Архів новин

15 августа 2018

Вступну кампанію до закладів профосвіти подовжено до 1 жовтня

До 1 жовтня заклади профосвіти можуть проводити додатковий прийом вступників на місця регіонального та державного замовлення. Про це повідомляють у Міністерстві освіти та науки України.

Таким чином Міністерство продовжує прийом громадян на навчання до закладів ПТО на 2018/2019 навчальний рік для забезпечення рівного права громадян на здобуття професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до своїх здібностей і нахилів та виконання закладами професійної (професійно-технічної) освіти регіонального та/або державного замовлення.

Обговорено забезпечення стійкості послуг мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства на Луганщині

14 серпня 2018 року в Луганській облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та представників МБФ «Української фундація громадського здоров’я» Оксани Нестерової і Олени Єсипенко. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук та представники Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Норвезька рада у справах біженців проводить конкурс проектів на отримання гранту

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки самозайнятості та мікро-підприємництва в Луганській (міста Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ та Станично-Луганський район) і Донецькій областях (далі – Програма).

Мета Програми – допомога сім’ям, постраждалим в результаті конфлікту, підвищення їх рівня життєзабезпечення.

Перша внутрішньо-африканська торговельна виставка (Intra-African Trade Fair, IATF)

За інформацією Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, в період 11 по 17 грудня 2018 року у м. Каїр (Арабська Республіка Єгипет) відбудеться Перша внутрішньо-африканська торговельна виставка (Intra-African Trade Fair, IATF), організаторами якої є Постійне представництво Арабської Республіки Єгипет при відділенні ООН та інші міжнародні організації у Женеві, Африканський експортно-імпортний банк (African Export-Import Bank) та Комісія Африканського Союзу (African Union Commission).

Увага! Оголошення

20 серпня 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  14:00.

Юрій Гарбуз вручив обласну відзнаку Лоренцо Редальє

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив почесну відзнаку «За розвиток регіону» голові суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Лоренцо Редальє у зв’язку із закінченням його роботи на території Луганської області.

Навчання на тему: „Конфлікт інтересів та заходи його врегулювання”

   За участю в.о. директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ольги Рибалки відбулось навчання державних службовців цього Департаменту.

Для української армії в області за сім місяців зібрали понад 100 мільйонів

В Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що у січні-липні 2018 року надходження військового збору склали 104 млн 572 тис. гривень.

Це на 29,4 млн гривень, або на 39,1 % більше показника за сім місяців минулого року.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

В області 773 особи звернулися до освітніх центрів «Донбас -Україна»

Цьогоріч до діючих на Луганщині освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулися 773 особи.

З них направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до школи для отримання документу державного зразка:

- про базову загальну середню освіту – дев’ять абітурієнтів;
- про повну загальну середню освіту – 27 абітурієнтів;
- про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 65 абітурієнтів.

«Пакунок малюка» для новонароджених уже з першого вересня

Уже з першого вересня цього року українські сім’ї при народженні дитини отримають набір необхідних речей для новонароджених діток.

Подарунок надаватиметься кожній родині при виписці з пологового будинку. Він стане серйозною допомогою першочергово тим родинам, які через складне матеріальне становище позбавлені можливості придбати новонародженій дитині якісні предмети догляду та одягу.

Таке рішення прописано в наказі Міністерство соціальної політики України «Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» при народженні дитини».

Кувейтська інвестиційна адміністрація виявляє інтерес до участі в приватизації українських підприємств

14 серпня в Мінекономрозвитку відбулась зустріч Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова з керівництвом Кувейтської інвестиційної адміністрації (КІА). Головною темою зустрічі стала можлива участь кувейтської сторони в приватизації українських державних підприємств.

Зі сторони КІА в заході взяли участь Перший інвестиційний директор КІА Пан Абдалла Абдулвахаб Аль-Рамадан та заступник Голови місії Пан Мубарак Альмуавшарджі.

Впровадження в дію Урядових програм підтримки аграрного сектору

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації розпочато другий цикл виїзних нарад по територіям щодо впровадження в дію Урядових програм підтримки аграрного сектору.

Луганські спортсмени з пауерліфтингу вибороли п’ять медалей на чемпіонаті Європи

У Франції на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу з класичного жиму лежачи змагалися п’ять наших спортсменів.

Вони увійшли до складу національної збірної України.

Так, серед юнаків та дівчат наші Кристина Леоненко (в/к до 43 кг) та Катерина Купаєва (в/к 63 кг) завоювали золоті медалі європейської першості.

У ваговій категорії до 63 кг серед ветеранів чемпіонкою континенту стала Ганна Кадацька. Ще одне золото у своїй ваговій категорії виборов  луганчанин Сергій Пархоменко.

Наталія Череменко стала срібною призеркою змагань у ваговій категорії до 47 кг.

Землевпорядною службою Луганщини з початку року прийнято 13 625 заяв на реєстрацію земельних ділянок

З них зареєстровано 13097 земельних ділянок, надано 6886 відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру.

Також внесено 536 змін до відомостей Державного земельного кадастру про земельні ділянки та надано 1343 довідки, що містять узагальнену інформацію про землі (території) за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру та внесено відомості про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць – шість.

Діти з Луганщини відпочили у Республіці Польща

Школярі з Луганської області в серпні відвідали Підкарпатське воєводство у Республіці Польща.

Подорож організовано в рамках Літньої академії молоді Програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 рр. за сприяння Львівської обласної ради та Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна».

Розпочався відпочинок відвідуванням Львова, де на делегацію очікувала оглядова екскурсія старовинним містом та подарунки від голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Піротехніками на Луганщині вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 14 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському, Новоайдарському районах та територію крейдового кар'єру поблизу м. Лисичанськ.

Загалом обстежено 2,9 га території області, де виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: сім артилерійських снарядів та 21 ручну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Новоайдарі збирають історії учасників АТО та бойових дій

Працівники архівного відділу Новоайдарської райдержадміністрації долучилися до дослідницького проекту зі збирання усної історії та створення колекції документів учасників АТО та учасників бойових дій, які виборювали мир, захищали територіальну цілісність та суверенітет держави на Сході України, який був ініційований Державним Архівом Луганської області.

Мета цього проекту – висвітлення інформації про героїчні вчинки та подвиги воїнів, які стануть наглядним прикладом для патріотичного виховання дітей та молоді.

Уряд проводить системну роботу для мінімізації негативних наслідків трудової міграції та створення умов для повернення українських громадян

Трудова міграція як загальноприйнятий економічний механізм поєднання попиту на робочу силу та пропозиції робочої сили в межах функціонування міжнародного ринку праці існує в більшості країн світу і відрізняється лише співвідношеннями імміграційних та еміграційних потоків.

Задля створення умов для повернення громадян України, які працюють за кордоном, та збереження трудового потенціалу України розпорядженням Уряду від 12.04.2017 № 257 затверджено План заходів щодо забезпечення реінтеграції в суспільство трудових мігрантів і членів їх сімей.

Новини ООС: По Кримському працювала важка артилерія

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 10 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.
Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались 152-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних систем, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.
По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого, Троїцького та Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.