Архів новин

30 августа 2018

Міжнародний фестиваль «Музику чути крізь стіни» відкрився в Сєвєродонецьку

Сьогодні, 30 серпня, в Сєвєродонецьку стартував фестиваль «Музику чути крізь стіни», який проходить в рамках однойменного міжнародного культурного проекту.

Проект, головна мета якого – подолати ментальні кордони між людьми, реалізується за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Запрошуємо 1 вересня на святково-розважальну програму

У рамках міжнародного оперного проекту «Музику чути крізь стіни»  на бульварі Дружби Народів м. Сєвєродонецьк буде розгорнуто близько 20 локацій.

З 15:00 до 18:00 уздовж центральної алеї та на площі Миру на сєвєродончан та гостей фестивалю чекатимуть виступи музикантів, виставки, ігри-змагання, вікторини, фото та арт-майстерні, локації для дітей.

Разом з цим, для усіх бажаючих підготують циркову виставу, театральний перформанс, взяти участь у квесті, оцінити продукцію місцевих майстрів та виробників.

Кращі підприємці Луганщини отримали почесні відзнаки на обласному рівні

Сьогодні, 30.08.2018,  Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації у приміщенні бізнес-центру «Green Town» проведено урочисті заходи, присвячені до Дня підприємця.

Ті, що живуть у болісній невизначеності

Сьогодні 30 серпня, в Міжнародний день зниклих безвісти, Міжнародний Комітет Червоного Хреста звертає увагу на таку тяжку для багатьох громадян проблему. Сім’ї, чиї близькі чи родичі зникли безвісти, знаходяться у дуже складному психологічному, психосоціальному та економічному стані.

Важливо: якість питної води у Сєвєродонецьку відповідає санітарним нормам

Розповсюджене у мережі Інтернет повідомлення щодо ситуації з питною водою у місті у період з п’ятниці до понеділка є дезінформацією.

На сьогодні ТОВ «ТАУН СЕРВІС» працює у штатному режимі. Знезараження питної води гіпохлоритом натрію відбувається цілодобово, контроль концентрації залишкового хлору в воді проводиться щогодини та тримається в межах 0,32-0,35 мг/дм3. Це відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Можливості розвитку бізнесу в межах діючих державних та міжнародних програм підтримки

В рамках другого циклу нарад щодо надання роз’яснень з реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору, ініційованого Департаментом агропромислового розвитку, 29 серпня 2018 р відбулась робоча нарада у м. Кремінна. В роботі заходу приймали участь представники ветеринарної медицини, держпродспоживслужби, голови сільських рад, керівники фермерських господарств та сільгосптоваровиробники.

Запускаємо механізм «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків, — Зубко

Запускаємо механізм «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків (СС1). Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Обласна «гаряча лінія» працює безперебійно: жителі Луганщини вдячні

До Луганського обласного контактного центру щодня надходить 40-60 звернень найрізноманітнішої тематики. Вони надсилаються на розгляд до місцевих виконавчих органів влади, виконавчих органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів влади, підприємств та установ. У потоці звернень щодо нарахування субсидій, непрацюючих ліфтів, невідремонтованих труб, відсутності електропостачання, стану доріг та питань благоустрою – окрема увага нестандартним, тривожним ситуаціям, особливо якщо йдеться про дітей.

«Вікі любить пам’ятки» – сфотографуй пам'ятку для Вікіпедії і виграй у конкурсі!

З 1 по 30 вересня триватиме щорічний міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» — цей конкурс визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. Метою проекту є зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року конкурс проходить у понад 50 країнах світу.

Кожна країна-учасниця проводить свій національний етап, і обирає десять найкращих світлин із зображенням своєї культурна спадщини. Ці світлини братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

У Луганській області відбулась робоча зустріч Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення з представниками Луганської ОДА

На чолі з першим заступником голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Капліним С.М., на робочій зустрічі були присутні народний депутат України - член Комітету Королевська Н.Ю., начальник управління прогнозування, бюджетування та статистики Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Купрій О.Д., директор Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Охріменко О.В. та інші.

У Лисичанську для дітей-сиріт придбано шість квартир на мільйон гривень

У Лисичанську за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх житла придбано у власність шість квартир для осіб з числа дітей-сиріт на суму 946,500 тисяч гривень.

На цей час ведеться робота щодо придбання житла ще для шести осіб цієї категорії.

Також протягом року двом дітям, позбавлених батьківського піклування, надано квартири комунальної форми власності.

Забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа

 

У місті Лисичанську за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх житла придбано у власність  6 квартир для осіб з числа дітей-сиріт на суму 946,500 тисяч гривень.

На цей час ведеться робота щодо придбання житла ще для 6 осіб даної категорії.

Дорожники Луганщини працюють на автошляхах місцевого значення

Наразі ведуться роботи на дорозі «Нова Астрахань – Боровеньки» (О-130-508) у сторону Сєвєродонецька. Зокрема, триває укладення верхнього шару зносу, товщина якого сягає 4 сантиметри.

