Архів новин

01 августа 2018

Держава компенсує аграріям вартість закупленої техніки.

За січень-червень 2018 року 91 господарство області отримало компенсацію в розмірі 9,69 млн грн за придбання 153 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання в рамках державної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровироників».

Компенсація коштів аграріям здійснюється через державні банки. Лідирує у цьому напрямку Ощадбанк. 65 підприємств – клієнтів банку вже одержали 6,65 млн грн. Очікується, що протягом серпня ще 15 клієнтів отримають компенсацію на загальну суму 1,3 млн грн.

Обласна влада вирішує найважливіші проблеми жителів села Троїцьке

Сьогодні, 1 серпня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів виїзний прийом громадян у селі Троїцьке Попаснянського району.

Разом з головою Попаснянської райдержадміністрації Сергієм Шакуном та керівником військово-цивільної адміністрації сіл Троїцьке та Новозванівка Микитою Шевченком розглянуто низку питань, які найбільше турбували жителів села.

Так, першочергово обговорено проблему щодо належного та безперебійного забезпечення населеного пункту електроенергією та стабілізації електронапруги у мережі.

З 1 вересня при проектуванні доріг не допускатиметься встановлення тимчасових споруд і рекламних конструкцій на пішохідних тротуарах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми (ДБН), зокрема, вводить норму щодо недопущення встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг.

Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

Згідно з новим ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення:

Забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа

Сьогодні, 1 серпня  у місті Старобільську за участю заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Лішик О.П. та начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Родіної Р.В. відбулося урочисте вручення ключі від соціальних квартир трьом особам з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Глава держави підписав Закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти»

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2505-VIII «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти».

Документ визначає правовий статус осіб, зниклих безвісти, та забезпечує правове регулювання відносин, пов’язаних із встановленням та обліком, розшуком і соціальним захистом таких осіб та їх родичів.

Закон спрямований на імплементацію міжнародних договорів із міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини щодо захисту осіб, зниклих безвісти, та їхніх родичів, учасницею яких є Україна.

Розглянуто можливості інвестування в проекти розвитку енергетичного комплексу та інфраструктури

За дорученням керівництва облдержадміністрації 1 серпня 2018 року Департаментом організовано візит до області представників ТОВ «Сан-гі», що є офіційним представником китайської сторони в Україні щодо інвестування в проекти розвитку енергетичного комплексу та інфраструктури.

В рамках візиту проведено нараду з представниками вугледобувних підприємств області, здійснено виїзну нараду  на ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» з метою ознайомлення з виробництвом та обговорення проекту реконструкції.

Важливо: в області побудують 11 амбулаторій

Затверджено перелік проектів та заходів, що фінансуються у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Про це йдеться у Наказі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 липня 2018 року № 187.

Для Луганської області передбачено 66 983,400 тис. гривень цієї субвенції. З них 14 885,200 тис. гривень – із загального фонду державного бюджету, 52 098,200 тис. гривень – зі спеціального.

Посилено роботу щодо реалізації державних програм

Засідання робочої групи з питань координації реалізації регіональних і державних програм провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Про залучення та використання державної підтримки для Луганської області в рамках державних програм, які діють, доповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Він поінформував членів робочої групи, що у зв’язку з ненаповненням обласного бюджету участь у державних програмах має велике значення для розвитку області.

Вітаємо із завершенням жнив

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації вітає аграріїв Кремінського району із завершенням жнив! Загалом по району намолочено 65,3 тис. тонн ранніх зернових культур з урожайністю 28,7 ц/га, що є вагомим внеском в обласний коровай. Успіхів, наснаги в подальшій праці на благо процвітання нашого краю!

Нагадуємо: на КПВВ «Станиця Луганська» працює літній намет

Співробітники ДСНС Луганщини продовжують допомагати громадянам на контрольному пункті в`їзду-виїзду «Станиця Луганська».

З  06:00 до 20:00 працює Пункт надання допомоги населенню, в якому чергують рятувальники.

Кожен громадян може сховатися від дощу, пекучого сонця або відпочити у наметі.

Особлива увага приділяється громадянам з інвалідністю. Рятувальники людей на візках доправляють від Пункту надання допомоги населенню до лінії розмежування сторін або у зворотному напрямку.

Впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017 – 2026 роки в Луганській області

Необхідність змін інтернатних форм виховання дітей очевидні для кожного.

Найголовніше  питання – не просто закрити інтернати, а створити при цьому систему підтримки сімей, запровадити широкі можливості інклюзивної освіти,  здійснювати вчасно превентивну роботу з родинами, розвивати соціальні послуги, щоб зберегти сім’ю для дитини.

Форум-презентація «Імідж Луганської області: від ідеї до сучасного бренду»

ЛУГАНЩИНА – ПРИВІТНА, РІЗНОМАНІТНА, МОЯ!

Вчора, 31 липня у Луганській обласній державній адміністрації відбувся форум-презентація «Імідж Луганської області: від ідеї до сучасного бренду». Важливим інструментом просування позитивної інформації і створення позитивного іміджу території є брендинг. В широкому розумінні брендинг являє собою процес формування позитивного образу міста, країни (в нашому випадку області) у свідомості тих чи інших цільових груп за допомогою візуальних та інших комунікацій.

Піротехніками на Луганщині вилучено 39 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 31 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,8 га територій у Новоайдарському та Станично-Луганському районах, а також біля міста Лисичанськ.

Загалом виявлено та вилучено 39 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 25 артилерійських снарядів, одну ручну гранату, один інженерний боєприпас, 12 одиниць іншої вибухівки та 17 набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Луганщина різноманітна: Новопсковщина має привабливий туристичний потенціал

За дорученням голови облдержадміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Ольга Лішик з робочою поїздкою відвідала Новопсковський район.

Вона узяла участь у колегії райдержадміністрації під керівництвом голови Новопсковської райдержадміністрації Людмили Латишевої.

Під час колегії розглянуті питання щодо виконання бюджету за І півріччя 2018 року, профілактики і боротьби зі злочинністю, а також запровадження особливого карантинного режиму по амброзії полинолистній на території району.

Завершено капремонт зали боксу в Кремінній за кошти облбюджету

Новий навчальний рік місцева секція боксу розпочне в сучасних умовах – вже чекає своїх юних відвідувачів спеціалізована зала боксу Кремінської дитячо-юнацької спортивної школи.

На капітальний ремонт приміщення виділені кошти з обласного бюджету в сумі 1,464 млн гривень. Наразі відновлення об’єкту завершено.

Там встановлене сучасне обладнання для тренувань та проведення змагань, у тому числі боксерський ринг, облаштовані приміщення для тренерів, роздягальні, душові.

Інфографіка з пріоритетними напрямками та кількісними показниками допомоги від ЄС

В рамках всеукраїнської комунікаційної кампанії «Прямуємо разом» від Представництва ЄС підготовлено інфографіку, де зазначені пріоритетні напрямки та кількісні показники допомоги від ЄС/

Довідково:

Новини ООС: Кримське декілька днів поспіль знаходиться під вогнем окупанта

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська дев’ять разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися протитанкові, автоматичні та підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.