Прес-центр22 серпня 2018, 14:08

Актуальний коментар: на Луганщині почали транслювати ще дві радіостанції

Відсьогодні з радіотелевізійної вежі, розташованої у Новоайдарському районі, мовлять ще дві українські радіостанції – «Голос Донбасу» (88,0 МГц) та «Радіо Можливість» (102,3 МГц).

«Раніше їх сигнал досягав тільки міста Щастя та охоплював територію приблизно у п’ять кілометрів, – відзначає директор Департаменту масових комунікацій Луганської обласної держадміністрації Олександр Костенко. – Наразі радіус мовлення двох радіостанцій розширено до 40-50 кілометрів. Особливо приємно, що це відбулося напередодні Дня Незалежності України».

Таким чином, сигнал цих радіостанцій досягатиме і населених пунктів, розташованих на тимчасово окупованій території Луганщини. Крім того, жителі Новоайдарського та Станично-Луганського районів слухатимуть вже сім україномовних радіостанцій.

Загалом з вежі в Новоайдарському районі на територію Луганщини віщають 14 українських телеканалів у цифровому форматі, один аналоговий та сім радіостанцій.

Нагадаємо, що відкриття об’єкту в Новайдарському районі відбулося рівно рік тому, 22 серпня 2017 року. В урочистостях узяли участь Президент України Петро Порошенко та голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.