Архів новин

05 августа 2022

Що більше нашого зерна буде на світовому ринку, то меншим буде врожай політичного хаосу – звернення Президента України

Українці! Українки!

З наших портів сьогодні вийшли три судна із зерном на експорт – з Одеси, з Чорноморська. Майже 60 тисяч тонн кукурудзи на борту, на яку очікують споживачі Туреччини, Британії, Ірландії.

У порт Чорноморська прямує й перше з 24 лютого нове судно на завантаження.

Ми боремося за кожного з вас, не обмежуйте власні права необґрунтованими рішеннями, – Сергій Гайдай звернувся до жителів тимчасово окупованих територій

Україна чекає на надходження достатньої кількості далекобійної зброї, що дозволить здобути перевагу над ворогом та піти у контрнаступ.

Як шукати вакцину за допомогою телеграм-боту МЗУ?

Щоб перемогти ворога, ми маємо бути сильні та згуртовані, тож підтримка колективного здоров’я зараз є важливою як ніколи.
Зробивши бустерну дозу вакцинації від COVID-19, ви суттєво зменшуєте ризик важкого перебігу цього захворювання та смерті від нього.
Не знаєте, де зараз можна вакцинуватись? Медичні закупівлі України вже вирішили це питання.

Пенсійний фонд України: Станом на 4 серпня на пенсійні виплати спрямовано 13,5 млрд грн

Станом на 4 серпня на пенсійні виплати спрямовано 13,5 млрд грн, в тому числі 3,5 млрд грн – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 10 млрд грн – через уповноважені банки.
Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум.
АТ “Укрпошта” розпочато доставку пенсійних виплат за серпень.
У серпні надано 146 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, у тому числі 4 серпня – 36 тисяч.

У Рівному за два дні надали гумдопомогу 150 переселенцям з Луганщини

Продовжують відкриватися гуманітарні хаби для підтримки мешканців Луганщини, які евакуювалися на підконтрольну Україні територію. Один із таких хабів створено у місті Рівне. Він орієнтований на всіх жителів Луганщини, які тимчасово перемістилися до Рівненської області.

В окупованих містах Луганщини посилено насильницьку мобілізацію: долучені керівники відділів кадрів підприємств та вчителі

На росії офіційно мобілізацію ще не оголошено, тому притоку нової сили звідти не вистачає, щоб компенсувати величезні втрати на фронті.

Полювання на чоловіків призовного віку на окупованій у 2014 році території Луганщини триває вже кілька місяців.

Спочатку тим, в кого були гроші, вдавалося відкупитися від вірної смерті. Потім за ними ж приходили, але вже із «фсб».

Сергій Гайдай: відбиті ще чотири атаки ворога

Росіяни використовують усе наявне озброєння, аби витіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій.

Обстрілюють населені пункти і укріплення наших військових, намагаючись наблизитися до Бахмуту, - поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.