Архів новин

09 августа 2022

Російська війна проти України та всієї вільної Європи почалася з Криму і ним має закінчитися – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні багато уваги до тематики Криму. І це правильно. Бо Крим – український, і ми ніколи від нього не відмовимося.

Ми не забудемо, що саме з окупації Криму почалася російська війна проти України.

Росія перетворила наш півострів, який завжди був і буде одним із найкращих місць у Європі, на одне з найнебезпечніших місць у Європі. Росія принесла в Крим масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь і війну. Війну.

Запроваджено «гарячу лінію» щодо щеплення дітей та дорослих

Почала працювати Національна «гаряча лінія» «Доказово про вакцинацію, грудне вигодовування та харчування дітей до 3 років», створена ЮНІСЕФ та Українським католицьким університетом за підтримки Міністерства охорони здоров’я та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у співпраці з ГО «Асоціація сімейних медичних сестер», ГО «Вакцинація».

Із 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю фахівці консультують щодо:

- щеплення дітей та дорослих:

Луганська лікарня МВС: необхідна допомога правоохоронцям - у Дніпрі, складна реабілітація – закордоном

Військові медики завжди поряд із тими, хто першим зустрічає ворога  та ризикує власним життям заради порятунку інших. Тому, скільки дозволяла безпекова ситуація, лікарі  ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Луганській області» залишались у Сєвєродонецьку, аби надавати допомогу пораненим правоохоронцям та мирним мешканцям.

Коли настав час залишити місто, персоналу вдалося вивезти на підконтрольну територію дороговартісне діагностичне обладнання, яке вже працює у Дніпрі.

#Вірю_в_ЗСУ: Сєвєродонецька РВА стала потужним логістичним центром для цивільних та захисників

З початку збройної агресії російської федерації, райдержадміністрація  проводить постійну роботу зі збору та передачі цільової допомоги для потреб військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, територіальної оборони Сєвєродонецького району.

«З 2014 року та до цього дня ми віримо у силу наших вояків. І продовжуємо вірити, тому з усіх сил працюємо над збором допомоги оборонцям. Завдяки цим людям у нас є неухильна впевненість, що ми повернемо нашу Луганщину», – наголосив очільник установи Роман Власенко.

Лисичанський медичний фаховий коледж продовжує працювати на Дніпропетровщині

Під час активних бойових дій у Луганській області, Лисичанський медичний навчальний заклад тимчасово перемістився до міста Підгородне у передмісті Дніпра.

Незважаючи на усі складнощі евакуації медколедж починає вступну кампанію 2022 року. Для усіх бажаючих, зараз впроваджено систему онлайн-співбесіди, а процедура не передбачає складання ЗНО або національного мультипредметного тесту. Як і минулоріч до Лисичанського медичного фахового коледжу можуть вступити для отримання спеціальності фельдшера, медичної сестри або медичного брата

Із серпня Рубіжанська міська лікарня приймає пацієнтів у Дніпрі

Із 1 серпня лікарі КПН «Рубіжанська центральна міська лікарня» розпочали прийом пацієнтів у місті Дніпро.

Адреса – проспект Олександра Поля, 22 (1й поверх, вхід із торця будівлі).

Телефон реєстратури: 066-879-73-08.

За цим номером ви можете записатися на прийом та отримати відповіді щодо організаційних питань. Прийом ведуть невролог, кардіолог, травматолог, хірург, ЛОР.

Якщо ви не маєте сімейного лікаря, можна зателефонувати за номером 095-910-33-71, де вам знайдуть вільного лікаря для укладення декларації та отримання консультації.

10 серпня у Кропивницькому відкриють центр допомоги ВПО з Луганщини

10 серпня в місті Кропивницький по вул. Чарльза Дарвіна, 25 (каб. № 80) розпочне роботу Координаційний центр допомоги ВПО з Луганської області.

Там переселенці зможуть отримати консультативну та первинну правову підтримку, зареєструватись на отримання гуманітарної допомоги.

