Архів новин

20 августа 2018

Серед білого дня окупанти обстріляли Станицю Луганську

Сьогодні, 20 серпня, близько 14:30 год ворог здійснив обстріл водолазно-рятувальної станції по вул. Шосейній у Станиці Луганській.

По житловому сектору було випущено близько 12 боєприпасів. Імовірно застосовувались міномети калібру 82-мм з використанням осколковково-фугасних снарядів, які розривалися у повітрі, що збільшувало площу ураження.

Унаслідок обстрілу була пошкоджена лінія електропередач, осколками посічено городи. Пошкоджень жилих будинків не зафіксовано. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

Обласні урочистості 24 серпня відбудуться у Попасній (афіша)

Обласні урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та Дня незалежності України відбудуться 23, 24 та 25 серпня у м. Сєвєродонецьку та м. Попасній.

Святкова програма передбачає велику кількість культурних подій, серед яких – виставки народних майстрів, театралізовані вистави, творчі зустрічі, свято врожаю, дитячі розваги, робота креативної фотозони, флешмоби, яскраві концерти за участі аматорських колективів та професійних виконавців.

Так, 24 серпня головні урочистості за участі керівництва області, делегацій з районів відбудуться у м. Попасній.

На Луганщині працює літній мовний табір «Go Camp-2018»

На базі Кремінської школи-гімназії завершив працювати черговий  літній мобільний англомовний табір «Green Forest».

Кожен день роботи табору для гімназистів був тематичним. Задля збагачення лексики обговорювали різноманітні теми: екології, водних ресурсів, здоров’я, профорієнтації, захоплень, української кухні, біології людини. 

Особлива увага приділялась створенню міні-проектів. Це могли бути постери, креативні тексти, прикрашені дерева, ігри, міні-екскурсії. Головне – кожен міг самостійно висловитися англійською.

З 1 жовтня скління балконів буде дозволено при проектуванні нових будинків

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, дозволило скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.

Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення», які вступають в силу з 1 жовтня 2018 року.

У Міловському районі розпочато роботу з освітлення вулиць

Планується реконструкція мережі вуличного освітлення району та обладнання сучасними світлодіодними засобами загальною протяжністю 16,9 км.

Загалом до кінця року на Міловщині заплановано освітлити вулиці у таких населених пунктах:

смт Мілове (вул. Дружби народів – 2,5 км, вул. Міловська – 1,6 км, вул. Центральна – 1,2 км);

с. Великоцьк (вул. Міловська – 1,0 км та вул. Центральна – 1,2 км);

с. Микільське (вул. Миру – 1,2 км, вул. Травнева – 1,2 км);

с. Зориківка (вул. Центральна – 1,0 км);

с. Новострільцівка (вул. Садова ­– 2,0 км);

Доктор наук з Луганщини отримав грант від Президента України

Петро Порошенко підписав розпорядження щодо призначення грантів Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень на 2018 рік.

Серед усіх грант призначено і докторові фізико-математичних наук, професору, завідувачеві кафедри державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Анатолію Жучку для здійснення наукового дослідження «Відносно вільні n-кратні напівгрупи».

В області стартував другий вишкіл національно-патріотичного спрямування «Нащадки козацької слави»

Захід відбувається на базі відпочинку «Лісова галявина» у місті Кремінна.

У поточному році це вже другий обласний вишкіл національно-патріотичного спрямування.

До першого, який відбувся у серпні, долучились 40 учасників з різних куточків області.

Захід проходить у рамках обласного конкурсу проектів, який щорічно проводить Луганський обласний молодіжний центр.

Організаторами виступила громадська організація «Дитяче Громадське Об’єднання «Ніхто крім нас».

Президент підписав Закон щодо створення ефективного механізму використання земель сільгосппризначення, запобігання рейдерству земель в Україні

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні». 

Реалізація Закону створить ефективний механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення, створить необхідні умови для запобігання рейдерству та стимулювання зрошення земель в Україні.

Піротехніками вилучено 28 ручних гранат

Протягом минулої доби, 19 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах а також територію поблизу м. Лисичанськ.

Загалом обстежено 0,3 га території області, де було виявлено та вилучено 28 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Export Education MeetUp: усе про нові освітні можливості для підприємців та експортерів!

Осінь  – ідеальний час отримати нові знання та навички в сфері експорту. Тому Офіс з просування експорту запускає кілька нових освітніх програм, про які ми розповімо вже у вересні одразу в чотирьох містах: Києві, Дніпрі, Львові та Одесі!

Запрошуємо вас на Export Education MeetUp, де ви дізнаєтесь про нові освітні можливості та події Офісу, почуєте про результати навчання та реальні кейси від українських компаній і познайомитесь з провідним експертом освітньої програми Export Revolution Ukraine.

Де/Коли:

4 вересня – Київ

Стратегічне планування місцевого розвитку в умовах децентралізації

Таку назву мав семінар-тренінг для представників об’єднаних територіальних громад, якій відбувся у Сєвєродонецьку.

Під час тренінгу спеціалісти-консультанти ПРООН: з адміністративної децентралізації та з територіального об’єднання ознайомили учасників із загальними засадами стратегічного планування на рівні територіальних громад.

Крім цього, вони розповіли про основні етапи розроблення та реалізації стратегічних документів в громадах.

Проведено моніторинг реалізації проектів регіонального розвитку, визначених Планом заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації за підсумками І півріччя 2018 року проведено моніторинг реалізації проектів регіонального розвитку, визначених Планом заходів . У звітному періоді передбачено реалізацію 115 проектів регіонального розвитку за 4 стратегічними цілями на загальну суму запланованого обсягу фінансування 745,73 млн грн, з яких: 4 – виконано у повному обсязі; 49 – знаходяться у стадії виконання; по 62 проводиться інформаційна компанія, здійснюється пошук інвестиційних донорів.

Президент підписав Закон, спрямований на погашення заборгованості із виплати зарплати шахтарям

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», прийнятий Парламентом 13 липня 2018 року.

Новини ООС: Кримське знову під ворожим вогнем

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались, протитанкові гранатомети різних видів, та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Катеринівки Попаснянського району відкривався вогонь з БМП.