Архів новин

23 августа 2018

У Станиці Луганській встановили пам’ятний хрест загиблому воїну зі Львівщини

Сьогодні, 23 серпня, у смт Станиця Луганська відбулося урочисте відкриття пам’ятного хреста воїну-захиснику України Тарасу Дорошу, який загинув у січні 2015 року під час виконання бойового завдання. У заході взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, командир ОТУ «Північ» генерал-майор Володимир Кравченко, голова Станично-Луганської райдержадміністрації Юрій Золкін, а також дружина загиблого військового, депутат Львівської облради Уляна Дорош.

Транспортне сполучення в Міловському районі організують в об’їзд перекритої РФ ділянки

Сьогодні під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення щодо опрацювання варіантів облаштування об’їзної автомобільної дороги Т-1307 між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка.

Як наголосив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, це необхідно зробити для недопущення погіршення умов життєзабезпечення жителів району через перекриття прикордонною службою РФ руху на ділянці автодороги Т-1307, яка проходить територією Міловського району між населеними пунктами Олексіївна та Зоринівка.

Мінекономрозвитку нагадує про можливість участі у Громадському форумі СОТ-2018

За інформацією Міністерства економічного розвитку торгівлі України, у період з 2 по 4 жовтня 2018 року у штаб-квартирі Світової організації торгівлі у Женеві буде проходити щорічний Громадський форум СОТ (далі – Форум).

Проведення Форуму має на меті створення певної платформи для обговорень у рамках СОТ, яка дозволить учасникам взаємодіяти та обмінюватися думками щодо тенденцій розвитку торгівлі та багатосторонньої торговельної системи.

Обласні урочистості 24 серпня відбудуться у Попасній (афіша)

Обласні урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та Дня незалежності України відбудуться 23, 24 та 25 серпня у м. Сєвєродонецьку та м. Попасній.

Святкова програма передбачає велику кількість культурних подій, серед яких – виставки народних майстрів, театралізовані вистави, творчі зустрічі, свято врожаю, дитячі розваги, робота креативної фотозони, флешмоби, яскраві концерти за участі аматорських колективів та професійних виконавців.

Проведено моніторинг соціально-економічного розвитку Луганської області станом на 20.08.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіону.

З інформацією можна ознайомитись за посиланням.

Оголошення про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

  Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм 

Офіційно: КПВВ «Станиця Луганська» закриють на ремонт з 2 до 7 вересня

Тристороння контактна група у Мінську погодила тимчасове припинення пропуску людей через КПВВ «Станиця Луганська» з 2 до 7 вересня поточного року.

Закриття пункту пропуску, пов’язане з проведенням монтажу тимчасових конструкцій, підключення їх до мереж електро- та водопостачання і водовідведення.

Просимо громадян поставитися із розумінням до тимчасових незручностей, адже після реконструкції КПВВ стане більш комфортними для перетинання.

Кількість робочих місць буде збільшено до 40 одиниць.

 

Актуальний коментар: на Луганщині почали транслювати ще дві радіостанції

Відсьогодні з радіотелевізійної вежі, розташованої у Новоайдарському районі, мовлять ще дві українські радіостанції – «Голос Донбасу» (88,0 МГц) та «Радіо Можливість» (102,3 МГц).

«Раніше їх сигнал досягав тільки міста Щастя та охоплював територію приблизно у п’ять кілометрів, – відзначає директор Департаменту масових комунікацій Луганської обласної держадміністрації Олександр Костенко. – Наразі радіус мовлення двох радіостанцій розширено до 40-50 кілометрів. Особливо приємно, що це відбулося напередодні Дня Незалежності України».

Телевежі у Попасній бути! – Кабмін виділив гроші

Кабінет Міністрів України виділив 22,55 млн гривень на будівництво радіотелевізійної передаючої станції у Попаснянському районі, ще 1,2 млн гривень будуть виділені з обласного бюджету як співфінансування проекту. Нова телевежа має бути побудована за рік.

Луганщина увійшла до п’ятірки регіонів-переможців конкурсного відбору серед проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, відповідно до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Телевежі у Попасній бути! – Кабмін виділив гроші

Кабінет Міністрів України виділив 22,55 млн гривень на будівництво радіотелевізійної передаючої станції у Попаснянському районі, ще 1,2 млн гривень будуть виділені з обласного бюджету як співфінансування проекту. Нова телевежа має бути побудована за рік.

