Архів новин

08 августа 2022

Після цієї російської війни проти України не має залишитись ані тліючого, ані замороженого конфлікту – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Цими днями згадують російську війну проти Грузії 2008 року. Багато розмов про передумови тієї війни, про її наслідки. Про те, як тогорічна відмова надати Україні та Грузії План дій щодо членства в НАТО збільшила зухвалість російського керівництва. Але все ж таки тодішня війна ще не стала історією, не відійшла повністю в минуле. Тому говорити потрібно не стільки про те, що було, а про те, що можна зробити.

Розроблено проект оцінки збитків за зруйноване підприємство

Уряд працює над тим, аби розробити алгоритми компенсації постраждалим від війни, у тому числі суб’єктам господарювання.

Так, було затверджено прядок визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. Ним визначено 22 основні напрямки, за якими буде проводитися оцінка шкоди та збитків, та приблизний перелік показників до них. До жовтня центральні органи виконавчої влади мають затвердити детальні методики по кожному з напрямків.

Система медзакладів області оговтується: Евакуйовані лікарні та починають працювати заради земляків

Заступник  голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська на базі  тимчасового перебування Луганської обласної клінічної лікарні у Дніпрі провела  нараду  щодо організації роботи медзакладів в умовах воєнного стану.

На цей час практично усі  заклади відновили свою діяльність за новими адресами у Києві та області, Дніпрі, Чернівцях, Лубнах, Підгородному (Дніпропетровська область),  Сарнах,  Коломиї. 

Понад 370 мільйонів гривень вже виплачено пенсіонерам Луганщини на початку серпня

Сьогодні Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій серпня.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 374,17 млн гривень, що становить 100 % до поточної потреби.

Виплата проводиться у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

До яких лікарів можна звертатись без е-направлення

Без направлення українці можуть звертатися, в першу чергу, до лікарів первинної медичної допомоги – педіатрів, терапевтів та сімейних лікарів.

В умовах війни наявність декларації для внутрішньо переміщених осіб також не є обов’язковою.

Саме лікарі первинної ланки приймають рішення про залучення до лікування фахівця іншої спеціалізації, додаткові обстеження, процедури, госпіталізацію тощо, якщо стан пацієнта цього вимагає.

Уряд розширив напрями, на які можна витрачати кошти за програмою мікрогрантів

Уряд вніс зміни до програми підтримки переробних підприємств у межах проєкту «єРобота».

Тепер гранти за цією програмою зможуть отримати й фізичні особи-підприємці.

Крім того, розмір гранту тепер буде прив’язаний до необхідності створення певної кількості робочих місць. Зміни також торкнулися програми мікрогрантів в частині заохочення для малих фермерських господарств.

Розширено напрями, на які можна витрачати кошти. Тепер це закупівля сировини, матеріалів, тварин, програмного забезпечення та інших послуг і товарів, пов’язаних із виробництвом.

Другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ триватиме до 10 серпня

Спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці (https://zno.testportal.com.ua/info/login) у вкладці «Підтвердження участі в НМТ», заповнили понад 19 200 учасників. 

Так, бажання проходити національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили понад 17 000 осіб, а за кордоном ー понад 2 100 осіб.

Як стати користувачем вебпорталу Пенсійного фонду України

Наразі для жителів Луганської області важливо не втратити зв’язки з Пенсійним фондом та вміти вирішувати проблемні питання за допомогою онлайн сервісів відомчого вебпорталу (https://portal.pfu.gov.ua/).

Найбільш прийнятною є онлайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем КЕП).

Для авторизації за КЕП з флешки або з токена потрібно виконати наступні кроки:

Як освітнім закладам долучитися до проєкту Мінцифри для безоплатного облаштування Wi-Fi в укриттях

До старту навчального року спільно з Міністерством освіти і науки України та телеком-компаніями Міністерство цифрової трансформації безоплатно надасть необхідну техніку для швидкісного Інтернету дитсадкам, школам, профтехам, коледжам та університетам.

Якщо ви представник закладу освіти і бажаєте забезпечити ваше укриття Wi-Fi — подайте заявку https://bit.ly/3zz9jxT.

Куди звертатися переселенцям із Попаснянської громади за допомогою

Так, для отримання гуманітарної допомоги у серпні через відділення «Укрпошти» необхідно заповнити форму https://bit.ly/3bmjsG2. Телефон для довідок з гуманітарних питань: +38 (050) 645 19 28 з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 14:00.

Реєстр осіб, що потребують поліпшення житлових умов в частині отримання власного помешкання (заповнюється українською мовою, особою старше 18 років, яка є власником житла) доступний за наступним посиланням: https://bit.ly/3zMRcpn.

Сергій Гайдай: нашу оборону ворог випробує і вдень, і вночі, тим часом із Луганщини організовують депортацію дітей на рф

Щодня росіяни намагаються створити собі сприятливі умови для посилення наступу, – упевнений Сергій Гайдай, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

«Лише за ніч, що минула, вони вдарили сімома ракетами, завдали два авіаудари, 11 разів вели обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, тричі застосовували міномети, чотири рази до штурму долучалися танкові війська. Кожна із таких спроб – це ще декілька понівечених будинків, зламаних доль та сподівань наших земляків», – зазначив Сергій Гайдай.