Архів новин

14 августа 2018

Юрій Гарбуз виступив з ініціативою спрощення процедури вступу до Луганського державного медичного університету

Відповідаючи на питання журналістів про нагальні потреби області у медичній сфері, Юрій Гарбуз підкреслив гостру нестачу молодих фахівців.

«Дуже часто відвідую Луганський державний медичний університет, спілкуюсь з майбутніми лікарями, тому добре знаю про всі проблеми, які існують при підготовці молодих фахівців. Переконаний, що у нас є сильна викладацька база та студенти-медики, які бажають спільно змінити Луганщину на краще», – наголосив голова ОДА Юрій Гарбуз.

Спеціалізовану медичну допомогу жителям Луганщини надаватимуть військові лікарі, – Юрій Гарбуз

Військові лікарі надаватимуть спеціалізовану та екстрену медичну допомогу цивільному населенню Луганської області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

У Луганській області гостро стоїть проблема браку медичних кадрів, укомплектованість лікарями у медзакладах складає 57 %. Особлива потреба існує у вузькоспеціалізованих фахівцях, які надають послуги у закладах третьої ланки медицини.

Для вирішення проблем на найвищому рівні складуть стратегічний план розвитку медицини в області

Хід реформ первинної ланки надання медичної допомоги на Луганщині розглянуто під час зустрічі в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун 

Юрій Гарбуз запропонував Уляні Супрун створити робочу групу при МОЗ для вирішення проблем медицини на Сході

Спеціальна робоча група при Міністерстві охорони здоров’я України буде вирішувати проблеми медицини Луганської та Донецької областей. Про це сьогодні повідомила в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час спільної прес-конференції з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

USAID представлено два нових проекти щодо відновлення Сходу України

Сьогодні, 14 серпня, заступники голови облдержадміністрації Генннадій Іваненко та Ольга Лішик зустрілися з представниками USAID.

Під час зустрічі міжнародні партнери презентували проекти щодо відновлення економічної стійкості та демократичного управління на Сході України.

Вони зазначили, що обидві програми мають регіональний фокус і з початком їх дій необхідно буде відкрити офіс. Наразі це питання вирішується.

Обсяг фінансування сягатиме 125 млн доларів США міжнародної допомоги протягом більш ніж п’яти років.

ДО УВАГИ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ!

16 серпня відбудеться прес-конференція Командувача операції об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва та голів обласних Луганської та Донецької військово-цивільних адміністрацій Юрія Гарбуза і Олександра Куця.

Місце проведення прес-конференції: м. Сєвєродонецьк, велика зала для засідань Луганської обласної державної адміністрації (проспект Центральний, 59, 4 поверх).

У прес-конференції також візьмуть участь посадові особи Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів Командування Об’єднаних сил.

Уляна Супрун відзначила позитивні зрушення у перебігу медичної реформи на Луганщині

Питання, пов’язані з перебігом медичної реформи на території Луганської області, озвучили сьогодні під час спільної прес-конференції голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Пані Уляна Супрун відзначила, що, незважаючи на воєнні дії, на Луганщині спостерігаються позитивні зрушення процесу реформування медицини. Також вона подякувала облдержадміністрації та райдержадміністраціям за сприяння закладам охорони здоров’я у реалізації реформи.

Увага! 15 серпня відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен

У середу, 15 серпня, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Увага! Попередження про пожежну небезпеку на території області

За гідрометеорологічними даними, починаючи з 13 серпня 2018 року у Луганській області очікується надзвичайно висока пожежна небезпека (5-й клас).
З метою уникнення лиха рекомендовано тимчасово не відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки. Відпочиваючи на природі, подбайте про максимальну безпеку як для вас, так і для навколишнього середовища.

Особливості кожної території будуть розглянуті, – Уляна Супрун

Перебуваючи на Луганщині, сьогодні в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун обговорила проблемні питання медичної галузі області з представниками районної влади та головними лікарями місцевих центрів первинної медико-санітарної допомоги.

ЄС надав Україні 15,5 мільйонів євро на удосконалення державного управління

На основі результатів, досягнутих Україною у реформуванні державного управління у 2017році, ЄС вирішив збільшити  допомогу Україні у цій важливій сфері державної політики. 15,5 мільйонів євро із загальної суми у розмірі 90 мільйонів, які становлять зобов’язання ЄС щодо підтримки цієї реформи, було погоджено для переказу до державного бюджету України на 2018 рік. Це вже друга виплата після першого траншу в розмірі 10 мільйонів євро, який був наданий у травні 2017 року.

