Прес-центр10 серпня 2018, 14:08

На Луганщину завітає Вінницький академічний обласний театр ляльок

Напередодні відкриття 81 театрального сезону актори Вінницького академічного обласного театру ляльок гастролюватимуть по Луганській області.

Вінницькі лялькарі побувають у селах та селищах прифронтової території. До уваги маленьких глядачів  буде представлено дві вистави:  добросердечну  казку з полонини «Півтори жмені»  Н. Осипової та життєрадісну пригодницьку казку «Веселе мишеня» Ю. Чеповецького.  

Тож, актори театру ляльок у складі творчого волонтерського об’єднання «АРТ-ДЕСАНТ» 14 серпня представлять дитячі вистави у будинках культури Станиці Луганської (об 10:00), Широкого  (о 13:00) та Петропавлівки  (о 17:00).

15 серпня вони завітають до малечі, яка проживає у  Великій Чернігівці  (об 11:00), Сотенному (о 13:00) та Щасті  (о 17:00).

Також заплановано 16 серпня виступити в  Трьохізбенській школі (о 10:00) та будинках культури в Дєнєжніково (о 14:00) та Новоайдарі (о 17:00).

17 серпня – Новотошківка (11:00), Золоте  (13:30) та Троїцьке  (17:00).

У склад творчої групи входять головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Олександр Свіньїн, звукорежисер Сергій Крамарев та актори: заслужена артистка України Олена Андрушко, Ірина Огородник, Юрій Марцінов, Юрій Слободонюк.

Вони вважають, що ця благодійна акція необхідна дітям, адже повертає віру в щасливе, безтурботне дитинство, а мистецтво граючих ляльок, яке ґрунтується на принципах загальнолюдських духовних цінностей, сприятиме миру і злагоді  в Україні.

Організатором виступив  волонтер, керівник творчого волонтерського об’єднання «АРТ-ДЕСАНТ», голова Вінницької філії громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій» Олег Білик, який супроводжуватиме акторів під час гастрольних заходів.