Архів новин

31 августа 2018

Наша зброя – культура, посмішка і любов, – Юрій Гарбуз про проект «Музику чути крізь стіни»

Сьогодні, 31 серпня, в облдержадміністрації відбулася прес-конференція, присвячена фестивалю «Музику чути крізь стіни», який проходить з 30 серпня по 2 вересня в м. Сєвєродонецьку.

Відбулось підсумкове засідання конкурсної комісії

   В рамках 27-ї Міжнародної медичної виставки „Охорона здоров’я 2018”, Дня головного лікаря - 2018 та вручення відзнаки „Головний лікар року – 2018”, та інших заходів організованих Громадською організацією „Платформа здоров’я” за підтримки МОЗ України, вжито заходів щодо проведення відбору кандидатів для участі на відзнаку „Головний лікар року – 2018” в області.
   Кандидатуру одного учасника відхилено із за відсутності підтверджуючих документів.

Обласна влада звернеться до Прем’єр-міністра щодо виділення понад 320 мільйонів для подолання загрози надзвичайної ситуації в енергетичній сфері

Звернення направлять до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету понад 320 мільйонів гривень на виконання першочергових заходів для проходження осінньо-зимового періоду і планових робіт у 2018 році, що проводитимуться на об’єктах енергетичної інфраструктури області.

Відповідне рішення прийнято сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Його провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

На Луганщині з 2 по 4 вересня відбуватиметься Всеукраїнський ярмарок видавців

У Северодонецьку 2 та 3 вересня біля будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (бульвар Дружби Народів, 21) працюватиме ярмарок, де представлять свою продукцію відомі видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Академія», «Веселка», «Знання», «Ірбіс-комікси», «Читаріум» та інший.

Урочисте відкриття 2 вересня  о 18:00.

Для усіх бажаючих ярмарка працюватиме з 16:00 до 20:00 (2 вересня) та з 12:00 до 20:00 (3 вересня).

На Луганщині створено коаліцію громадських організацій задля реалізації резолюції 1325 «Жінки, мир, безпека»

На Луганщині сформовано коаліцію громадських організацій, метою діяльності якої є сприяння реалізації національного та регіонального планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». До складу увійшли активісти та активістки із різних міст, районів, об’єднаних територіальних громад області, зокрема, Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Білокуракинської ОТГ, Марківського, Старобільського, Сватівського районів та інших громад.

В Україні запрацював Електронний кабінет перевізника

В Україні запрацював Електронний кабінет перевізника. Сервіс доступний на сайті e-services.dsbt.gov.ua, а також – на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».

Вінпокликаний спростити автоперевізникам отримання послуг від органу ліцензування, мінімізувати корупцію у цій сфері та підвищити безпеку пасажирських перевезень.

У Електронному кабінеті перевізника доступно п’ять електронних послуг. Так, завдяки е-кабінету вантажні та пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати та анулювати ліцензії он-лайн.

Запрошуємо 1 вересня на святково-розважальну програму

У рамках міжнародного оперного проекту «Музику чути крізь стіни»  на бульварі Дружби Народів м. Сєвєродонецьк буде розгорнуто близько 20 локацій.

З 15:00 до 18:00 уздовж центральної алеї та на площі Миру на сєвєродончан та гостей фестивалю чекатимуть виступи музикантів, виставки, ігри-змагання, вікторини, фото та арт-майстерні, локації для дітей.

Разом з цим, для усіх бажаючих підготують циркову виставу, театральний перформанс, взяти участь у квесті, оцінити продукцію місцевих майстрів та виробників.

Привітання першого віце-прем'єр міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана КУБІВА з нагоди Дня підприємця

Шановні підприємці Луганщини!

  Прийміть мої щирі вітання з нагоди професійного свята - Дня підприємця!

  Підприємці є головною рушійною силою розвитку української економіки.

  Ви створюєте нові робочі місця, випускаєте конкурентоспроможні товари та надаєте якісні послуги у різних сферах економіки. Завдяки вам Україна нарощує свій експортний потенціал.

