Архів новин

03 августа 2022

Крихкість свободи можна захистити лише спільними діями, має бути ефективна архітектура глобальної безпеки – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Цими днями в нашому інформаційному просторі та в соцмережах дуже багато повідомлень про конфліктні ситуації та загрози, які є в інших географіях. Спочатку – Балкани, потім – Тайвань, тепер може бути Кавказ... Усі ці ситуації здаються різними, хоча їх об’єднує один чинник, а саме: глобальна архітектура безпеки не спрацювала. Якби спрацювала, не було б усієї цієї конфліктності.

Подолання психотравм, пов’язаних із війною, обговорили на засіданні «круглого столу»

«Вже дев’ятий рік Луганщина потерпає від військових дій. Дослідження і гіркий досвід інших країн, що постраждали від збройних конфліктів, показує: щонайменше кожна п’ята людина матиме негативні наслідки для психічного здоров’я, а кожна десята відчує ці наслідки на рівні середньої тяжкості або важкої хвороби.

Coworking Space надав правову допомогу 7️0 переселенцям з Луганщини

Минуло два тижні, як у Coworking Space внутрішньо переміщені особи з Луганської області можуть отримати безоплатну первинну правову допомогу від представників управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації.

За цей період розглянуто 70 звернень. Найпоширенішими питаннями, які турбують переселенців, є питання щодо:

пенсійного забезпечення;

трудових відносин;

встановлення факту смерті осіб, які померли на тимчасово окупованих територіях;

відновлення документів на нерухомість, про трудову діяльність;

За 8 років російської агресії Луганщина втратила 700 мільярдів гривень валового продукту, – Сергій Гайдай

Він нагадав, що до окупації росіянами частини території області у 2014 році, Луганщина перебувала у п’ятірці найбільш міцних промислово-економічних регіонів України.

В Україні запрацював державний портал розшуку дітей

Інформаційна платформа «Діти війни» childrenofwar.gov.ua допомагатиме оперативно збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, щоб якомога швидше їх врятувати. Окрім поширення достовірних статистичних та згодом аналітичних даних, ресурс стане місцем єдиного звʼязку для батьків, свідків злочинів проти дітей та представників правоохоронних органів. 

До уваги власників пошкодженого або знищеного нерухомого майна

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 березня 2022 року № 380 затверджено Порядок подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

Велоспортсменка з Луганщини готується до європейської першості

Із 8 по 17 серпня у Німеччині (м. Мюнхен) відбудеться чемпіонат Європи з велосипедного спорту (трек).

До складу збірної команди України увійшла представниця Луганської області, майстер спорту України міжнародного класу Вікторія Ярошенко.

Тренує спортсменку Сергій Базін.

Безкоштовна евакуація поїздом Покровськ - Львів відбудеться за розкладом

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 3 серпня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

 

Луганський медичний університет відновлює підготовку спеціалістів за фахами «Лікувальна справа», «Педіатрія», «Стоматологія», «Фармація» у Рівному

Про це повідомлено під час зустрічі заступниці начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерини Безгинської з керівниками медичних установ нашого регіону, які відновили діяльність на Рівненщині.

Крім того, ними проаналізовані проблемні питання переселенців, у тому числі, медичних та педагогічних працівників, окреслені  шляхи їх вирішення.

Матеріальну допомогу нададуть переселенцям з Гірської громади, які мають тяжкі хвороби або які потребують лікування після поранення

Гірською міською військово-цивільною адміністрацією затверджено відповідне Положення про надання матеріальної допомоги жителям територіальної громади.

Ця матеріальна грошова допомога надається особі один раз на рік.

Право на отримання матеріальної грошової допомоги мають особи із числа незахищених верств населення, які є мешканцями Гірської міської територіальної громади та мають статус внутрішньо переміщених осіб.

У Дніпрі відновила діяльність Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня

КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», яке в рідному місті було розташоване в відомій усім семиповерхівці, відновило діяльність в Дніпрі.

Заклад вже релоковано. Медичні працівники приймають за адресою: проспект Олександра Поля, 22.

У новому приміщенні якісну медичну допомогу широкого профілю надає добре знайомий сєвєродончанам колектив спеціалістів.

Вони приймають переселенців із Сєвєродонецька та інших населених пунктів Луганщини, жителів Дніпропетровщини і всіх, хто цього потребує.

Графік роботи КНП «СМБЛ» у Дніпрі:

Сергій Гайдай: окупанти все частіше застосовують авіацію, в Сєвєродонецьку падають аварійні багатоповерхівки

Очільник Луганщини наголосив, що в пошкоджених росіянами будинках перебувати вкрай небезпечно.