Архів новин

07 августа 2022

Вже зараз потрібна принципова відповідь міжнародної спільноти на російські удари по Запорізькій АЕС – звернення Президента України

 Бажаю здоровʼя, шановні українці!

 

Сьогоднішній день – День Повітряних сил Збройних Сил України, і хочу зараз іще раз привітати з професійним святом усіх військових пілотів і не тільки – а усіх захисників і захисниць нашого неба.

 

Ми всі пишаємося вами та бажаємо вам стільки перемог, щоб російські військові просто боялися навіть самої лише думки про наше українське небо.

 

Вранці сьогодні привітав бійців і командирів Повітряних сил, вручив державні нагороди найкращим воїнам.

 

Теракт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні зброї - ГУР Міноборони

Терористичний акт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні західного високоточного озброєння .
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Фейсбуці з посиланням на члена координаційного штабу з питань
поводження з військовополоненими Андрія Юсова.
“Від початку цієї страшної трагедії та страшного фарсу, який ми бачили з боку росіян, – це й було фальшування. Від перших повідомлень про

Випускниця із Лисичанська отримала 200 балів у НМТ з історії України

Випускниця Лисичанського ліцею №17 Діана Честних отримала максимальні 200 балів з історії України у блоці  національного мультипредметного тесту.

Дівчина з  є неодноразову призерку предметних олімпіад і конкурсів-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Її характеризують як надзвичайно розумну, добру, щиру дівчину. Підготувала абітурієнтку до складання її іспиту вчителька з історії Тетяна Кулєшова.

Україна потребує збільшення постачання зброї та сподівається на активну участь Олафа Шольца в цьому питанні – Михайло Подоляк

Україна потребує постачання якомога більшої кількості сучасної зброї та сподівається на активну участь у цьому питанні Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца. Про це заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню Tagesspiegel.
Михайло Подоляк зазначив, що заяви канцлера ФРН свідчать про його наміри змінити відносини з Росією.
«Німеччина тепер повинна піти іншим шляхом, зрозуміти, якою насправді є Росія. Це факт, що нам потрібно більше зброї», – сказав радник керівника Офісу Глави держави.

Чи потрібно робити бустер, якщо перехворів на COVID-19?

Чи потрібно робити бустер, якщо перехворів на COVID-19?

Так, потрібно! Навіть якщо після двох доз вакцини ви перехворіли на COVID-19, вам варто отримати бустерну дозу щеплення. Окремо нагадаємо, що щеплення захищає саме від важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусу. 

Ефективність вакцин проти коронавірусної хвороби з часом згасає. Також з’являються нові штами вірусу. Бустерна ж доза допомагає поновити ефективність вакцини та подовжити захист від важкого перебігу та смерті від COVID-19.

За тиждень надано допомогу 1 155 переселенцям із Гірської громади

За цей тиждень гуманітарними штабами Гірської міської військово-цивільної адміністрації видано 1 155 пакунків із гуманітарною допомогою.

Так, у штабі в Богданівці, що на Дніпропетровщині, гуманітарну допомогу отримали 158 ВПО громади, які мешкають в Павлограді, та 400 ВПО, які наразі проживають у Першотравневську.

Активну діяльність розгорнуто штабом у Полтаві. Там за перші два дні роботи допомога надана 455 переселенцям.

Також на цьому тижні продукти харчування для ВПО громади відправляли через АТ «Укрпошта». До різних областей України надіслано 142 пакунки.

Вступ-2022: подання заяв до закладів вищої освіти розпочнеться 16 серпня

Можливість подання заяв на бюджет і контракт буде відкрита з 16 серпня до:

- 23 серпня – для вступу за результатами індивідуальної усної співбесіди;
- 15 вересня – для вступу за результатами МТНК/МКТ або фахового іспиту в закладі освіти.

Після цього подати заяви можна буде тільки на контрактну форму. Реєстрація електронних кабінетів буде відкрита до 31 жовтня.

Три учні Гірської громади здобули максимальні результати в НМТ - по 200 балів

Стали відомими результати національного мультипредметного тесту серед учнів Гірської міської територіальної громади.

Максимальним результатом у 200 балів відзначилися три випускники.

Це представниця Золотівського ліцею № 5 Орина Маркевич, яка отримала 200 балів у блоці НТМ з української мови.

На 200 балів тест з історії України здала ще одна випускниця цього навчального закладу Вікторія Дегтяр.

Учениця Нижнєнського ліцею № 36 Поліна Старовойтенко здобула 200 балів з історії України, а також 190 балів з української мови.

Сьогодення Сєвєродонецька: замість сучасних лікарень, шкіл та спортивних арен - технічна вода, душ на вулиці та пересувний телевізор

Ще в лютому, незважаючи на примхи погоди, на спортивному майданчику біля торговельного центру "Джаз" працював будівельний кран. Майже без вихідних. У 2022 році всі очікували на відкриття сучасного комплексу.
А ще - затишного скверу імені Сергія Губанова.

Готувались до початку зведення обласної лікарні.

Президентська програма "Велике будівництво" відкрила місту друге дихання.

Допоки не прийшли русняки і не почали руйнувати затишний Сєвєродонецьк.

Сергій Гайдай: противник зосередив основні зусилля на Сході України та штурмував Верхньокам’янське. У Рубіжному окупанти почали ховати містян, яких вони вбили у березні-квітні

Незважаючи на перекидання частини живої сили та техніки до південних областей, основні зусилля росіяни продовжують зосереджувати на Сході України, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 7 серпня зранку.