Свої запитання жителі Луганщини можуть поставити з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 13:00, завітавши до Координаційного центру, по телефону або надіслати їх електронною поштою.

Телефон «гарячої лінії» – 099 530 75 96.

Спортсменка з Луганщини - чемпіонка Європи з класичного жиму лежачи

Впродовж з 1 по 7 серпня в Будапешті (Угорщина) проходив чемпіонат Європи з класичного жиму лежачи.

У складі національної збірної України виступали дві представниці Луганської області.

Так, у ваговій категорії до 47 кг золото виграла Наталія Череменко з результатом 95 кг.

Ще одна луганська атлетка Ганна Кадацька у категорії до 63 кг з результатом 100 кг увійшла у п'ятірку кращих.

Вітаємо спортсменок та їх тренера Андрія Івженко. Дякуємо спортивній спільноті Луганщини за прославляння нашого краю на спортивних аренах Європи та світу!

 

Довідку про доходи можна замовити на порталі Дія

Під час оформлення житлової субсидії чи отримання кредиту або візи в іншу країну необхідна довідка про доходи.

Замовити її можна в кілька кліків на порталі Дія:
- увійдіть в особистий кабінет громадянина на diia.gov.uа (https://diia.gov.ua/services/dovidka-pro-dohodi);
- оберіть період, за який хочете отримати інформацію;
- надішліть запит;
- на електронну скриньку вам прийде повідомлення про готовий результат.

Сьогодні у Івано-Франківську запрацював ВПО-хаб для жителів Луганщини

9 серпня відкрився Координаційний центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини в Івано-Франківській області.

У хабі визначатимуть потреби переселенців та налагодять єдину систему логістичного супроводу гуманітарної допомоги, юридичну підтримку, допомагатимуть вирішити соціально-побутові проблеми жителів Луганщини.

Слід зазначити, що на Івано-Франківщині зараз мешкає близько 10 тисяч жителів Луганщини. Багато хто приїхав без речей і засобів для існування.

Сєвєродонецька ВЦА надала допомогу підрозділам ЗСУ на 27 мільйонів гривень

З початку повномасштабного вторгнення військ рф до України, Сєвєродонецька міська ВЦА, як і інші громади вільної Луганщини, надавала підтримку нашим захисникам і захисницям. Завдяки звитяжній обороні міста нашими військовими, місцева влада мала змогу забезпечувати гуманітарну підтримку громадян та життєдіяльності у громаді. Попри шалений артилерійський вогонь російських військ, з міста здійснювалась евакуація у інші регіони України.

Ще чотири випускники із Сєвєродонецька отримали по 200 балів під час НМТ. Загалом максимальним результатом відзначилися 22 сєвєродончанина, троє - одразу у двох предметах

Завершилася основна сесія Національного мультипредметного тесту, який цьогоріч замінив зовнішнє незалежне оцінювання для випускників закладів загальної середньої освіти.

Стали відомими прізвища ще чотирьох 200-бальників серед учнів Сєвєродонецької міської територіальної громади.

Це - Дарья Бєлашова, учениця ЗОШ I-III ступенів № 4, якій підкорилися 200 балів з історії України.

Катерина Єфіменко із ЗОШ І-ІІІ ступенів № 18 отримала 200 балів з математики.

Олеся Теплинська, яка є випускницею ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5, здобула 200 балів з української мови.

Сергій Гайдай: через примусову мобілізацію шахти Луганщини на межі закриття. росіяни роблять все аби позбавити ЗСУ можливості посилити інші напрямки

Зранку 9 серпня про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ворог застосовує усе наявне озброєння, аби вимусити ЗСУ зосередити основні зусилля саме тут і не допустити будь-яких маневрів, - упевнений Сергій Гайдай. - Тільки за минулу добу наші військові зупинили 10 спроб ворога штурмувати міста і села на межі Луганщини та Донеччини. Поблизу вісьмох населених пунктів намагалася працювати авіація окупанта".