Архів новин

18 августа 2022

Ми з вами можемо й повинні думати тільки про те, як перемогти - звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні ми у Львові, зараз – Палац Потоцьких. Після завершення цього дня – дуже активного – звітую про події, зустрічі, переговори та рішення.

Із самого ранку – ми тут. І ще раз хочу подякувати місту Львів, усім львів’янам за увагу, затишок та емоційну підтримку, яка відчувалася протягом дня.

Передусім відвідав наших захисників – тих, хто лікується після поранень у шпиталі. Дуже хоробрі хлопці, сильні. Подякував лікарям, які роблять усе, щоб якнайшвидше відновити здоров’я наших воїнів.

Іноземні партнери можуть долучитися до програм забезпечення житлом переселенців, - Сергій Гайдай

Луганська обласна військова адміністрація вже готова працювати у напрямку побудови житла для внутрішньо переміщених осіб і має намір залучити іноземних партнерів до реалізації програми забезпечення житлом переселенців.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Нафтогаз обіцяє взимку зберегти зафіксовану ціну на газ для своїх споживачів

У газопостачальній компанії "Нафтогаз України" заявили, що їхні побутові споживачі до кінця квітня 2023 року платитимуть 7,96 грн за куб. м газу - тариф зафіксований, про це повідомила пресслужба компанії. 
"Опалювальний сезон" — страшні для українців слова, утім, підстав для хвилювання немає. Адже тарифний план "Фіксований" — 7,96 грн/куб. м — діє до кінця квітня 2023 року. Варто зазначити, що ціна незмінна й довоєнна", - йдеться у повідомленні.

Як отримати актуальну інформацію про військовополоненого (заручника)?

Після надання інформації до Національного інформаційного бюро у будь-який зручний для вас спосіб дані стосовно вашої рідної людини відразу потрапляють у Реєстр НІБ. Для перевірки наявної інформації з реєстру було створено різні формати комунікації, які можна переглянути на інфографіці або знайти на сайті nib.gov.ua.

Варто зазначити, що функціонує Telegram-чатбот. Він зручний тим, що ви можете самостійно дізнатися інформацію без допомоги оператора, а також скористатися ним у разі відсутності мобільного зв’язку.

Виплати переселенцям: NRC надасть допомогу 20 тисячам українців

Відповідно до підписаного Мінсоцполітики та Норвезькою радою у справах біженців меморандуму, підтримкою додатково до державних програм буде охоплено ще 20 000 людей з числа найбільш вразливих груп.

Це внутрішньо переміщені особи на території України, люди, які проживають на тимчасово окупованих та деокупованих територіях або населених пунктах, які знаходяться у зоні активних бойових дій.

Планується надавати грошову допомогу в розмірі 2 200 гривень щомісяця протягом трьох місяців, виплата буде здійснена одноразовим платежем 6 600 гривень.

Із довідкою ВПО: переселенців із Луганщини безкоштовно консультуватимуть в клініці із Сєвєродонецька, яка відновила прийом в Івано-Франківську

Медичний центр «Гіппократ», який вже розпочав прийом пацієнтів, допоможе нашим переселенцям.

У цьому медичному закладі вам безкоштовно нададуть консультації кваліфікованих лікарів офтальмологів та дерматологів із застосуванням сучасного медичного обладнання.

Запис за телефонами:

097-672-51-43

066-493-65-13

Для безкоштовної консультації жителям Луганської області потрібно буде показати довідку ВПО.

Адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 139,а. ТЦ «River Park». (вхід зі сторони АТБ, другий поверх).

Гуманітарні хаби для переселенців із Кремінної працюють в Дніпрі, Рівному та Києві

У Дніпрі гуманітарний хаб для кремінян працює за адресою: вул. Роз’їзна, 22 (лівий берег).

Графік роботи: понеділок, середа, п’ятниця – з 10:00 до 14:00. Телефон: 066 483 92 48.

Там переселенці з Кремінської громади можуть отримати консультації стосовно низки питань. Планується, що видача гуманітарних наборів здійснюватиметься раз на місяць. Актуальна інформація публікуватиметься у телеграм-каналі «Креміняни Дніпра» (https://t.me/kreminnaDnipro).

До Кам’янського на Дніпропетровщині переїхав Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги – приймають лікарі сімейної медицини

КНП «Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги» відтепер приймає пацієнтів в Кам’янському.

На Дніпропетровщину переїхала вже третина усіх працівників лікарні.

Нині до центру щодня надходить близько 20 дзвінків, ще приблизно по 12 пацієнтів консультуються безпосередньо в медичному закладі.

У лікарні очікують на переселенців, мешканців Дніпра і Кам’янського, а також інших населених пунктів, розташованих поблизу.

Виробник фармпакування з Рубіжного відновлює потужності на Львівщині

ТОВ «АГК Україна», яке впродовж 20 років активно працювало в Рубіжному, релоковано до Львівської області.

Підприємство має намір відновити потужності у Червонограді на території колишнього хлібозаводу.

Сфера діяльності компанії – виробництво первинного фармпакування: виготовлення пластикового пакування для лікарських засобів.

Воно має свою специфіку – для цього необхідні так звані «чисті умови» та відповідність повітря виробничої зони до класу D згідно з міжнародними вимогами.

ТОВ «Промімпекс» з Сєвєродонецька та підприємець з Луганська мають отримати по 250 тисяч гривень на розвиток бізнесу на Хмельниччині

Про нові можливості для переселенців зі Сходу України, які створює держава, щоб мобілізувати їх виробничий та інтелектуальний потенціал на розвиток приймаючих громад, розповіли фахівці Хмельницького обласного центру зайнятості ВПО з Луганщини та Донеччини.

Сергій Гайдай: в окупованих містах триває примусова мобілізація – на молодих батьків полюють поряд із дитячими садочками, на фронті відбито понад 10 атак росіян

Він зазначив, що працівники військкоматів на окупованих територіях для поповнення армії рф вже вдаються до крайніх мір.