У Лисичанську оголошено карантинний режим у зв’язку з виявленням повитиці Лемана

З метою локалізації та ліквідації карантинного організму – повитиці Лемана на території міста Лисичанська Луганської області запроваджено карантинний режим. Зокрема, на вулицях Малиновського та Гора Попова.

Це рішення прийнято відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації від 20 липня 2018 року № 553.

Згідно з ним надано доручення Лисичанській міській раді та Головному управлінню Держпродспоживслужби в Луганській області розробити план фітосанітарних заходів щодо локалізації та ліквідації повитиці Лемана.

В області за півроку майже 600 громадян скористалися послугами мобільного сервісного центру МВС

Мобільний сервісний центр здійснив 31 виїзд. Він працював у смт Марківка, Троїцьке і Станиця Луганська та м. Попасна.

Співробітники надали 575 послуг. Серед них: 236 реєстраційних операцій, 37 замін посвідчення водія, прийняті 302 запити на отримання довідки про відсутність судимості, а також чимало консультацій.

Кошти за надані адміністративні послуги перераховані до місцевих бюджетів вищезазначених населених пунктів.

СЕМІНАР З ПИТАНЬ ІНВЕСТИЦІЙ ТА ТОРГІВЛІ ПРОВІНЦІЇ ХУБЕЙ (КНР) З УКРАЇНОЮ

14 вересня 2018 року у ТПП України за адресою (вул. Велика Житомирська, 33), відбудеться Семінар з питань інвестицій та торгівлі провінції Хубей (КНР) з Україною.

Цей захід ініційовано Урядом провінції Хубей (КНР) разом з Китайським Комітетом сприяння розвитку міжнародної торгівлі, Комітетом по державно-приватному партнерству при ТПП України та Торгово-промисловою палатою України за підтримки Китайської Торгової Асоціації.

СЕМІНАР З ЕКСПОРТУ ДО ТУРЕЧЧИНИ НА EXPORT TALKS: ABSORB TURKEY TRADE OPPORTUNITIES

Офіс з просування експорту пропонує дізнатися більше про особливості ведення бізнесу в Туреччині під час освітньої події Absorb Turkey Trade Opportunities із серії Export Talks, де вони розкажуть про наступне:

• Чим цей ринок цікавий для українських виробників та які товари матимуть найбільший попит.

• Які існують регуляторні та податкові аспекти ведення бізнесу в Туреччині. 

• Які можливості для українських компаній в Туреччині.

• Які бар’єри має подолати компанія, щоб розпочати експортувати до Туреччини.

Піротехніками на Луганщині вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом обстежено 6,55 га території області, де було виявлено та вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 20 артилерійських снарядів та 11 ручних гранат.

Нагадаємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Новопсковському районі вже зібрали понад 85 тис. тонн зерна

Наразі всі сільгосппідприємства району завершили збирання врожаю ранніх зернових культур.

Загалом вони одержали валовий збір зерна 85,1 тис. тонн, при середній урожайності 30,5 ц/га. Озимої пшениці у районі зібрано 77,3 тис. тонн (по 31,5 ц з кожного гектару).

Однією з перших культур завершено збирання врожаю озимого ячменю: одержано зерна – 1136 тонн, середня врожайність становить 22,7 ц/га. Завершено роботу по збиранню врожаю ярого ячменю: з площі 2,5 тис. га зібрано 5,8 тис. тонн при середній урожайності 23,5 ц/га.

Ще п’ять шкіл на Луганщині капітально відремонтують до навчального року

Сьогодні капітальні ремонтні роботи тривають у Бондарівській гімназії, Ліснополянській, Кризькій, Кабичівській та Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів Марківського району.

У шкільних будівлях замінюють дахи, вікна й двері, утеплюють стіни та фундамент.

Такі роботи стали можливими завдяки фінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку.

Новини ООС: Попаснянщина потерпає від ворожої артилерії

Минулої доби російсько-окупаційні війська 17 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського, Новозванівки та Троїцького Попаснянського району застосовувалися 122-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні, протитанкові та підствольні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з автоматичних та протитанкових гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.