Луганщина увійшла до п’ятірки регіонів-переможців конкурсного відбору серед проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, відповідно до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Відтепер два найстаріші університети Луганської та Львівської областей співпрацюватимуть

Підписано Меморандум про співпрацю між Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та Львівським національним університетом імені Івана Франка.

«Другий рік поспіль зміцнюються зв’язки між педагогами Львівської та Луганської областей, – під час урочистого заходу зазначив голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. – Завдяки втіленню освітнього проекту «Змінимо країну разом» ми зшили сьогодні ще одну ниточку між Заходом і Сходом України».

Механізм фінансової підтримки аграріїв обговорили під час виїзної наради у Марківському районі

Департаментом агропромислового розвитку ініційовано другий цикл нарад щодо надання роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору. Цього разу відвідали Марківський район. В ході наради директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла щодо дії механізмів реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства. Захід  зібрав голів сільських рад, представників органів місцевого самоврядування та зацікавлених мешканців району. 

23 серпня – День Державного Прапора України!

Саме 23 серпня в Україні відзначається День Державного  Прапора – одного із головних державних символів.

Державний Прапор - це символ духу і свободи нашої країни. Це символ всіх головних етапів і звершень, які сталися протягом 27 років незалежної України. Наш державний прапор оточений багатовіковою славою, він вінчав великі перемоги, найважливіші події в житті країни. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить державний гімн і майорить державний прапор. 

Делегація зі Львівщини передала книгу спогадів «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» бібліотекам Луганщини

Презентація книги спогадів «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту», відбулася в Сєвєродонецьку сьогодні, 23 серпня.

Участь у презентації взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, учасники та очевидці подій, сім’ї загиблих, військові, волонтери, медики.

«Це видання мають отримати 600 бібліотек Луганщини, – повідомив Юрій Гарбуз під час презентації. – Таке рішення прийнято разом зі Львівською спільнотою».

Державний Прапор – символ нашої свободи, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 23 серпня, біля будівлі Луганської обласної державної адміністрації відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. У заході взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, Командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв, Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та народний депутат України Ярослав Дубневич.

На Луганщині зростає кількість суб’єктів малого та середнього бізнесу

На початку року в області діяли 22 284 суб’єкти малого та середнього підприємництва. У порівнянні з 2016 роком загальна кількість суб’єктів МСП збільшилась на 3,2 %.

Загалом на Луганщині нараховується 199 середніх підприємств та 22 085 cy6’єктів малого підприємництва. Значна кількість підприємницьких структур зосереджена в промислово розвинутих містах обласного значення.

«УКРАЇНСЬКИЙ СХІД» НА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ВІДВІДАЄ ЛУГАНЩИНУ

24 серпня, у 27-му річницю Незалежності України команда проекту  «Український Схід» відвідає місто Попасна Луганської області зі святковою програмою «Ми - Україна. Нам - 27».

Завершується ремонт дороги, що з'єднує Чугуїв та Мілове

Дорога проходить через місто Старобільськ.

Зараз тут проводиться розмітка дороги Н-26 на ділянках 110 км+375, 117-120. Також укріплюється узбіччя, встановлюються сигнальні стовпчики та знаки.

Як зазначають дорожники, дорога від в’їзду з Харківської області на Луганщину вже зроблена. Тепер черга за харківчанами. Роботу вони вже розпочали.

Поточний середній ремонт виконували два підприємства – КП «Кремінський агрошляхбуд» та ТОВ «БК ЄВРОДОР» (місто Дніпро). Крім цього, на деяких ділянках працювали філії ДП «Луганський облавтодор».

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня Державного Прапора України

Дорогі земляки!

Щиросердно вітаю вас із Днем Державного Прапора України.

Синьо-жовтий стяг для кожного українця є символом свободи, безпеки, патріотизму.

Державний прапор на адміністративних будівлях у мирні часи є звичним явищем. Лише події на Сході та в Криму показали, яких титанічних зусиль необхідно докласти для його повернення. За нього пролили кров українські захисники, а їхні матері – сльози.

Новини ООС: ворог застосував заборонену зброю

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 9 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались протитанкові гранатомети різних видів, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу с. Катеринівки Попаснянського району відкривався вогонь з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворожі обстріли зі стрілецької зброї зафіксовані у Станиці Луганській.