Архів новин

17 августа 2018

Обласною владою визначені заходи щодо перекриття РФ автодороги у Міловському районі

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз обурений ситуацією, яка склалася в Міловському районі через перекриття РФ ділянки автодороги «Т-1307». За його дорученням заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів термінову нараду з вирішення проблемних питань з цього приводу.

Наші важкоатлети – тріумфатори української першості

У Коломиї відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед молоді до 23 років, де Луганщину представляли 13 спортсменів.

За підсумками першості чемпіоном у ваговій категорії 105 кг став Богдан Бурячек. Його результат за сумою двоборства – 361 кг.

Срібні нагороди вибороли Руслан Кожакін (в/к 94 кг) з сумою 351 кг та Олексій Шкурський (в/к 69 кг) – сума 278 кг.

Бронзовим призером змагань став Віталій Сергєєв (в/к 77 кг) з сумою двоборства 292 кг.

Правила поведінки людей на водних об’єктах під час купального сезону

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки громадянами.

Так, на Луганщині з початку року на водних об’єктах загинуло 19 людей.

Однак, навіть незважаючи на статистику і застереження рятувальників, люди, нехтуючи заборонами, продовжують відправлятися на місцеві озера і річки, які часто не пристосовані для купання, та наражають себе на небезпеку.

Щоб запобігти лиху, ми звертаємось до громадян бути обачними на воді та дотримуватись правил особистої безпеки:

- діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;

На більшість продуктів харчування в області ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу ціни на споживчому ринку Луганської області в липні 2018 року, порівняно з попереднім місяцем, знизились.

Найбільше – на овочі та фрукти. Так, на 26,7 % подешевшала капуста білокачанна, на 19,1 % – буряк, на 6,5 % – цибуля ріпчаста, на 6,3 % – яблука, на 4,5 % – картопля.

Продовжила знижуватися ціна на яйця курячі – на 4,3 % протягом місяця.

Привітання з днем археолога

Ось і минув ще один день. День археолога, який святкує кожен, хто хоча б раз був на розкопках. Свято унікальне, бо кожного року неповторне. Добре уявляємо собі, як експедиційні ветерани і цього разу розповідали неофітам про легендарні святкування старих часів, згадуючи видатні археологічні постаті та відомі персонажі.

До культурних обмінів між Луганською та Львівською областями долучилася Новопсковщина

«Новий подих культурної співдружності» – саме таку назву має проект культурного обміну між закладами культури Новопсковського району Луганської області та Жидачівського району Львівської області.

Мистецька подорож до міста Жидачів делегації фахівців та творчих колективів закладів культури Новопсковського району мали на меті обмін досвідом між бібліотечними закладами, започаткування співпраці між музейними, клубними установами та закладами позашкільної освіти й ознайомлення з новими тенденціями у розвитку культури обох регіонів.

Актуальний коментар: відтепер в інформаційному полі Луганщина має позитивний імідж

Про те, які проблеми існують в інформаційному просторі Луганської області та шляхи їх вирішення, розповів радник голови облдержадміністрації з питань координування діяльності у галузі взаємодії із засобами масової інформації Дмитро Левусь.

«З початку нашої роботи ми провели аналіз щодо інформаційної ситуації як на українській території області, так і на тимчасово окупованій, – розповідає він. – Як з’ясувалось, це однобічне представлення регіону у центральних ЗМІ як зони збройного конфлікту, вплив російської пропаганди, брак інформації про життя на тимчасово окупованих територіях.

Піротехніками вилучено 30 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 16 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом обстежено 0,7 га території області, де було виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних пердметів, а саме: 17 артилерійських снарядів та 13 ручних гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Для закладів освіти Кремінщини придбано нову техніку

Для реалізації Концепції Нової української школи, що супроводжується поступовою зміною державних стандартів та навчальних програм, для 15 перших класів району придбано багатофункціональні кольорові друкувальні пристрої та ламінатори з витратними матеріалами.

За цим напрямом з районного бюджету виділено 368 тис. гривень.

Крім того, для Кремінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 за кошти райбюджету придбано додатковий комп’ютерний клас з інтерактивним комплексом, вартість якого становить 295 тис. гривень.

Облдержадміністрація звернеться до Уряду щодо ситуації навколо Луганської ТЕС

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій повідомив, що 1 вересня можливе припинення постачання вугілля на ВП «Луганська ТЕС» ТОВ ДТЕК «Східенерго».

Така ситуація виникла у зв’язку з неповерненням рухомого залізничного складу відправнику внаслідок розповсюдження санкцій на залізничні вагони.

Новини ООС: На Луганщині тривають мінометні обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 6 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.
Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались 82-мм міномети, гранатомети різних систем, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.
По укріпленнях наших захисників поблизу Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів.