Архів новин

21 августа 2018

31 жовтня у Києві відбудеться Kyiv Smart City Forum 2018

«Smart city» сьогодні – найбільш прогресивний спосіб розвитку міського простору в усьому світі. Концепція «розумного міста» передбачає використання цифрових технологій, які надають доступ до різноманітних показників в місті. Головний тренд у його розбудові — використання Big Data. Завдяки постійному моніторингу влада ідентифікує проблемні точки, а відтак бачить можливості покращення умов існування в місті та підвищення комфорту життя усіх жителів.

«HESTOUREX» - 3rd World Health Sport Alternative Tourism Congress & Exhibition 2019, 4-7 квітня 2019 р., м. Анталія (Турецька Республіка).

4-7 квітня 2019 р. у м. Анталія (Турецька Республіка) пройде міжнародний форум «HESTOUREX – 3rd World Health Sport Alternative Tourism Congress & Exhibition 2019».

«HESTOUREX» є першою та єдиною в Туреччині платформою, що створена з метою представлення галузі охорони здоров'я, спорту та альтернативного туризму шляхом розвитку двосторонніх відносин між країнами у форматі ділових зустрічей.

Захід організовується за підтримки Офісу Президента Турецької Республіки (ТР) та сприяння окремих міністерств ТР.

4-а Самсунська виставка з питань сільського господарства, тваринництва та технологій, 26-30 вересня 2018 р., Турецька Республіка

26-30 вересня 2018 р. у Турецькій Республіці за організаційного сприяння Торгово-промислової палати провінції Самсун пройде «4-а Самсунська виставка з питань сільського господарства, тваринництва та технологій».

Інформація про форум доступна, програма додається та реєстраційна форма знаходиться тут.

Надзвичайну кредитну програму мають збільшити на 43,7 млн гривень

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з координації субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Його провів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

На засіданні розглянуті питання стану реалізації кожного з проектів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

За результатами контрольних заходів Держпраці підприємства-боржники погасили понад 438 мільйонів гривень заборгованості із виплати заробітної плати

За даними щотижневого моніторингу Держпраці на початок серпня 2018 року сума заборгованості із виплати заробітної плати по Україні зменшилась на 566 млн грн порівняно з даними на початок липня і складала 2157 млн грн. Зокрема, на економічно активних підприємствах заборгованість зменшилась майже на 222 млн грн та складала 1344 млн грн.

З початку 2018 року інспекторами праці перевірено 571 підприємство-боржник, які мали заборгованість із виплати заробітної плати на суму 1 млрд. 569 млн. грн. перед 112 тис. 862 працівниками.

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля ДП «НЕК» «Укренерго»

Державне підприємство «Національна енергетична компанія» «Укренерго» інформує про намір провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля.

Планована діяльність буде проводитися у зв’язку з необхідністю забезпечення надійності електропостачання споживачів північної частини Луганської області, яке суттєво знизилось внаслідок чисельних пошкоджень електроенергетичних об’єктів (магістральних та розподільчих електричних мереж, генеруючих джерел) бойовими діями.

З цією метою передбачається будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» та інших ліній електропередач.

Продовжується цикл виїзних нарад по територіям, наразі відвідали Сватівський район

З метою залучення сільськогосподарських товаровиробників області до участі у державних та регіональних програмах, які направлені на підтримку розвитку аграрного сектору Департаментом агропромислового розвитку ініційована нарада у місті Сватове за участю голів сільських та селищних рад, керівників сільгосппідприємств, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції та зацікавлених мешканців району.

Нагадуємо про важливість та доступність державних програм підтримки аграріїв!

 Продовжує діяти Постанова КМУ від 1 березня 2017 р. N 130

"Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва"

 

I    ПРОГРАМА ОТРИМАННЯ ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ (25%) ВАРТОСТІ ПРИДБАНОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ ТА ОБЛАДНАННЯ УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА У 2018 РОЦІ

 

ОБОВ’ЯЗКОВІ УМОВИ ДЛЯ УЧАСТІ У ПРОГРАМІ:

Сільгосптоваровиробникам Луганщини компенсовано понад 16 мільйонів гривень

Таку суму озвучила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова під час брифінгу для ЗМІ.

Зокрема, вона зазначила, що за державними програмами виділено 16 млн 93 тис. гривень, а за обласною програмою – 349,9 тис. гривень.

Так, за державною програмою «Підтримка галузі тваринництва» 22 господарства отримали спеціальну бюджетну дотацію за утримання корів на загальну суму 3,938 млн гривень.

За вирощування молодняка великої рогатої худоби у розмірі 287,5 тис. гривень – 146 фізичних осіб.

Важливим питанням залишається впровадження в дію урядових програм підтримки аграрного сектору на Луганщині.

Важливим питанням залишається впровадження в дію урядових програм підтримки аграрного сектору на Луганщині.

