Архів новин

04 августа 2022

Немає й не може бути жодної умови, за якої будь-який російський удар по Україні стає виправданим – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні російські терористи завдали чергового удару по Торецьку Донецької області – по зупинці громадського транспорту. Вісім людей загинули, серед поранених – троє дітей. Уламками снарядів та вибуховою хвилею пошкоджені житлові будинки – це звичайні багатоповерхівки. Також пошкоджена церква – Свято-Пантелеймонівський храм, священик поранений.

Це був свідомий удар окупантів, черговий акт терору – цинічний і прорахований. Вони знали, куди бʼють, і вочевидь хотіли, щоб люди постраждали.

Бджоляр з Луганщини став волонтером

Михайло Гребенник з Біловодщини є спадковим бджолярем. З кінця 19 сторіччя його предки займалися бджільництвом. Він брав участь у фестивалях виробників крафтової продукції, які кілька років поспіль організовував USAID.

Його мед під торговою маркою «Своя пасіка» знали далеко за межами Луганщини. А ще він планував експортувати мед до Японії – торік навіть відправив тестові зразки продукції, але війна змусила родину Михайла залишити рідну землю і шукати прихистку в інших краях.

Уряд затвердив умови програми «Доступна іпотека»

Уряд затвердив умови забезпечення масового іпотечного кредитування для держкомпанії «Укрфінжитло» в рамках програми «Доступна іпотека», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським.

З 1 жовтня отримати пільговий кредит під 3% на 20 років з початковим внеском в розмірі 20% для купівлі житла зможуть:

військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони;
медики;
вчителі та педагогічні працівники;
науковці. 

Денис Монастирський: 30 % закладів освіти усіх рівнів забезпечено укриттями, підготовка до навчального процесу триває

Про найбільш актуальні питання, пов’язані з початком нового навчального року, розповів в етері телемарафону «Єдині новини» Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Мова йшла про підготовку навчальних закладів до занять офлайн.

«Розуміння готовності до навчального процесу сьогодні зовсім інше. Два роки ми переживали онлайн навчання через пандемію, наразі маємо черговий виклик – війну. В першу чергу в цих умовах ми маємо дбати про безпеку дітей», - повідомив Міністр.

Евакуація з Донеччини: що треба пам'ятати?

Усю корисну та важливу для мешканців регіону інформацію зібрано у цих слайдах:

В Україні запустили «Щоденник Українців»: поділитися своєю історією війни може кожен

У рамках проєкту «Сила» (Єднання через спільні дії молоді), який створено за підтримки Мінреінтеграції, запрацювала вебплатформа «Щоденник Українців».

Мільйони наших громадян, рятуючи життя своє та своїх близьких, покинули домівки та вимушені шукати прихисток по всій країні та за кордоном.

На сторінках щоденника кожен може поділитись історією свого досвіду та переживань, мрією про майбутнє, знайти пораду або просто побажати оповідачам щось приємне.

Запрошуємо на заходи щодо підтримки кандидатів на отримання грантів для бізнесу серед переселенців

У рамках урядових ініціатив, згідно з постановами КМУ від 21 червня 2022 р. № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» та від 24 червня 2022 р. № 736 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо надання на конкурсних засадах фінансової підтримки стартапам в Україні, у тому числі в сфері інформаційних технологій», оголошено проведення заходів, спрямованих на підтримку кандидатів на отримання грантів для бізнесу серед вимушених переселенців та жителів постраждалих регіонів.

Тренінг «Заповнення заявки на грант через додаток «Дія» відбудеться 16 серпня 2022 року о 14:00.

Випускниця з Лисичанська отримала максимальний результат під час НМТ з математики – 200 балів

Це – випускниця 11-а класу Лисичанського ліцею № 27 Маргарита Золотар.

Вона отримала 200 балів у НМТ з математики.

Нагадаємо, що національний мультипредметний тест цьогоріч замінив ЗНО.

Він складався з трьох блоків: українська мова, математика та історія України.

Але підсумкові бали рахувалися з кожного предмету окремо.

Евакуйовані військові адміністрації домовляються про літнє оздоровлення дітей – першими відпочили маленькі сєвєродончани та креміняни, – Сергій Гайдай

Він зазначив, що зараз як ніколи важливо уберегти психіку дітей від наслідків впливу військового вторгнення російської федерації.

П’ять днів на тиждень працює ЦНАП для переселенців з Попасної у Києві

Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація повідомляє про можливість отримати консультації Центру надання адміністративних послуг, розташованого в Києві, з наступних питань:

- відновлення втрачених документів на нерухоме майно;

- щодо документів, необхідних для фіксації факту зруйнування/пошкодження нерухомого майна та органів, до яких слід звертатися;

- встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території та отримання свідоцтв про смерть/народження;

Сергій Гайдай: у росіян значні втрати, піхоту вони поповнюють жителями нещодавно окупованих міст

Окупанти щодня намагаються покращити тактичне положення за рахунок потужної роботи артилерії та чисельних штурмових дій, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Протягом минулої доби ворогом випущені три ракети, п’ять разів застосована ствольна артилерія, ще п’ять – реактивна.

Атаки ворога підтримувалися мінометними та танковими обстрілами.

В районах вісьмох населених пунктів росіяни бомбардували з повітря.