Актуальний коментар: 5750 першокласників радо зустрінуть заклади освіти Луганщини

Сьогодні на Луганщині нараховується понад 600 закладів освіти. З них 266 – дошкільні, 292 – загальноосвітні, 20 – професійно-технічних, 22 – вищі навчальні заклади I-IV рівнів кваліфікації.

З них 66 розташовано у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Як наголосив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, очікується, що до перших класів закладів загальної середньої освіти у вересні 2018 року підуть 5750 учнів.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня підприємця

Шановні підприємці!

Щиро вітаю вас із професійним святом.

Підприємництво відіграє визначну роль у становленні та розвитку економіки.

Саме ви створюєте робочі місця, забезпечуєте підґрунтя для добробуту громадян, наповнюєте бюджети всіх рівнів. Впроваджуючи нові бізнес-проекти та розширюючи асортимент товарів і послуг, ви є рушійною силою розвитку регіону.

«Вікі любить пам’ятки» – сфотографуй пам'ятку для Вікіпедії і виграй у конкурсі

З 1 по 30 вересня триватиме щорічний міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки». У Книзі рекордів Гіннесса його визнано найбільшим у світі.

Проект має зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року конкурс організовано у понад 50 країнах світу.

Кожна країна-учасниця проводить національний етап і обирає десять найкращих світлин із зображенням своєї культурна спадщини. Ці світлини братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

За матеріалами СБУ судитимуть учасників антиконституційного «референдуму» на Луганщині

У Луганській області співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, спільно з прокуратурою продовжують роботу щодо встановлення усіх осіб, причетних до організації та проведення у травні 2014 року антиконституційного «референдуму» про державну самостійність «ЛНР».

Привітання директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергія Медведчука з нагоди Дня підприємця

Шановні підприємці!

Щиро вітаю вас із професійним святом − Днем підприємця!

Цього року свято відзначається двадцятий рік поспіль − це визнання вагомої ролі, яку відіграють у розвитку вітчизняної економіки підприємництво і приватна ініціатива.

Майбутнє Луганщини нерозривно пов’язане з вашою роботою, тому як ви – підприємці, вносите значний внесок у поповнення бюджету, створюєте нові робочі місця, забезпечуєте жителів необхідними товарами і послугами.

Шляхи розвитку бізнесу в межах діючих державних та міжнародних програм проаналізовані у Кремінній

На нараді Департаменту агропромислового розвитку у Кремінній розглянуті наявні шляхи розвитку бізнесу в межах діючих державних та міжнародних програм, спрямованих на переробну галузь.

Для ознайомлення зі станом сільського господарства в районі відвідано декілька підприємств з різними напрямами виробничої діяльності.

Піротехніками на Луганщині вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському, Новоайдарському, Попаснянському районах та поблизу міста Лисичанська.

Загалом обстежено 6,8 га території області, де виявлено та вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 10 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, 14 ручних  гранат та один інженерний боєприпас.

Нагадаємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

З облбюджету виділено 200 тис. гривень на Конкурс проектів національно-патріотичного виховання молоді

Про це було зазначено на засіданні координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді.

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. 

Вона подякувала усім членам ради, громадським організаціям та активістам, діяльність яких спрямована на об’єднання молоді. «Завдяки спільній планомірній роботі вже є позитивні результати: молодь вивчає та цікавиться історію своєї країни, діти вчаться змалечку любити свій край, цінувати своїх героїв. Ми працюємо над важливою справою, і попереду у нас ще багато роботи», – сказала Ольга Лішик.

Польсько-українська господарча палата

Польща є одним із стратегічних партнерів України, насамперед щодо підтримки її зусиль, пов’язаних із наближенням до ЄС та можливим майбутнім членством у цьому об’єднанні. Незмінність такої позиції впродовж тривалого часу набула для України важливого значення і в контексті успішної реалізації політики європейської інтеграції, і щодо розвитку двостороннього економічного співробітництва з Польщею.

Новини ООС: Новоайдарський та Попаснянський райони опинилися під вогнем противника

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського Попаснянського району відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району вівся обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.