Архів новин

10 июля 2022

Втеча окупантів з української землі невідворотна, як і покарання для них, але для цього маємо битися разом – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Сьогодні увесь день отримую звіти з міста Часів Яр на Донеччині. Там триває рятувальна операція після російського удару по житлових будинках. Зруйновані дві багатоповерхівки. Під завалами десятки людей. Шістьох вдалося врятувати. У списку загиблих – 15 прізвищ і, на жаль, це не остаточна кількість.

Рашисти вбачають загрозу навіть в дитячих коміксах

Про те, що реальна ціль розв’язаної росією війни – це знищення українців та всього українського, давно здогадались навіть затяті русофіли.

Бо спосіб життя вільних людей – найбільша загроза відсталому тоталітаризму. От і намагаються окупанти «встановлення порядку» на захоплених територіях починати в першу чергу не з налагодження хоча б умовно пристойних умов існування для жителів міст та сіл, а зі знищення будь-якої згадки про Україну та українське.

Вступ-2022: українські освітяни за кордоном можуть приєднатися до організації НМТ, МКТ і МТНК

Із відповідною пропозицією Міністерство освіти і науки та Український центр оцінювання якості освіти звернулися до українських освітян, які наразі перебувають у Великобританії (Лондон), Греції (Афіни), Бельгії (Брюссель), Болгарії (Варна), Естонії (Тарту), Італії (Мілан, Барі), Німеччині (Берлін, Лейпциг), Канаді (Торонто), Польщі (Варшава, Вроцлав, Гданськ, Краків, Люблін), Португалії (Лісабоні), Словенії (Марібор), Туреччині (Анкара), Фінляндії (Гельсінкі), Угорщині (Будапешт, Дебрецен, Дьєр) і Хорватії (Загреб).

Уряд розширив можливості працевлаштування переміщених соціальних працівників та підтримку громад у забезпеченні соціальними послугами ВПО

Уряд ухвалив рішення, яке допоможе громадам впоратись з додатковим навантаженням на соціальну інфраструктуру внаслідок великої кількості внутрішньо переміщених людей, які потребують соціальних послуг, а також розширить можливості працевлаштування для соціальних працівників, які перемістились внаслідок бойових дій до безпечних регіонів України.

Зокрема, передбачається можливість для надавачів соціальних послуг, включених до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг:

10 липня - безкоштовний поїзд із Покровська до Львова

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 10 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Переселенці зі Старобільська можуть заявити про свої потреби - опубліковано форму

Старобільська міська рада проводить збір інформації про потреби вимушених переселенців громади.

Заповнити відповідну форму має один зі членів родини ВПО.

Посилання на форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejh4P5sKbAB34M0HAho63J9VH1o3GW...

Росіяни розстріляли з танку 56 літніх людей у Кремінній, а тепер намагаються приховати правду

Днями, через чотири місяці після трагедії, провина за яку цілковито лежить на рашистах, у Луганську влаштували демонстративне поховання 31 жертви обстрілу Кремінського будинку для людей похилого віку. Чому в Луганську? Щоб ніхто зі свідків подій раптом не потрапив на кладовище і не розказав правду.

Наш спортсмен – срібний призер Всесвітніх ігор у пауерліфтингу

Представник Луганщини Микола Бараннік виборов срібну медаль Всесвітніх ігор 2022 року у пауерліфтингу, виступаючи у середній вазі.

Спортсмену підкорилася вага 360 кг – у присіданні, 260 кг – у жимі лежачи, 302,5 кг – у тязі становій.

У підсумку із сумою 922,5 кг Микола став другим.

Жителів Гірської громади просять долучитися до формування реєстру зруйнованих об'єктів

Розпочато формування реєстру пошкоджених та зруйнованих об'єктів житлового фонду та комунальної власності на території Гірської громади.

Просимо долучитися до заповнення гугл-форми всіх, у кого є відповідна інформація:

https://forms.gle/6nRNxS5Qnj7wn7H3A

Сергій Гайдай: росіяни стягують війська поблизу Білогорівки, обстрілюють навколишні населені пункти – завдали чотири ракетні удари та сім артилерійських атак

Вони до сьогодні живуть подумками про те, як на початку березня відхопили більшу частину області.

Але то була аж ніяк не блискавична наступальна операція, а розбудова нашими військовими міцної лінії оборони.