Моніторинг якості та обсягів виконання робіт проводить Служба автомобільних доріг у Луганській області.

Перед укладанням шару зносу, на дорозі, яка знаходиться в експлуатації, проводиться поточний ремонт для виправлення нерівностей покриття. Укладається асфальт типу Б, марки № 1 з додаванням модифікаторів.

На цій ділянці в зміну опрацьовують 200-250 тонн асфальту.

Інформація громадянам

Інформаційне повідомлення

ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ПРИ ЗІТКНЕННІ З ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ

Шановні громадяни!

Під час артилерійського обстрілу бойові елементи не завжди розриваються при падінні, а можуть вибухнути пізніше від найменшого руху або дотику.

При виявленні підозрілого предмету забороняється:

- наближатися до предмету;

- пересувати його або брати в руки;

- перекочувати з одного місця на інше;

- кидати, ударяти по ньому;

- розпалювати поруч багаття або кидати в нього предмет;

Видавництво. Бібліотека. Читач.

2-4 вересня у різних містах Луганської області пройдуть "круглі столи" з популяризації дитячого читання.

Головний організатор - Національна бібліотека України для дітей.
За підтримки Міністерства культури України та Луганської облдержадміністрації.

У межах обласних заходів у м. Сєвєродонецьк для містян і гостей проводиться книжковий ярмарок за участю видавництв "Читаріум", "Знання", "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", "Академія", "Веселка", "Ірбіс-комікси" та інших.
На ярмарку зустрінете письменників, ілюстраторів та видавців дитячої книги. 

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на прем`єру опери "ДОН ЖУАН"

Влітку 2018 року музиканти, співаки і постановники з різних регіонів України, Білорусі, Німеччини, Латвії та Польщі приїдуть до Сєвєродонецька, щоб разом з місцевими колегами поставити знамениту оперу В.А. Моцарта «Дон Жуан» для всіх жителів Луганщини. Цей культурний проект буде реалізований поблизу території, де відбуваються військові дії і повинен стати символом надії на мир і взаєморозуміння.

Програма підвищення конкурентоспроможності на ринку праці ВПО

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development /DFID) розпочинає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти.

Найкращим підприємствам Луганщини вручено обласні відзнаки

Напередодні Дня підприємця, який відзначається щороку у першу неділю вересня, представників малого та середнього бізнесу області нагородили Почесними грамотами та Листами подяк облдержадміністрації.

Вітали гостей зі святом директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова, заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Єгор Скіртач та директор Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов.

Запропонований план дій щодо стабілізації фінансового стану підприємства «Старобільськвода»

Заступник голови Луганської обласної держадміністрації Геннадій Іваненко провів робочу нараду з проблемних питань діяльності РКП «Старобільськвода».

Результати економічного аналізу тарифної політики РКП «Старобільськвода», проведеного Департаментом житлово-комунального господарства облдержадміністрації, надав директор підрозділу Віталій Сурай.

Зокрема, він наголосив на проблемних моментах у роботі підприємства, у зв’язку з якими до розв’язання ситуації вимушена долучитись облдержадміністрація.

Піротехніками на Луганщині вилучено 11 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,6 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 11 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: п’ять артилерійських снарядів, чотири мінометні міни й дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Платникам податків Луганщини відшкодовано понад 85 мільйонів

За сім місяців 2018 року платники податків Луганщини подали 72 заяви про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість на розрахунковий рахунок в банку. Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 125,7 млн гривень.

За аналогічний період минулого року подано 46 заяв на загальну суму 33,5 млн гривень. Зростання відбулося у зв’язку з переходом великих платників на обслуговування в територіальні органи Головного управління ДФС у Луганській області з Офісу великих платників.

Новини ООС: у Луганській області не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Новотошківського та Троїцького Попаснянського району застосовувались автоматичні та протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

У напрямку Станиці Луганської відкривався вогонь зі стрілецької зброї.

Важлива інформація

За результатами засідання робочої підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з процесу мирного врегулювання ситуації в окремих районах донецької та Луганської областей, засідання якої відбулося 21.08.2018 і 22.08.2018 у м. Мінську (Республіка Білорусь), прийняте рішення про тимчасове , у період з 02.09.2018 до 07.09.2018, припинення роботи контрольного пункту в'Їзду/виїзду "Станиця Луганська"

HelpAge Ukraine - Представництво HelpAge International в Україні

22 cерпня 2018, у місті Сєвєродонецьк відбулося чергове засідання Робочої групи з питань віку та інвалідності. Під час зазначеного заходу керівник БОБФ Бумеранг Доброти з м.Святогірськ, розповіла про труднощі, з якими стикаються люди похилого віку та люди з інвалідністю з числа ВПО, які мешкають в колективному центрі «Святі гори». Учасники робочої групи обговорили можливі шляхи вирішення зазначених проблемних питань та обговорили майбутні потенційні можливості щодо надання соціального житла для зазначених категорій осіб.