Архів новин

27 июля 2022

Щотижня посилюємо Україну, наближаємося до Євросоюзу, забезпечуємо сили, щоб протистояти Росії – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Коротко звітую про добу, що минає.

Перше – щодо Антонівського мосту в Херсоні та інших переправ в області. Звичайно, всі вони будуть відбудовані, але вже нами.

Робимо все для того, щоб в окупантів не залишалося жодних логістичних можливостей на нашій землі.

Хоч би які в них були плани – ми їх зламаємо. І будемо звільняти нашу територію воєнними, дипломатичними та всіма іншими доступними інструментами, поки не вийдемо на законні кордони України.

Безпечне освітнє середовище: підготовка закладів освіти до нового навчального року

Державна служба якості освіти закликає засновників і керівників шкіл звернути підвищену увагу на створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану.
Засновникам і керівникам шкіл необхідно:
забезпечити облаштування безпечного простору у закладі (укриття, запасні виходи);
здійснити заходи щодо мінної безпеки (інформування учнів, спільні заходи із залученням ДСНС).
Також доцільно розробити:
схему евакуації учасників освітнього процесу (зокрема й до найближчого укриття, якщо таке не обладнане у школі);

У присутності Глави держави парламент дав згоду на призначення Андрія Костіна Генеральним прокурором

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у пленарному засіданні Верховної Ради, під час якого парламент підтримав ініційовану Главою держави постанову про надання згоди на призначення Андрія Костіна на посаду Генерального прокурора. За документ проголосували 299 народних депутатів.
Під час виступу у Верховній Раді Андрій Костін наголосив, що в часи повномасштабного російського вторгнення необхідно забезпечити невідворотність покарання для кожного воєнного злочинця, представників політичного та військового керівництва Росії.

За час війни допомоги від ФССУ отримав 1 мільйон українців

Зпочатку війни Фонд соціального страхування України виплатив майже шість мільярдів гривень лікарняних і декретних допомог. Матеріальне забезпечення від ФССУ у війну отримав понад один мільйон працюючих українців.

Фонд продовжує гарантувати державний страховий захист у повному обсязі.

У евакуаційному поїзді з Покровська можна оформити матеріальну допомогу від держави та отримати її на вокзалах Дніпра та Львова

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 27 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Хто першочергово отримує кошти через портал «єДопомога»

Для міжнародних організацій пріоритетними є незахищені верстви населення, що мають соціальні статуси такі як: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб.

Заявку на платформі може залишити будь-яка людина, а от рішення щодо виплат та яким саме категоріям населення допомогти, приймають міжнародні організації.

Відправлено ще 400 посилок переселенцям за два дні – гуманітарний штаб Попаснянщини

У штабі Попаснянської міської ВЦА в Новомосковську за минулі два дні переселенцям із Луганської області видано 347 продуктових наборів.

Крім того, за 25 и 26 липня ВПО Попаснянської територіальної громади, які зараз мешкають в різних куточках країни, отримали 400 посилок з гуманітарною допомогою через «Укрпошту».

Гімнаст із Луганщини - чемпіон Європейського юнацького олімпійського фестивалю-2022

16-річний гімнаст з Луганщини Радомир Стельмах став чемпіоном в особистому багатоборстві та здобув для національної збірної першу золоту медаль ЄЮОФ-2022.

Вихованець Едуарда Єрмакова та Ірини Надюк у сумі за виступи на шести приладах отримав 79,900 балів.

Це дозволило йому в умовах надвисокої конкуренції на 0,05 балів випередити представника Італії.

Сергій Гайдай: українські захисники зупинили шість штурмових спроб росіян, в окупованому Рубіжному вперше за три місяці почали упорядковувати стихійні поховання

Ворог намагається прорвати нашу оборону на різних ділянках фронту, проте українські військові завдають противнику втрат на всіх напрямках, де точаться активні бойові дії, - наголосив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації 27 липня зранку.