Архів новин

02 августа 2022

Кожна гривня, яку заробляють наші аграрії, і відновлені міжнародні зв’язки стануть внеском у посилення України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні до Босфору прийшло перше судно з українським зерном, здолавши шлях спеціальним коридором у Чорному морі, який був погоджений для розблокування наших портів.

Наша мета зараз – щоб була регулярність: щоб коли один корабель виходить з порту, мають бути вже й інші судна – і ті, що завантажуються, і ті, що на підході до порту. Безперервність і регулярність – це потрібний принцип. Потрібний усім споживачам нашої агропродукції.

До уваги вимушених переселенців інформація про поточну ситуацію на ринку праці

За інформацією ДП «ІОЦ Мінсоцполітики України» станом на 1 липня кількість внутрішньо переміщених осіб, які виїхали із зони бойових дій Луганської області та з 24.02.2022 перебувають на обліку за місцем тимчасового проживання в інших регіонах України, становила 148 988 осіб, з них 74692 особи працездатного віку.

Там, де вас чекають. Створено онлайн-платформу для спрощення евакуації та розселення ВПО

Офісом Президента України спільно з АТ «Укрзалізниця» та за підтримки Мінцифри впроваджено проєкт «Там, де вас чекають». Це онлайн-портал, завдяки якому українці зможуть простіше евакуюватися, знайти житло та отримати гуманітарну допомогу.

На сайті можна переглянути кількість місць, які кожна з областей може запропонувати для безоплатного розселення, знайти телефони контактних центрів та звернутися по допомогу самостійно за посиланням https://cutt.ly/FKnPaNI.

Випускник із Сєвєродонецька отримав по 200 балів у НМТ з історії України та математики

Випускник Сєвєродонецького ліцею-колегіуму Мирослав Малеванець отримав максимальні 200 балів у двох блоках НМТ: з історії України та математики, а з української мови – 190.

Проходив мультипредметний тест абітурієнт у Києві. Він розповів, що система складання іспиту та миттєве отримання його результатів – це вкрай позитивно, адже немає страху очікування і зайвого витрачання нервів.

Луганському обласному клінічному онкологічному диспансеру Червоний Хрест надасть два апарати ультразвукової діагностики

Про це повідомила заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська, яка перевірила роботу медичного закладу.

КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» наразі базується у приміщеннях Сарненської центральної районної лікарні у Рівненській області.

На початку червня заклад з Луганщини відновив надання високоспеціалізованої медичної онкологічної допомоги населенню, насамперед, внутрішньо переміщеним особам, а також мешканцям довколишніх територій.

2 серпня - евакуаційний поїзд сполученням Покровськ - Львів

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 2 серпня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомляють в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Спортсменки з Луганщини здобули срібло на чемпіонаті Європи з карате

У Нідерландах завершився чемпіонат Європи з карате шотокан.

За медалі європейської першості змагались спортсмени з 23 країн.

У складі національної збірної України виступали представники Луганщини.

Так, друге місце у командному куміте 16-17 років посіли Ксенія Коломійцева та Олександра Головачова.

До п'ятірки кращих в цій же категорії увійшла Каріна Дрига.

У розділі куміте 14-15 років Аріна Овчарова також стала п'ятою.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів – Олександра Дорошенка та Ольгу Дутову.

Майже 3 700 переселенців з Попасної отримали гуманітарну допомогу через «Укрпошту», із 1 серпня необхідно заповнити нову форму

Упродовж липня 3 682 переселенці з Попаснянської міської територіальної громади отримали гуманітарну допомогу через відділення «Укрпошти».

Безпосередньо у хабі міста Новомосковськ Дніпропетровської області протягом місяця гуманітарна допомога надана 5 681 внутрішньо переміщеній особі з Луганської області.

Зверніть увагу, що із 1 серпня для отримання гуманітарної допомоги через відділення «Укрпошти» мешканцям Попаснянської територіальної громади необхідно заповнити нову форму заяви, яку можна знайти за посиланням https://bit.ly/3bmjsG2

Гуманітарний штаб для переселенців з Гірської громади відкрили у Києві

1 серпня у місті Київ розпочав роботу гуманітарний штаб Гірської міської військово-цивільної адміністрації.

Відтепер внутрішньо переміщенні особи Гірської міської громади, які тимчасово мешкають у Київській області, зможуть у цьому штабі отримати гуманітарну допомогу, консультацію з правових питань, надати документи для отримання матеріальної допомоги, записатися до Реєстру вимушено переміщених осіб громади або внести до нього додаткові відомості про родину тощо.

Штаб розташований за адресою: м. Київ, вулиця Мала Житомирська, 6/3 (біля Майдану Незалежності).

Жителям Луганщини розпочали фінансування пенсій за серпень

1 серпня Пенсійним фондом України розпочато фінансування пенсій поточного місяця.

Так, жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 186,01 млн гривень або 100 % до поточної потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

У росіян значні втрати, але вони вперто атакують із Попаснянського напрямку в бік Бахмуту, - Сергій Гайдай

Окупанти зосередили основні сили на Бахмутському напрямку.

Але шлях до міста пролягає через міцну оборону ЗСУ на Луганській землі, - повідомив він.

«В росіян порушений морально-психологічний стан, через те, що їх наступ не має очікуваного успіху. Із отриманням ЗСУ далекобійної артилерії окупантам тепер і важко засинати, бо можна не побачити світанку. Як от вчора у Первомайську. Чи знайти лише попіл замість складу зі зброєю. Крім цього, вони щодня втрачають бійців та техніку під час своїх чисельних атак», - зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.