Архів новин

06 августа 2018

Проблеми незаконних вирубок лісу та видобутку вугілля на Луганщині розглянуто під час наради Юрія Гарбуза з силовиками

Сьогодні, 6 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду з керівниками правоохоронних органів області.

На початку засідання очільник Луганщини представив керівникам силових відомств новопризначених заступника голови ОДА Генадія Іваненка та командира спецпідрозділу «Фантом» ГУ ДФСУ у Луганській області Віталія Короткого.

Три срібні медалі першості Європи вибороли спортсмени-підводники області

У Стамбулі відбувся юнацький чемпіонат Європи з плавання в ластах. 

Більше 300 найсильніших спортсменів-підводників з 18 країн віком до 18 років змагалися за медалі європейських змагань.

Нашу національну збірну представляли 14 спортсменів, з яких п’ять – вихованці Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

За сім місяців область до зведеного бюджету держави перерахувала майже 3 мільярди гривень

У січні-липні 2018 року платники Луганської області сплатили до зведеного бюджету країни 2 млрд 930 млн гривень.

Це на 306,2 млн гривень більше ніж в аналогічному періоді минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 387,4 млн гривень. У порівнянні з показниками за 2017 рік надходження зросли на 216,4 млн гривень.

Діти з прифронтового Троїцького відпочили у Карпатах

25 школярів із с. Троїцьке відвідали центр реабілітації та спортивного лікування «Тисовець» на  навчально-спортивній базі Міністерства оборони України. 

Під час відпочинку юнаки та дівчата побачити чарівну природу українських Карпат, відвідати 13 фестиваль української середньовічної культури у селищі Урич Сколівського району, місто-фортецю Тустань, де майстерно та завзято відтворюються лицарські бої, побували у справжніх лісових подорожах та позаймалися на тренажерах, які встановлені у закладі.

У рамках семінару керівникам ОТГ та терцентрів Луганщини розповіли про повноваження щодо попередження насильства та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків

В умовах децентралізації питання надання соціальних послуг жінкам, чоловікам та дітям, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків стає одним із завдань об’єднаних територіальних громад. Із цієї теми Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно із партнерськими організаціями протягом 2017 року та I півріччя поточного року проведено низку семінарів, тренінгів, нарад, у тому числі, у виїзному форматі.

Держава виділила понад 1,6 млн гривень для дітей з особливими освітніми потребами

Станом на сьогодні з державного бюджету до обласного бюджету надійшло 1.617,6 тис. гривень  субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами. Кошти спрямовані на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

На допомогу батькам школярів до 1 вересня

Необхідність придбання товару шкільного асортименту виникає у батьків кожного разу перед початком нового навчального року.

Новенька ручка, яскраві олівці та зошити – одні з яскравих спогадів дитинства про школу.

Але, щоб їх купити, треба, іноді відвідати не один магазин.

Достатньо розвинута мережа роздрібної торгівлі області дає для цього багато можливостей.

Реалізація товарів шкільного асортименту на території області здійснюється на постійній основі.

Кремінщина прийняла участь у Західноукраїнському Фестивалі «Куховарня RadoFest»

З 27 по 31 липня в рамках конкурсу з визначення проектів культурного обміну між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділялися кошти з обласного бюджету, відбувся мистецький візит творчої делегації з представників Кремінської райдержадміністрації Луганської області та комунальної установи «Кремінський РБК» до Радехівського району Львівської області.

Під час мистецького візиту творчі представники Кремінського району змогли:

- познайомитись з представниками сфери культури Радехівщини;

Облдержадміністрація збирає пропозиції щодо удосконалення механізму надання субсидії

Під час робочої поїздки до Біловодського району заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик відвідала КЗ «Біловодська центральна районна лікарня» та місцевий дошкільний навчальний заклад № 4, де був проведений ремонт.

Рок-фестиваль “Woodstock Україна” запрошує у гості

9-11 серпня 2018 р. у Львівській області, с. Заверешиця, що в 30 км від Львову та поруч з аеропортом Цунів, пройде рок-фестиваль “Woodstock Україна”. Фестиваль, відомий як “фестиваль щасливих людей”, є першим некомерційним музичним фестивалем, який вже всьоме проводитиметься в Україні.
 

У серпні розпочався поточний ремонт на дорозі Т-13-02

Ремонт заплановано провести на 100, 105-106, 107-112 км на зазначеній дорозі загального користування державного значення.

Виконують роботу працівники філії «Кремінського райавтодору».

Зараз дорожники працюють на сотому кілометрі, на території селища Нова Астрахань Кремінського району.  Через тиждень вони перейдуть на ділянку 107-112 км, а потім – 105-106 км.

Згідно з технологією ремонту,  спочатку проводиться холодне фрезерування, а вже потім укладка асфальтобетону. 

Meet and Cod: другий раунд відбору подій із популяризації новітніх технологій та цифрового світу

Meet and Code розпочинає другий раунд відбору подій із популяризації новітніх технологій та цифрового світу. Основна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за підтримки SAP другий рік, – привернути увагу дітей та молоді до цифрового світу. 

Дедлайн - 15 серпня 2018 р.

Робоча група з питань збільшення україномовного контенту звернеться до РНБОУ

Робоча група з питань збільшення україномовного контенту при облдержадміністрації, розглянувши результати моніторингу мовлення на території Луганської області, проведення вибіркових перевірок громадських місць щодо трансляції телепрограм країни-агресора, обговорила шляхи заохочення регіональних ЗМІ щодо збільшення обсягів проукраїнського продукту.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 172 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України на Луганщині в області обстежено 12,7 га місцевості.

Загалом виявлено та вилучено 172 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 68 артилерійських снарядів, дві мінометні міни, 73 ручних гранати, один інженерний боєприпас, дві одиниці підривників, 26 одиниць інших вибухонебезпечних предметів та 68 одиниць набоїв.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2.426,0 тис. грн.

Врегулювання ринку орендного житла в Україні буде стимулювати розвиток житлового будівництва, — Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України активізувало роботу з розробки нового законопроекту, який має на меті запровадити дієвий ринок орендного житла в Україні та визначити чіткі механізми взаємодії всіх його учасників.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе за підсумками круглого столу «Орендне житло в Україні: перспективи та проблематика», який відбувся 2 серпня за участю фахівців, експертів та громадськості.

В області впроваджують надання якісних соціальних послуг населенню ОТГ

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик узяла участь у відповідному семінарі для заступників голів райдержадміністрацій, об'єднаних територіальних громад та директорів територіальних центрів соціального обслуговування.

Ольга Лішик наголосила, що децентралізація є запорукою підвищення якості життя населення. Вона навела успішні приклади втілених проектів громадами як на Луганщині, так і в інших областях України.

Під час семінару учасникам розповіли про впровадження інтегрованих соціальних послуг та реформування центрів соціальної реабілітації.

Новини ООС: На Луганщині збільшилась кількість збройних провокацій

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 15 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися 82-мм міномети, протитанкові, автоматичні та підствольні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів.