Архів новин

22 августа 2022

Цими днями, якщо ви за кордоном, будьте там із прапором України й поширюйте правду про злочини окупантів – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Звітую про активність протягом цього дня.

Взяв участь у роботі спеціального форуму ветеранів. І анонсував там зміни у державній політиці щодо ветеранської спільноти – маємо створити більше можливостей для ветеранів. Без таких змін, без цієї реформи просто нереально.

Заклади освіти самостійно визначатимуть тривалість та структуру навчального року

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Відповідно до постанови КМУ «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», освітній процес у 2022-2023 навчальному році розпочнеться 1 вересня, у День знань, і триватиме до 30 червня 2023 року.

Цей навчальний рік може тривати більше або менше 175 днів. Відповідні зміни внесено до законодавства.

Як отримати гуманітарну допомогу переселенцям із Кремінної

Так, можна звернутися до штабу у Дніпрі (вул. Роз’їзна, 22, тел.: 066 483 92 48). Там за останні три дні співробітниками видано допомогу понад 350 мешканцям Кремінської громади. Ще 100 коробок з продуктами підготовлені для видачі на сьогодні, 22 серпня.

Чемпіони та призери дефлімпійських ігор з Луганщини отримають грошові винагороди від Сергія Гайдая

Відповідне розпорядження підписане начальником обласної  військової адміністрації.

ХХІV Дефлімпійські ігри відбулися в травні 2022 року в бразильському місті Кашіас-де-Сул.

Представники Луганщини здобули під час змагань чотири нагороди – три золота та срібло.

Посвячення на березі калюжі: виховання по-окупантськи

Окупаційна влада на Луганщині приділяє багато уваги питанням викорінення всього українського з душ та свідомості дітей і молоді, вживає на нещодавно захоплених територіях всіх можливих заходів для навернення підростаючого покоління до руськомирського світогляду.

Зі шкіл та бібліотек вже вилучили українські книжки, батькам школярів загрожують репресіями у випадку відмови навчати дитину за «лнрівською» шкільною програмою.

Наші стрибуни у воду здобули вже чотири медалі чемпіонату Європи

Три з них – у Олексія Середи. Вчора на європейській першості з водних видів спорту він набрав 493.55 бали у стрибках з вишки, що дозволило вибороти золоту медаль змагань.

Нагадаємо, що від початку чемпіонату Європи Олексію також підкорилися два срібла у синхронних стрибках з вишки.

Крім цього, вчора, 21 серпня, ще два спортсмени Луганщини – Олександр Горшковозов та Олег Колодій – завоювали бронзові нагороди чемпіонату Європи у синхронних стрибках із 3-метрового трампліну. Вони набрали 384.39 бали.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів!

Гуманітарними штабами Лисичанської громади за місяць видано понад 7 300 продовольчих наборів

Лисичанською міською військовою адміністрацією за підтримки  Луганської обласної військової адміністрації відкрито чотири гуманітарних штаби.

Вони розташовані в Дніпрі, Полтаві, Запоріжжі та Обухівському районі на Київщині.

Пчинаючи з 14 липня, в цих хабах роздано 7 324 продовольчих набори.

Крім того, міською владою Лисичанська укладено меморандум про співпрацю з «Укрпоштою».

Тож, відтепер переселенцям Лисичанської громади відправлятимуть гуманітарну допомогу по всій території України.

Додаткова сесія НМТ: сєвєродончанин отримав 200 балів з математики

17-18 серпня відбулася додаткова сесія національного мультипредметного тесту. Її результати уже розміщено на інформаційних сторінках учасників, а також у ЄДЕБО.

Тож, 21 814 абітурієнтів (з них 2 891 особа проходила тестування за кордоном) уже можуть подавати документи для вступу. 

Серед них і випускник 11-б класу Сєвєродонецької загальноосвітньої школи № 14 Роман Кононенко, який отримав максимальні 200 балів у НМТ з математики.

Під час додаткової сесії тестування можна було пройти в 26 країнах світу.

Сергій Гайдай: на Луганщині окупанти готують до війни дітей, на східному фронті росіяни намагаються продавити оборону ЗСУ

Противник не полишає спроб знайти слабкі ланцюги в лінії оборони українських захисників та продовжує обстріл населених пунктів, – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 22 серпня зранку.

«Лише за минулу ніч вони здійснили сім ракетних ударів, 11 разів обстрілювали позиції наших військових зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, п’ять разів намагалися організувати танкові наступи», – сказав Сергій Гайдай.

Також упродовж 21 серпня відбито п’ять масованих атак противника, ще за шістьома напрямками бої продовжуються.

Росія сама себе відріже від переговорів, якщо влаштує судилище над полоненими українськими захисниками – звернення Президента Володимира Зеленського

Доброї ночі, українці, українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Починається 180-й день нашої оборони і новий тиждень.

Тиждень, якого ми чекаємо щороку, бо це час головного нашого свята, свята України – Дня Незалежності. І цей тиждень окупанти точно не чекали таким... Вони й уявити не могли, що й зараз, через півроку такої жорстокої війни, ми будемо на своїй землі й у своїй столиці відзначати нашу незалежність.