізнаються і полонені, і ті, хто спілкується з місцевим населенням в Лисичанську та Сєвєродонецьку. Тільки за час штурму Лисичанська у ворога тисячі загиблих і поранених. Так, сил і засобів в них на порядок більше, але українська армія краще підготовлена та вмотивована. З’явиться більше далекобійної зброї – перевага ворога в особовому складі буде нівельована», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.