Архів новин

10 августа 2018

Поновлено роботу елеватора на Білокуракинщині

На сьогоднішній день в Луганській області існує 19 елеваторів, загальна потужність яких приблизно 753 тис. тонн, з них лише 16 діючих з потужністю 645,3 тис. тонн. Завантаженість цих елеваторів складає лише 50,7 %.

Цього річ Державна продовольчо-зернова корпорація України прийняла рішення про призупинення роботи Солідарненського елеватору, який розташований на території Білокуракинського району, у зв’язку з його нерентабельністю. Цей елеватор є основним бюджетоутворюючим підприємством, в якому задіяна більша частина робітничих кадрів села Солідарне.

Попаснянський районний бюджет першим отримав субвенцію з державного бюджету на виплату грошової компенсації на житло внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Кабінет Міністрів України постановою від  18 квітня 2018 року № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації на житло внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

У Києві обговорено питання подальшої реалізації Державної цільової програми розбудови миру

Під головуванням заступника Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака відбулась розширена робоча нарада щодо реалізації Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

У нараді взяли участь представники міністерств та східних регіонів України, що задіяні у Програмі.

Луганську область представила заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова.

Соціальні виплати сім’ям з дітьми профінансовані в повному обсязі на початку серпня

На початку серпня 2018 року місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю

Питання подальшої реалізації Державної цільової програми розбудови миру обговорені на розширеній нараді у м. Києві

9 серпня у м. Києві під головуванням заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака відбулась розширена робоча нарада щодо реалізації Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

У нараді прийняли участь представники міністерств та східних регіонів України, що задіяні у Програмі.

На початку серпня в повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання центру соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей

В Луганській області на контрольованій українською владою території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у м. Лисичанську.

Він розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах, не тільки з м. Лисичанськ, але і з інших міст та районів області.

В оренді перебувають понад 3,3 тис. га водного фонду області

Сьогодні, 10 серпня, відбулась робоча нарада з питань користування земельними ділянками водного фонду та водними об’єктами на підставі договорів оренди земель водного фонду, а також водних об’єктів, укладених районними державними адміністраціями до 1 липня 2013 року.

Для участі в обговоренні цих питань були запрошені орендатори таких об’єктів.

Застосування габаритно-вагових комплексів - ефективний метод контролю автомобільних перевізників

     Останніми роками питання незадовільного стану автомобільних доріг набуло вкрай важливого значення. Серед причин занепаду дорожньої галузі є, з одного боку, невиконання протягом останніх 30 років регламентних робіт з утримання доріг, а з іншого – значний розвиток вантажного автотранспорту, суттєве збільшення його вантажопідйомності.

Президент підписав Закон щодо стимулювання діяльності сімейних фермерських господарств

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання cтворення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Закон спрямований на отримання офіційного статусу сільським населенням, яке працює на своїй землі, що дозволить легально продавати свою продукцію і отримати соціальний захист та право на пенсію.

На Луганщину завітає Вінницький академічний обласний театр ляльок

Напередодні відкриття 81 театрального сезону актори Вінницького академічного обласного театру ляльок гастролюватимуть по Луганській області.

Вінницькі лялькарі побувають у селах та селищах прифронтової території. До уваги маленьких глядачів  буде представлено дві вистави:  добросердечну  казку з полонини «Півтори жмені»  Н. Осипової та життєрадісну пригодницьку казку «Веселе мишеня» Ю. Чеповецького.  

До уваги замовників публічних закупівель

При здійсненні постійного моніторингу публічних закупівель у системі «Прозорро», фахівцями ICC Ukraine (Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати) було відмічене, що вимоги Замовників про обов’язковість надання Учасниками забезпечення тендерної пропозиції у вигляді електронної гарантії, виданої банками, страховими чи фінансовими компаніями, стали суто формалізованим аспектом надання до тендерного комітету Замовника повного пакету документів, за відсутності можливості перевірки Замовником легітимності наданої гарантії, правильності її оформлення, відповідності міжнародним

Перераховано першу субвенцію на житло для ВПО, які захищали Україну

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції та визнані інвалідами війни ІІІ групи, у сумі  796,002 тис. гривень надійшла до бюджету Луганської області. 

Проведено моніторинг виконання планів заходів з реалізації Стратегій розвитку територій Луганської області за 1 півріччя 2018 рок

Станом на 01.07.2018 розроблено (актуалізовано) та затверджено відповідними радами (районною ВЦА) стратегії розвитку територіальних громад у містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, в Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Міловському, Попаснянському, Сватівському, Старобільському, Новоайдарському, Троїцькому, Станично-Луганському, Новопсковському районах та Білокуракинській, Троїцькій, Новопсковській, Чмирівській об’єднаних територіальних громадах.

Увага! 15 серпня відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен

У середу, 15 серпня, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Правила поведінки людей на водних об’єктах під час купального сезону

Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. Необхідно звернути особливу увагу на пояснення  правил поведінки на воді дітям. 

Правила безпечної поведінки на воді та біля води:

- діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;

- вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків;

- не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях, це можна робити у спеціально відведених місцях;

- не можна запливати за обмежувальні знаки;

У містах та районах області: Попасна отримала гуманітарну допомогу

Відділи освіти та охорони здоров’я Попаснянської райдержадміністрації отримали гуманітарну допомогу.

Для Попаснянщини зібрали та передали три з половиною тонни загального вантажу.