17 серпня 2018 року в залі засідань Біловодської райдержадміністрації відбулася виїзна нарада Департаменту агропромислового розвитку  облдержадміністрації з питання «Програма державної  підтримки сільськогосподарських товаровиробників». В роботі наради взяли участь спеціалісти Держпродспоживслужби, старости округів, керівники агроформувань району та зацікавлені мешканці.

Шановні журналісти! Запрошуємо взяти участь у брифінгу з акторами студії «Квартал 95»

Запрошуємо вас на брифінг, присвячений відкритому Гала-концерту студії «Квартал 95» у Сєвєродонецьку, а також творчій діяльності та новим проектам компанії.

Зокрема, буде повідомлено про новий телевізійний сезон для «Кварталу 95», зйомки романтичної комедії «Я, ти, він, вона», чи буде продовження серіалу «Слуга народу», що таке «Жіночий Квартал» і коли в ефірі з’являться нові випуски «Чисто News».

ЛІКАР ДЛЯ КОЖНОЇ СІМ’Ї

   З метою створення умов для укладання з пацієнтами декларацій про надання медичних послуг з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами станом на сьогоднішній день підключено до мережі Інтернет 102 лікарські амбулаторії (із загальної їх кількості 133).

   Вживаються заходи щодо забезпечення робочих місць лікарів (які ведуть амбулаторний прийом у закладах первинної ланки) комп’ютерною технікою, при потребі 295 комп’ютерів, в наявності на робочих місцях вищезазначених спеціалістів 224 комп’ютери.

Валовий збір ранніх зернових та зернобобових на Луганщині склав майже 1 мільйон тонн

Про це на брифінгу для ЗМІ повідомила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова.

Вона наголосила, що цьогорічні жнива ранніх зернових та зернобобових культур в господарствах області завершені. Їх зібрано на площі 335 тис. га (100 % до запланованого), з яких озимої пшениці – 270 тис. га, озимого ячменю – 4,5 тис. га, ярого ячменю – 44 тис. га, вівса – 4,5 тис. га, гороху – 7 тис. га.

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати грант на 30 тис. гривень

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки самозайнятості та мікро-підприємництва в Луганській області. Зокрема, у містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ та Станично-Луганському районі.

Мета – допомога сім’ям, постраждалим в результаті конфлікту, підвищення їх рівня життєзабезпечення.

У рамках реалізації Програми NRC на конкурсній основі, враховуючи якість поданих проектів та відповідно до критеріїв соціальної незахищеності заявників, відбере отримувачів грантів.

На Луганщині піротехніками вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському та Новоайдарському районах, а також територію поблизу м. Лисичанська.

Загалом обстежено 7,2 га території області, де було виявлено та вилучено 16 артилерійських снарядів, 40 гранат, сім набоїв та  одну одиницю інших ВНП.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Андрій Рева: Допомогу ЮНІСЕФ українським дітям у такий складний для держави період важко переоцінити

20 серпня Міністр соціальної політики України Андрій Рева зустрівся із Головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованною Барберіс. Цього разу темою зустрічі стало не чергове обговорення втілення спільних проектів щодо допомоги українським дітям, - як відомо основним партнером ЮНІСЕФ є саме Міністерство соцполітики, - а закінчення каденції пані Барберіс на посаді Голови Представництва Фонду в Україні.

Робоча нарада з представниками РДА та ОДА у місті Золоте

17 серпня в місті Золоте було проведено виїзну робочу нараду за участі заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка, директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонори Поліщук, провідних спеціалістів військового співробітництва і пенсійного фонду.

Елеонора Поліщук поспілкувалася із жителями Золотого, надала  консультації з питань соціального захисту, надала відповіді на наявні питання та пропозиції.

МІП презентувало радіопрограму з вивчення української мови

Міністерство інформаційної політики презентувало радіопрограму з вивчення української мови «Українська – це просто!»

Вона виходитиме щодня у будні о 18:30 на радіо «Хіт FM».

Програма виходитиме у зручному для сприйняття форматі. Протягом однієї хвилини ведуча, професійний філолог Оксана Бас-Кононенко, доцент кафедри української мови та прикладної лінгвістики Інституту філології Київського національного університету ім. Т. Шевченка, навчатиме слухачів правильно і красиво спілкуватися рідною мовою, пояснюватиме значення різноманітних українських слів та виразів.

До збирання історії війни на Сході України долучився Попаснянський район

Архівний відділ Попаснянської райдержадміністрації розпочав роботу над дослідницьким проектом зі збирання усної історії та створення колекції документів особового походження учасників та свідків подій на Сході України.

Зібрані документи будуть описані у складі фондів особового походження та документальних колекцій, а також залучені до виставкових, науково-дослідницьких та видавничих проектів.

Запрошуються учасники бойових дій та особи, які були свідками подій в зоні АТО (за бажанням) для встановлення контактів, збору усних свідчень та проведення анкетування.  

Новини ООС: Новоайдарщина зазнала обстрілів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались, протитанкові гранатомети різних видів, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Попасної відкривався вогонь з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.