Архів новин

29 августа 2018

Найнижчий в Україні рівень правопорушень є показником злагодженої роботи правоохоронців Луганщини, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 29 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у координаційній нараді за участі керівників правоохоронних органів регіону, яку провів прокурор Луганської області Володимир Янко.

На початку свого виступу очільник Луганщини зазначив, що спільна плідна робота правоохоронних та контролюючих органів має добрий результат: рівень правопорушень на 10 тис. населення найнижчий в Україні.

Діяльність професійних асоціацій Луганщини є значним поштовхом до побудови громадянського суспільства, – Сергій Каплін

Сьогодні, 29 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення під головуванням Першого заступника Голови Комітету Сергія Капліна.

Засідання було присвячено проблемним питанням щодо соціальної підтримки, пенсійного забезпечення, охорони здоров’я населення Луганської області, що потребують вирішення на державному рівні.

До уваги бажаючих отримати водні об’єкти в оренду у комплексі із земельною ділянкою на конкурсних засадах (земельних торгах)

Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України орендодавцем земельних ділянок у комплексі з водними об’єктами на території Луганської області, розташованими за межами населених пунктів є Луганська обласна державна адміністрація, в межах – сільські, селищні та міські ради.

Продаж прав на земельні ділянки державної власності на конкурентних засадах у формі аукціону здійснюється у порядку, встановленому главою 21 Земельного кодексу України (далі – Кодекс).

Уряд заборонив імпорт цементних клінкерів з Російської Федерації

29 серпня Кабінет Міністрів заборонив ввезення на територію України цементних клінкерів походженням з Російської Федерації. Відповідна постанова розроблена Мінекономрозвитку з метою захисту інтересів національної економічної безпеки та інтересів українських виробників цементу.

Як відомо, цементний клінкер - спечена суміш вапняку та глини (або шлаку), напівфабрикат, що використовується при виробництві цементу.

Уряд затвердив План заходів з реалізації Концепції реформування інституту саморегулювання в Україні

29 серпня за ініціативи Мінекономрозвитку, Кабінет Міністрів України ухвалив План заходів з реалізації Концепції реформування інституту саморегулювання в Україні.

План передбачає розробку єдиного закону про саморегулювання в Україні та внесення змін до законів щодо делегування окремих функцій держави з регулювання господарської чи професійної діяльності саморегулівним організаціям.

Тимчасове припинення роботи КПВВ "Станиця Луганська"

За  результатами засідання Тристоронньої контактної групи прийняте рішення про тимчасове припинення роботи КПВВ "Станиця Луганська" у період з 2 по 7 вересня.

Припинення роботи пункту пов'язане з проведенням поточних ремонтних робіт на КПВВ "Станиця Луганська" по підведенню комунікацій з централізованого водопостачання і водовідведення, внутрішнього електропостачання.

Ще місяць триватиме вступна кампанія для жителів тимчасово окупованих територій, – брифінг

Про доступ до професійної освіти для дітей та молоді, які проживають на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях Луганської області й у населених пунктах уздовж «лінії розмежування», йшлося сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

«Нам дуже важливо, щоб інформація, зокрема, стосовно вступної кампанії до вищих навчальних закладів та закладів професійно-технічної освіти досягала до якомога більшої кількості молоді, що проживає на тимчасово окупованій території», – наголосила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

На Луганщину завітала делегація Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Її зустріла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

До складу делегації увійшли перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін, народний депутат України, член Комітету Наталія Королевська, помічники народних депутатів та представниками керівництва центральних органів виконавчої влади.

Юрій Гарбуз привітав власників нових квартир у Сєвєродонецьку

Сьогодні, 29 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив ключі від нових квартир учасникам державних та обласних програм житлового кредитування. В урочистому заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Іван Парух, забудовники та новосельці.

ДІЛОВА ЗУСТРІЧ З ПОЧЕСНИМ ПРЕЗИДЕНТОМ ТПП ЕФІОПІЇ – ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТОМ ПАНАФРИКАНСЬКОЇ ТПП

3 вересня 2018 року о 10:00 в приміщенні ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, кімната 401, 4-й поверх) відбудеться робоча зустріч з президентом ТПП Ефіопії.

У рамках проведення зустрічі будуть обговорені найближчі перспективи та пріоритетні напрями українсько-ефіопського економічного співробітництва. Зі сторони ТПП Ефіопії в заході візьме участь екс-президент ТПП Ефіопії - віце-президент панамериканської ТПП - пан Йіченеку Соломон Афеворк (Mr. Yicheneku Solomon Afework).

Робоча мова - англійська.

В області проведено семінар на тему продажу об’єктів малої приватизації через ProZorro

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації сьогодні, 29 серпня, із застосуванням інструментів відеозв’язку проведено навчальний семінар на тему «Порядок використання електронної торгової системи «ProZorro.Продажі» для продажу об’єктів малої приватизації» за участю представників органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, ДП «Прозорро.Продажі» та електронних майданчиків.

Урядові програми підтримки аграріїв впроваджують у Старобільську

У Старобільську розглянули поточний стан впровадження державних програм підтримки сільгосптоваровиробників.

Почався конкурс для молодих науковців, на який передбачено 23 мільйони гривень

Міністерством освіти та науки України оголошено третій конкурс наукових робіт для молодих учених – наразі для нього заплановано більше фінансування, ніж у попередніх роках.

Фінансування проектів-переможців «третьої хвилі» почнеться з наступного року. Загалом у межах конкурсу у проекті держбюджету на 2019 рік передбачено 75,7 млн гривень. З них на продовження раніше розпочатих робіт закладено 52,7 млн гривень, на нові – 23 млн гривень.

Запрошуємо на фестиваль «Музику чути крізь стіни» у Сєвєродонецьку

Відкриття фестивалю «Музику чути крізь стіни» відбудеться в четвер, 30 серпня, в Сєвєродонецьку в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (бульвар Дружби Народів, 21).

Ініціатива створення проекту «Музику чути крізь стіни» належить голові Луганської обласної військово-цивільної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу та керівнику об’єднання VladOpera e.V. Петеру Шварцу.

Піротехніками на Луганщині вилучено 15 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 28 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,5 га місцевості у Новоайдарському, Кремінському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 15 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряди, три мінометні міни, шість гранат й три одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У містах та громадах області: на території Чмирівської ОТГ відкрито футбольне поле зі штучним покриттям

У селищі Бутове, що на території Чмирівської об’єднаної територіальної громади, введено в експлуатацію нове футбольне поле зі штучним покриттям.

Це одне з чотирьох полів, яке побудовано на Луганщині в рамках реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» (42 м на 22 м).

Нагадаємо, що у 2017 році міста та райони області долучились до конкурсу проектів, який проводило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Новини ООС: Луганщина потерпає від ворожих мінометів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Попасної та Троїцького відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів, БМП та великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району вівся обстріл з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.