Так, шкільні меблі вивантажили у Попаснянській загальноосвітній школі № 24, медичне устаткування та санітарно-гігієнічні засоби направлено до Попаснянської районної центральної лікарні.

У розвантаженні допомогли бійці військової частини 3035 Східного ОТО Національної гвардії України.

Фахівці Рубіжного взяли участь у тренінгу «Посилення ефективності міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству»

Представництвом Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) із
30 липня по 01 серпня 2018 року в місті Одеса проведено триденний тренінг за темою: «Посилення ефективності міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству».

Піротехніками на Луганщині вилучено 38 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом обстежено 2,91 га території області, де виявлено та вилучено 38 одиниць вибухонебезпечних пердметів, а саме: три артилерійських снаряди, 35 ручних гранат та вісім одиниць набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Розглянуто можливості поповнення Національного архівного фонду документами про останні події на Сході України

У засіданні «круглого столу» стосовно впровадження проекту з усної історії для поповнення Національного архівного фонду документами про події на Сході України взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна.

ПЕРШИЙ НАУКОВО-ОСВІТНІЙ ФОРУМ «НАФТОХІМІЯ 2018»

26-30 листопада 2018 року на базі Білоруського державного технологічного університету при підтримці Державного концерну «Белнефтехім» у м. Мінськ пройде Перший Науково-освітній форум «Нафтохімія-2018».

В рамках роботи Форуму відбудеться І Міжнародна науково-технічна конференція «Стан та перспективи розвитку хімічного та нафтохімічного комплексу», де будуть представлені доповіді, які освітлюють сучасний стан та перспективи розвитку галузі.

Другі національні консультації з розробки секторальних та крос-секторальних експортних стратегій

04-07 вересня 2018 року задля обговорення стратегічного бачення, визначення часових рамок формування ланцюжків доданої вартості, як однієї із складових частин успішної реалізації Експортної стратегії України, відбудуться Другі національні консультації з розробки секторальних та крос-секторальних експортних стратегій. Програма заходу 

Цільова аудиторія національних консультацій: представники бізнесу, члени галузевих асоціацій, організацій, об’єднань, а також профільні експерти.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 1,5 мільярда гривень податків і зборів

За січень-липень 2018 року до місцевих бюджетів міст та районів Луганської області платники перерахували 1 млрд 543 млн гривень податків і зборів.

Це на 90 млн гривень більше, ніж за сім місяців минулого року.

Найвагомішим є податок на доходи фізичних осіб. Вони сплатили 1 млрд 120 млн гривень, що більше надходжень аналогічного періоду минулого року на 83,2 млн гривень.

Конкурсний відбір триває

   За співорганізації МОЗ України, Громадською організацією „Платформа здоров’я” в рамках 27-ї Міжнародної медичної виставки „Охорона здоров’я/Public Health” буде організовано День головного лікаря – 2018 та вручення всеукраїнської відзнаки „Головний лікар року – 2018” у Міжнародному виставкому центрі м. Києва, 03.10.2018.

   У зв’язку із цим у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації утворено комісію з відбору кандидатів на відзнаку „Головний лікар року – 2018”.

Новини ООС: На Луганщині поранено двох військовослужбовців

Вчора вранці на ділянці між селищем Новотошківське та непідконтрольним українській владі Голубівським двоє військовослужбовців підірвалися на невстановленому вибуховому пристрої. З пораненнями бійців доправили до Свєвродонецька для надання невідкладної медичної допомоги.

Крім того, минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися БМП, автоматичні гранатомети, а також стрілецька зброя.

Мінрегіон розробив методичні рекомендації для регіонів щодо будівництва малих групових будинків для дітей-сиріт на заміну інтернатам

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Адміністрацією Президента України, Міністерством соціальної політики України та Благодійним Фондом Порошенка працює над реалізацією проекту щодо створення сімейних будинків для дітей-сиріт на заміну діючим інтернатам. Так, наразі Мінрегіон розробив методичні рекомендації для регіонів щодо створення житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, зокрема, малих групових будинків.

На Луганщині стартує реалізація проекту «Відповідальність починається із нас» щодо попередження насильства у Станично-Луганському районі

У березні 2018 року на Луганщині було підбито підсумки реалізації пілотного проекту «Відповідальність починається із нас». Головною метою проекту стало максимальне наближення послуг та допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства або потенційним жертвам безпосередньо за місцем їх проживання. З цією метою в містах, селах та селищах Попаснянського району, що знаходиться на лінії розмежування, було обрано 14 контактних осіб із числа лідерів місцевих громад.

Технічна перевірка автоматизованої системи централізованого оповіщення із запуском електросирен

15 серпня поточного року з 13.45 до 14.00 буде здійснюватися комплексна перевірка загальнодержавної та територіальної автоматизованих систем централізованого оповіщення з подачею всіх команд та запуском електросирен в навчальних цілях.

Під час проведення технічної перевірки цієї системи будуть вмикатися електросирени, звучання яких відповідає сигналу цивільного захисту «Увага всім!». За цим сигналом необхідно увімкнути абонентський радіотрансляційний динамік і прослухати повідомлення щодо дій при виникненні надзвичайної ситуації.

Засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації у м. Кремінна Луганської області

09 серпня 2018 року об 11:00 у залі засідань Кремінської райдержадміністрації (м. Кремінна Луганської області, вул. Банкова, 1) за участю заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка відбулося виїзне засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації.

На засіданні колегії Департаменту були присутні:

- голови райдержадміністрацій, міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад та їх заступники з економічних питань;