Архів новин

26 июля 2022

Українська сміливість надихає всі вільні нації, і лише уявіть, як надихатиме наша перемога – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Незламний народе найсильнішої країни!

Сьогодні окупанти знову вдарили по Одеській області, знову – ракетами по звичайних будинках. Ракетами, які призначені для знищення військових кораблів та інших значних цілей. Саме такою важкою зброєю російська армія руйнує звичайний приватний сектор поблизу моря. Люди там жили, відпочивали...

Це не бізнес – це поклик серця: Сєвєродончанка відновлює друк патріотичних футболок з нуля

У 2019 році графічний дизайнер з Сєвєродонецька Вероніка Стрельченко виграла грант від ПРООН на купівлю обладнання для друку футболок. З того часу вона розпочала розробляти концепти малюнків, які передавали душу і суть її рідного міста – Сєвєродонецька.

Тоді її знайомі казали, що подібні вироби не будуть користуватись особливим попитом у жителів міста. Проте замовлення були від постійних, патріотично налаштованих містян.

За сумісництвом Вероніка викладала графічний дизайн у місцевій IT-школі.

У Польщі відкрили Український освітній хаб

За підтримки Центральноєвропейської ініціативи відбулося відкриття Українського освітнього хабу у Варшаві.

Заклад допоможе українським дітям продовжити навчання за українською державною програмою з нового навчального року.

Крім того, опанувати актуальні IT-професії та найзатребуваніші навички на ринку праці в умовах війни зможуть громадяни України, які тимчасово виїхали за кордон.

Українські медики отримають 10 тисяч ноутбуків від французького Уряду

Наші лікарі щодня рятують життя сотень українців — як цивільних, так і військових.

Тому для їхньої повноцінної роботи зараз вкрай важливо забезпечити кожного лікаря швидкісним інтернетом та персональним комп’ютером.

За сприяння Міністерства охорони здоров'я України та Мінцифри українські медики отримають 10 тисяч ноутбуків.

Техніка закуплена французьким Міністерством економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету на прохання української влади.

«ВПО – потужний ресурс, а не «тягар» для приймаючих громад», - на Хмельниччині стартував проєкт із соціалізації луганських переселенців

Днями у Хмельницькому відбувся Форум «ТРИ RЕ-: REлокація, REінтеграція, REсоціалізація», який став майданчиком для прямого діалогу між переселенцями, зокрема, релокованого бізнесу, з Луганщини та влади Хмельниччини.

Організатором заходу виступила ГО «Громадська ініціатива Луганщини» за фінансової підтримки міжнародного Фонду «Відродження» в рамках програми «Демократична практика».

26 липня – чергова евакуація поїздом із Покровська

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 26 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

На борту поїзда є можливість оформити матеріальну допомогу від держави та отримати її одразу після прибуття на вокзали Дніпра або Львова. Також працює програма пошуку тимчасового місця проживання "Там, де вас чекають".

За минулий тиждень понад 1 150 переселенцям із Лисичанська надана гуманітарна допомога у штабі в Дніпрі

Про це повідомляють в Центрі надання адміністративних послуг у м. Лисичанськ.

Так, із 20 по 23 липня Центром видана гуманітарна допомога 1 152 особам.

Із них 404 наразі проживають у Павлограді, 398 – в Дніпрі, 250 – в Кам’янському, 100 – у Першотравневську.

Крім того, 73 особи звернулись з проблемних питань, з яких 48 отримали консультаційну допомогу, а звернення 25 людей розглянуті фахівцями структурних підрозділів та відділів Лисичанської міської військової адміністрації.

Переселенці територіальних громад Щастинського району можуть заявити про свої потреби – додано форму

Триває збір інформації для можливості отримання допомоги ВПО та систематизації потреб у житлі переселенців, які внаслідок дій російського агресора покинули свої домівки, перемістилися на територію, підконтрольну Уряду України, та набули статус внутрішньо переміщених осіб.

Нижче наведені посилання для заповнення Google форм для жителів територіальних громад Щастинського району Луганської області:

На Європейському юнацькому олімпійському фестивалі виступатиме спортсмен з Луганщини

Вже сьогодні розпочнуться змагання зі спортивної гімнастики на XVI Європейському юнацькому олімпійському фестивалі ЄЮОФ-2022.

У Банській Бистриці, що у Словаччині, виступатиме спортсмен Луганської обласної ШВСМ майстер спорту України міжнародного класу Радомир Стельмах.

Сергій Гайдай: аби закріпитися на Луганщині, росіяни із жорстокістю спалюють населені пункти, які не підкорюються

Про це 26 липня зранку повідомив начальник обласної військової адміністрації.

Розбиваючи одразу по декілька вулиць, окупанти покращують своє тактичне положення для наступу на міста Донеччини, – упевнений очільник Луганщини.

Учора росіяни поцілили чотирма ракетами, організували два масивних артилерійських обстріли та ще двічі застосовували міномети там, де їм вдалося дещо наблизитися.