Архів новин

20 августа 2022

Заради перемоги ще потрібно боротися, але українці вже можуть по праву відчувати гордість за себе, свою державу та своїх героїв – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Активно готуємося до нового тижня, дуже важливого для всіх нас, для нашої держави. Попереду – день нашого прапора, день нашої незалежності. Попереду – вшанування ветеранів війни за свободу України. Попереду – Кримська платформа – цього року справді особлива. Цього року буквально в повітрі Криму відчувається, що окупація там тимчасова, а Україна повертається.

Виплати переселенцям: 323 громади увійшли до оновленого переліку

Затверджено (https://www.minre.gov.ua/doc/doc/92) оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. 

Станом на 17 серпня 2022 року до оновленого переліку територіальних громад (https://www.minre.gov.ua/sites/default/files/field/docs/dodatok_do_nakaz...), розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 9 областей.

Для виїзду підприємців за кордон на нетривалий термін розроблений проєкт «єВідрядження». Він запрацює з 1 вересня

Розроблено експериментальний проєкт «єВідрядження», мета якого – покращити мобільність бізнесу шляхом надання дозволу на короткострокове відрядження підприємців та їх працівників (не більше 10 осіб) за кордон до семи днів із внесенням застави (гарантованого платежу) 200 тис. гривень. Механізм «єВідрядження» буде доступним користувачам через портал «Дія» з 1 вересня.

Послугою «єВідрядження» зможуть скористатися ФОПи або юридичні особи приватної форми власності, які відповідають таким критеріям:

- своєчасно подали податкову звітність;

Вступ до магістратури 2022: подавання електронних заяв триває до 23 серпня та до 15 вересня в залежності від закладу освіти

Триває подання заяв у магістратуру для вступників на основі дипломів бакалавра, спеціаліста, магістра.

Приймання заяв на бюджет і контракт триватиме: 

- до 23 серпня – для вступу за індивідуальною усною співбесідою;
- до 15 вересня – для вступу за МТНК/МКТ (ЄВІ/ЄФВВ) або фаховим іспитом у закладі освіти.

Після цього подати заяви можна буде лише на контракт: зарахування можливе до 30 листопада.

Зарахування ж на бюджет відбудеться 25 вересня.

Уряд запроваджує перший етап програми «Доступна іпотека». На вартість житла впливатиме регіональний аспект

Програма «Доступна іпотека», яку Уряд запускає з жовтня, буде реалізовуватись з урахуванням регіонального аспекту. Сума іпотечного кредиту буде залежати від регіону та населеного пункту, в якому учасник хоче придбати квартиру. 

Іпотечна програма гнучка до цінової політики в різних регіонах України. Сума кредиту буде залежати від конкретного міста\містечка\села, в якому людина хоче оселитися. Базовою є опосередкована вартість спорудження квадратного метру житла, яку визначає Мінрегіон. 

Ціна кредиту буде розраховуватись наступним чином: 

Понад 2,3 мільярда гривень у серпні вже виплачено пенсіонерам Луганщини

19 серпня Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, продовжив фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 2 335,01 млн гривень, що становить 100 % до потреби.

Виплату проведуть у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

У Львові відкрито гуманітарний штаб для жителів Луганщини

У Львові розпочинає роботу гуманітарний центр з надання допомоги жителям Луганської області, які через широкомасштабну російську агресію були вимушені покинути свої домівки.

Для отримання допомоги у львівському гуманітарному хабі вам слід зареєструватися, заповнивши форму, посилання на яку розміщене нижче:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFPHifJPtAX-xzoDqENdoSLI3jW7UF...

У серпні для переселенців з Попасної відправили понад 2600 посилок з гуманітарною допомогою – це більше, ніж видано в гуманітарному штабі на Дніпропетровщині. Додатковий пункт допомоги відкриють у Черкасах

Загалом протягом неповних трьох тижнів місяця гуманітарна допомога штабом, що базується у Новомосковську, надана понад 5 100 жителям Луганщини.

Безпосередньо у хабі видано 2 524 гуманітарні набори мешканцям нашої області.

Через відділення АТ «Укрпошта» відправлено 2 604 посилки жителям Попаснянської територіальної громади.

Всього за два тижні оброблено 2 781 заяву на отримання гуманітарної допомоги через відділення «Укрпошти».

Також повідомлено, що триває підготовка для відкриття додаткового хабу у місті Черкаси.

Представник Луганщини виборов чергове срібло на європейській першості

Мова про Олексія Середу та його напарника Кірілла Болюха, які вчора ввечері набрали 388.02 бали у синхронних стрибках з вишки.

Це дозволило хлопцям стати срібними призерами чемпіонату Європи з водних видів спорту.

Зазначимо, що упродовж тижня Олексів здобув вже другу срібну медаль континентальної першості.

В окупованих містах люди відмовляються працювати – знають, що не заплатять, на фронті по декілька разів на день росіяни наступають одночасно з різних сторін, – Сергій Гайдай

Саме зараз бойові дії тривають поблизу чотирьох населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини.

«Вчора ворог організовував наступ за цими та іншими напрямками, намагався просунутися на декілька сотень метрів, але наші бійці надали йому жорстку відсіч. Уночі росіяни поновили свої наміри – українські захисники тримають оборону. Загалом ЗСУ 19 серпня відбили сім атак противника на нашій ділянці фронту, не допустивши жодного прориву», – поінформував Сергій Гайдай, начальник Луганської обласної військової адміністрації.