Архів новин

13 июля 2022

Якщо вдасться зняти російську загрозу судноплавству в Чорному морі, це зніме гостроту світової продовольчої кризи – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні я підписав указ про нагородження орденом «За заслуги» І ступеня Марини Вязовської – українського математика, яка цьогоріч стала лауреаткою медалі Філдса.

Це дуже вагома й престижна відзнака – її називають Нобелівською премією з математики.

Переселенці з Кремінної у Рівному відзначали річницю заснування рідного міста

А у всесвітній павутині сотні кремінян привітали рідне місто фотографіями зі знайомими з дитинства краєвидами, взявши участь у флешмобі «Кремінна – в моєму серці одна!»

Стрічка новин у соціальних мережах рясніла зворушливими фотоспогадами про місто, нагадуючи всім, що Кремінна – це Україна.

У Рівному, куди тимчасово переміщено Кремінську міську військову адміністрацію, відбулися урочистості на честь річниці Кремінної та з нагоди вручення документів про завершення навчання випускникам 9-х та 11-х класів.

Мали десятки мільйонів держпідтримки, а зараз продають врожай нижче собівартості, - Сергій Гайдай розповів, що коїться в фермерських господарствах Луганщини

Значна частина території області, де вирощували рекордні тонни врожаю, опинилася під окупацією рф вже на початку березня, - згадує він.

«Торік ми зібрали рекордний за три десятиліття врожай – 1,3 мільйона тонн. Таких показників ми добилися завдяки участі у багатьох державних програмах. Наприклад, фермерам компенсували за придбану техніку.

Серце розривається, коли я бачу тут знайомі обличчя сєвєродончан, – Один день з роботи гуманітарного хабу у Дніпрі

На вході до хабу щодня формується велика черга з вимушених переселенців Луганщини. Передусім це літні люди, що полишили власні оселі, які вони так старанно облаштовували. Втім трапляється і молодь, батьки з немовлятами. Всі вони потребують найголовнішого – повернення миру в рідні міста під жовто-блакитним прапором. До хабу вони звертаються за найнеобхіднішим – гуманітарною допомогою.

На виплати переселенцям спрямують ще 32,4 мільярда гривень

Відповідні зміни внесені до Державного бюджету на 2022 рік.

Зокрема, соціальні видатки збільшено на 73,8 мільярда. Це і пенсійні виплати, і субсидії, і пільги.

Майже половина з цієї суми, а саме 32,4 мільярда гривень, буде спрямована на фінансування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Увага! Приймання заяв на бюджет від вступників на основі 9-ти класів триватиме до 14 липня

Термін приймання заяв від вступників на основі базової середньої освіти (після завершення 9-ти класів) триватиме до 14 липня 2022 року (включно).

В електронних кабінетах для цієї категорії вступників можливість подати заяви до закладів фахової передвищої освіти буде відкрито до 18:00 год. 14 липня.

Йдеться про заяви, насамперед, на бюджет та контракт, якщо так визначено в Правилах прийому конкретного закладу ФПО.

Водночас приймання заяв лише на контракт триватиме і після 14 липня до тих закладів, де є відповідні небюджетні конкурсні пропозиції (до кінця жовтня).

Сьогодні також евакуюватимуть поїздом сполученням Покровськ-Львів

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 13 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Запроваджено «гарячу лінію» для переселенців з Рубіжного

Розпочато роботу «гарячої лінії» Рубіжанської міської військової адміністрації.

Номер телефону, за яким прийматимуться звернення:

093-648-54-80.

Адреса електронної пошти для звернень:

info@rmva.gov.ua

Дітей-переселенців з Луганщини зараховуватимуть до шкіл Дніпропетровщини за спрощеною системою

Прийматимуть навіть тих, хто втратив документи.

На цьому наголошують в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

До місцевих шкіл вже записалися майже 9 тисяч дітей-переселенців із різних регіонів. 

Аби долучити дитину до навчання, батькам або опікунам потрібно звернутися до найближчої школи та написати заяву.

Із документів знадобляться копія свідоцтва про народження та медична довідка.

Якщо ці документи втрачені, достатньо буде довідки про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи. 

 

Для жителів Гірської громади відкриють гуманітарні штаби у Полтаві та Києві

Перші відкриті Гірською міською військово-цивільною адміністрацією гуманітарні штаби запрацювали ще в червні в Краматорську та Дніпрі.

Зважаючи на те, що значна кількість громадян Гірської громади евакуювалися в різні міста України і потребують допомоги, прийнято рішення розширити мережу таких пунктів допомоги.

Так, з наступного тижня планується розпочати роботу ще одного штабу у Дніпропетровській області, а невдовзі гуманітарні хаби запрацюють у Полтаві та Києві.

Сергій Гайдай: ворожі ДРГ знешкоджуємо майже щодня, у Луганську поменшало складів із боєприпасами

Посилення диверсійних розвідувальних заходів обумовлюється нестачею боєприпасів, - каже начальник обласної військової адміністрації.

«Ні, російська армія не припиняє обстрілів. Однак, скоріш за все, береже існуючі запаси снарядів, бо їх постачання перервано роботою нашої нової далекобійної зброї. Нещодавно здетонували військові склади у Кадіївці та Луганську. Сьогодні вночі в промзоні Луганська теж було неспокійно. Тому уперед знов йдуть ДРГ окупантів, які намагаються шукати слабкі місця в нашій обороні», - повідомив Сергій Гайдай.