Архів новин

22 августа 2018

До уваги платників податків! Змінено рахунки Державної казначейської служби України

Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області звертає увагу платників податків, що з 11 вересня 2018 року рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів за доходами, відкриті на балансі ГУ Державної казначейської служба України у Луганській області МФО 804013, будуть закриті.

Кошти, які будуть надходити на ці рахунки, будуть повертатися на банк, з якого були сплачені.

Нова структура Програми економічного і соціального розвитку забезпечить цілісність системи планування

Нараду з питань погодження структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області провів заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко.

Він зазначив, що робота з приведення структури Програми у відповідність до структури Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року досягла результату.

Нова структура Програми економічного і соціального розвитку Луганської області забезпечить цілісність системи планування регіонального розвитку

21 квітня під головуванням заступника голови Луганської обласної державної адміністрації з питань економічного розвитку, торгівлі, туризму, зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, житлово-комунального та дорожнього господарства, екології, архітектури та капітального будівництва Геннадія Іваненка відбулася нарада з питання погодження структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області.

Засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

20 серпня 2018 року відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови, голови регіональної комісії Іваненка Г.Г.

В області відбудуться автомобільні змагання по GPS орієнтуванню

У рамках відзначення Дня Незалежності України у Сєвєродонецьку та прилеглій до нього місцевості (м. Рубіжне та м. Кремінна) 25 та 26 серпня проводитимуться відкриті обласні змагання по GPS орієнтуванню на автомобілях.

Захід триватиме з 08:00 25 серпня до 16:00 26 серпня.

Старт відбудеться в районі озера Чисте в Сєвєродонецьку.

Восени в Україні стартує перша секторальна освітня програма для експортерів Creative Export Ukraine

Цієї осені розпочніть свій КРЕАТИВНИЙ ЕКСПОРТ разом з першою секторальною освітньою програмою CREATIVE EXPORT UKRAINE від Офісу з просування експорту та Інституту маркетингу Естонії!

Creative Export Ukraine – спеціалізована освітня програма для українських підприємців та експортерів – представників креативних індустрій, яка допоможе створити міцний національний та міжнародний бренд для власного дизайн-продукту, закріпити позиції на внутрішньому ринку та вивести продукцію на експорт.

Міжнародний форум «Туніс – Бізнес, Експорт»

22-23 листопада 2018 р. у м. Сфакс (Туніська Республіка) відбудеться міжнародний форум «Туніс – Бізнес. Експорт», організований за підтримки Торгово-промислової палати м. Сфакс у співпраці з Дніпропетровською торгово-промисловою палатою.

В допомогу підприємницьким структурам області розроблено довідник про міжнародні організації, фонди та програми, які займаються питаннями підтримки розвитку підприємництва

  Підприємництво є важливим чинником розвитку країни та зростання добробуту  громадян. 

   Підприємницькі структури області не тільки вносять значний внесок в поповнення обласного бюджету, а й допомагають вирішувати багато актуальних проблем: створюють нові робочі місця, забезпечують населення необхідними товарами і послугами, беруть участь у благодійних акціях.

Актуальний коментар: на Луганщині почали транслювати ще дві радіостанції

Відсьогодні з радіотелевізійної вежі, розташованої у Новоайдарському районі, мовлять ще дві українські радіостанції – «Голос Донбасу» (88,0 МГц) та «Радіо Можливість» (102,3 МГц).

«Раніше їх сигнал досягав тільки міста Щастя та охоплював територію приблизно у п’ять кілометрів, – відзначає директор Департаменту масових комунікацій Луганської обласної держадміністрації Олександр Костенко. – Наразі радіус мовлення двох радіостанцій розширено до 40-50 кілометрів. Особливо приємно, що це відбулося напередодні Дня Незалежності України».

Близько 50 стрибунів у воду з різних областей тренуються на базі «Олімп»

Для проходження навчально-тренувальних зборів  до обласної фізкультурної бази «Олімп» з’їхались спортсмени з Харківської та Луганської області, і міста Києва. Також приїхали члени збірної України на чолі з головним тренером національної команди зі стрибків у воду, луганчанкою Тамарою Токмачовою.

