Архів новин

09 августа 2018

Залучення реальних джерел фінансування призведе до подолання кризи в економіці, – Геннадій Іваненко

Виїзне засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації відбулося сьогодні, 9 серпня у м. Кремінна. У заході взяли участь представники ОДА, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міські голови.

Кожен новий ЦНАП повинен стати осередком позитивних змін, – Людмила Ахтирська

Питання ефективної діяльності центрів надання адміністративних послуг області обговорили на виїзному засіданні колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації, яке відбулося сьогодні, 9 серпня, у м. Кремінна.

На колегії обговорили ефективне управління об’єктами державної власності

«Забезпечення ефективного управління об’єктами державної власності є важливим питанням. Для цього необхідно мати актуальний та достовірний реєстр юридичних осіб та майна, яке їм належить», – зауважив заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Іваненко під час виїзного засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму сьогодні, 9 серпня, у м. Кремінна.

Охоплення санаторно-курортним лікуванням після переходу на адресність збільшилось на 29%

Адресним санаторно-курортним лікуванням з початку 2018 року забезпечено 5 485 осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. За результатами перших семи місяців цього року охоплення санаторно-курортним лікуванням зросло на 29% порівняно з тим же періодом минулого року.

Держава фінансує 100% вартості курсу лікування потерпілих і проживання їх супроводжуючих осіб у санаторно-курортних закладах за їх вибором.

Виплата компенсації за придбані доїльні апарати

Згідно обласної програми підтримки АПК власникам особистих селянських господарств з обласного бюджету відшкодовується частина вартості придбаного доїльного апарату. В поточному році компенсацію за цією програмою вже отримали 59 фізичних осіб.

Сьогодні відбулося чергове засідання комісії з визначення переліку власників, які мають право на отримання компенсації витрат на закупівлю установок індивідуального доїння.

На засіданні опрацювали 15 пакетів документів, за рішенням комісії по 11 з них власники отримають компенсацію вже до кінця місяця.

Запрошуємо на концерт студії «Квартал 95» на площі у Сєвєродонецьку

Великий святковий концерт студії «Квартал 95» до Дня Незалежності України відбудеться в суботу, 25 серпня, на площі Перемоги у Сєвєродонецьку. Початок о 19:00.

Захід організовано за підтримки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза. Запрошуються жителі та гості області.

Розроблено проект Регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

В області створено робочу групу з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

На цей час нею розроблений проект Регіонального стратегічного плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Луганській  області на 2018-2026 роки, який ґрунтується на положеннях Конвенції ООН про права дитини та принципах Національної стратегії.

ЮНІСЕФ та ЄС розпочинають інноваційну програму UPSHIFT для соціально вразливої молоді

9 серпня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Європейського Союзу представив у Харкові проект UPSHIFT Україна, що спрямований на розвиток професійних навичок підлітків та молоді. Проект має покращити перспективи працевлаштування соціально вразливої молоді, яка постраждала від конфлікту на сході України, та допомогти проектам соціального підприємництва вирішити соціальні та екологічні проблеми у їхніх громадах.

Розпочато будівництво опор для повітряних ліній електропідстанції у Кремінній

Вже розпочато роботи з закладки фундаменту для опор ПЛ 220 кВ «Кремінська-Ювілейна» в рамках реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська-Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська-Ювілейна».

Земельні ділянки на території Попаснянського району, на яких тривають роботи, надані облдержадміністрацією у постійне користування ДП «НЕК «Укренерго».

Також в рамках проекту відбувається реконструкція підстанції 220 кВ «Ювілейна». На сьогодні вже виконано понад 90 % робіт, завершення заплановано у вересні поточного року.

З держбюджету виділено майже 9,5 мільйонів субвенції на дітей-сиріт

Наразі з державного до обласного бюджету надійшло 9.408,3 тис. гривень субвенції на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя.

Сприяння реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська»

       В рамках реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська - Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська - Ювілейна» облдержадміністрацією надано у постійне користування ДП «НЕК «Укренерго» земельні ділянки на території Попаснянського району. На зазначених ділянках вже розпочато роботи з закладки фундаменту для опор ПЛ 220 кВ «Кремінська - Ювілейна».

У містах та районах області: Кремінські аграрії отримали державну допомогу

У цьому році аграрії Кремінського району отримали часткову компенсацію (25 %) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання на  суму 680 тис. гривень.

Ці кошти виділені згідно з Порядком використання коштів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 року № 130.

Крім того, на виконання постанови від 7 лютого 2018 року №107, що затверджує Порядок  використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, вісім місцевих господарств отримали  дотацію за утримання корів у розмірі 114 750 гривень.

Питання рейдерських захоплень в аграрній сфері під постійним контролем обласного штабу

Під час чергового засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель, яке провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, розглянуто два звернення.

Про ситуацію, яка склалася у с. Куземівка Сватівського району, щодо незаконного захоплення майнового комплексу, обробки сінокосів та пасовищ, які є колективною власністю, доповіла начальник юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Валерія Джафарова.

Цьогоріч в області вже розглянуті 33 пропозиції на придбання житла дітям-сиротам

Відбулася відеонарада з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Про стан розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків, підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості та інші актуальні питання впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку доповіла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Увага! Уточнена інформація!

Вчора ввечері в районі міста Золоте внаслідок ворожого обстрілу з протитанкового ракетного комплексу було підбито автомобіль українських військовослужбовців. Внаслідок цієї трагедії один наш захисник загинув, ще один зазнав поранень.

В Луганській області триває боротьба з перевантаженням на дорозі

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко ознайомився з роботою мобільних вагових комплексів у Кремінній. Рейдову перевірку ініційовано Управлінням Укртрансбезпеки у Луганській області.

Перевірки на дорозі покликані убезпечити асфальтне покриття області від перевантажень під час транспортування великих обсягів зернових культур.

Піротехніками на Луганщині вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 8 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом обстежено 2,91 га території області, де виявлено та вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд та п’ять ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

ТУРЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКІ ДІЛОВІ ЗУСТРІЧІ

Дніпропетровська ТПП запрошує підприємців регіону долучитися до участі у візиті до турецького міста Самсун в рамках проведення 4-ї Виставки сільського господарства, тваринництва та технологій, що відбудеться 27 – 28 вересня 2018 року.

Будучи найбільшим виставковим центром Чорноморського регіону, місто Самсун щорічно об’єднує понад 100 учасників та більше 50 тис. відвідувачів, включаючи представників бізнесу, уряду, а також організацій підтримки бізнесу та фінансових установ.

ОФІС З ПРОСУВАННЯ ЕКСПОРТУ ОГОЛОШУЄ НАБІР НА ОСВІТНІЙ КУРС «ЕКСПОРТНА РЕВОЛЮЦІЯ»

В жовтні 2018 року розпочнеться національна комплексна освітня програма «Експортна Революція» для українських підприємців, що розроблена Інститутом Маркетингу Естонії у співпраці з Офісом з просування експорту за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Це другий набір освітньої програми «Експортна Революція», у травні 2018 року 757 підприємців стали випускниками першого курсу.

Перший рік навчання це:

ТПП УКРАЇНИ ЗАПРОШУЄ ПРИЄДНАТИСЯ ДО УКРАЇНСЬКОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ В РЕСПУБЛІКУ ПОРТУГАЛІЯ

Торгово-промислова палата України інформує, що за повідомленням Мінекономрозвитку наразі ведеться підготовка візиту української делегації на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром України - Міністром економічного розвитку і торгівлі С.І. Кубівим до Республіки Португалія у період 12-15 вересня 2018 року для участі в бізнес-форумах (м. Лісабон та м. Порту).

Елементи візиту:

Актуальний коментар: в області завершується будівництво футбольних полів зі штучним покриттям

Про це повідомив начальник управління молоді та спорту обласної держадміністрації Антон Волохов.

Наразі майданчики для занять міні-футболом побудовано в Міловському та Новоайдарському районах, Чмирівській об’єднаній територіальній громаді та на території смт Станиця Луганська.

Центр надання адміністративних послуг створено в Троїцькій об’єднаній територіальній громаді

Значна подія відбулася 8 серпня в смт Троїцьке Троїцького району, де відкрився центр надання адміністративних послуг, який обслуговуватиме мешканців об’єднаної територіальної громади.