Офіційний візит української делегації до Китаю заплановано 03-09.11.2018 в рамках проведення міжнародної виставки «China International Import Expo»

З 05 по 10 листопада в Китаї відбудеться міжнародна виставка «China International Import Expo», яка ініційована Президентом КНР як захід з презентації торговельного потенціалу країн світу та розширення торговельних зв’язків. Виставка вже стала головною подією Китаю та важливим майданчиком для багатьох країн і компаній світу. На сьогодні всі виставкові площі, а це понад 240 тис. кв. м. заброньовані компаніями з понад 100 країн світу. Більше 100 тис. представників бізнесу Китаю вже зареєструвались для участі у цьому заході.

Норвезька рада у справах біженців проводить набір на тренінги по маркетингу та управлінню фінансами для діючих підприємницьких структур і громадян, які планують започаткувати власну справу

Норвезька рада у справах біженців спільно з Міністерством закордонних справ Норвегії починає програму проведення тренінгів для діючих підприємців та громадян, які планують в майбутньому відкрити власну справу (підконтрольна уряду територія Луганської області та Слов'янського, Бахмутського, Костянтинівського, Лиманського, Олександрівського, Добропільського районів Донецької області). Тренінги присвячені маркетингу і керуванню фінансами, і їх метою є надання знань підприємцям для підвищення ефективності та прибутковості власної справи.

Оголошення про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і проектів регіональн

Лікарські амбулаторії області забезпечують комп’ютерною технікою та підключенням до мережі Інтернет

Так, на сьогодні на Луганщині підключено до мережі Інтернет 102 лікарські амбулаторії (із загальної їх кількості 133).

Це дає змогу створити умови для укладання з пацієнтами декларацій про надання медичних послуг з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами.

Також вживаються заходи щодо забезпечення комп’ютерною технікою робочих місць лікарів, які ведуть амбулаторний прийом у закладах первинної ланки. При потребі 295 комп’ютерів в наявності на робочих місцях вищезазначених спеціалістів наразі 224 комп’ютери.

До оцінювання допустять 84 проекти на 652,3 млн гривень, що реалізовуватимуться за рахунок ДФРР

Про це повідомлено на засіданні регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в 2019 році.

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Зокрема, на розгляд регіональної комісії заявниками подано 113 проектів на суму 730,2 млн гривень.

На Луганщині піротехніками вилучено 25 гранат та одну мінометну міну

Протягом минулої доби, 21 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах, а також територію поблизу м. Лисичанська.

Загалом обстежено 8,3 га території області, де виявлено та вилучено 25 гранат та 1 мінометну міну.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

З обласного бюджету компенсуватимуться відсоткові ставки за кредитами у малому та середньому бізнесі

Під час брифінгу для ЗМІ директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук розповів про механізм часткової компенсація відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва на Луганщині.

Відшкодування відбувається на конкурсних умовах. Учасниками відбору можуть стати суб’єкти МСП (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які діють на території Луганської області, підконтрольній українській владі, та залучили в банківських установах кредити на реалізацію проектів.

До освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулися 785 осіб

На сьогодні направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації  до школи для отримання документу державного зразка:

про базову загальну середню освіту – 9 абітурієнтів;

про повну загальну середню освіту – 27 абітурієнтів;

про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 65 абітурієнтів.

Також подали документи для вступу до закладів освіти  із тимчасовою довідкою – 91 абітурієнт та із документом державного зразка (за вступними іспитами) – 571 абітурієнт.

Сільгосптоваровиробникам Луганщини компенсовано понад 16 мільйонів гривень

 

Таку суму озвучила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова під час брифінгу для ЗМІ.

Зокрема, вона зазначила, що за державними програмами виділено 16 млн 93 тис. гривень, а за обласною програмою – 349,9 тис. гривень.

Новини ООС: на Луганщині продовжуються ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались, протитанкові гранатомети різних видів, БМП та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу с. Новотошківське Попаснянського району відкривався вогонь з протитанкових гранатометів.