Архів новин

27 августа 2018

Загоряння на Сєвєродонецькому «Азоті» локалізовано. Роботи тривають

Для ліквідації загоряння, що виникло на території цеху нейтралізації та очищення промислових стоків ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», задіяні вісім одиниць спеціалізованої техніки та 20 осіб особового складу ДСНС. Гасіння продовжується по периметру. Загалом загоряння сталося на площі 2,9 га одного зі шламонакопичувачів.  

Ситуацію, що виникла у минулу суботу, та заходи із запобігання задимленню міст Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк розглянуто сьогодні, 27 серпня, під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На Луганщині відбувся четвертий обласний музичний фестиваль «День Дружби»

Захід, який був присвячений Дню Незалежності України, проведено у Сєвєродонецьку на площі Перемоги.

На фестивалі виступили близько 20 молодих виконавців з різних куточків області. Серед них: Альона Чудакова, Дмитро Білий, гурт DIFUZION, JANINO, Максим Подрєзов та інші.

Учасники цієї музичної події зазначають, що вона покликана об’єднати молодь. «Приємно, коли присутні з радістю підспівують улюблені пісні, підтримують виконавців та їх авторські твори, – діляться вони своїми враженнями.

УКРАЇНА ПРИЄДНАЛАСЬ ДО МЕТРИЧНОЇ КОНВЕНЦІЇ

7 серпня 2018 року Україна набула повноправного членства в Метричній конвенції та стала однією із 60 країн-членів. До цього часу протягом 16 років Україна перебувала у статусі асоційованого члена.

Орденом «За мужність» III ступеня відзначено бійця з Луганщини (посмертно)

Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення державними нагородами України.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, орденом «За мужність» III ступеня відзначено старшого солдата Петрова Ігоря Андрійовича (посмертно).

Нагадаємо, що боєць механізованого батальйону 53-ї ОМБр Ігор Петров загинув у червні внаслідок ворожого гарматного обстрілу поблизу смт Новотошківське Попаснянського району.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

27 серпня поточного року управлінням було організовано і проведено під головуванням заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю. засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Було розглянуто питання "Про 
про пожежу, що виникла на території цеху нейтралізації та очищення промислових стоків Прат "Сєвєродонецьке об'єднання АЗОТ", та запобігання подальшому задимленню міст Лисичанськ, Новодружеськ,Привілля та Сєвєродонецьк внаслідок горіння".

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

23 серпня поточного року управлінням було організовано і проведено під головуванням заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю. засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Було розглянуто питання "Про недопущення погіршення умов життєзабезпечення мешканців Міловського району Луганської області внаслідок перекриття прикордонною службою РФ руху на ділянці автодороги Т-1307, яка проходить територією району."

Актуальний коментар: до 1 січня 2020 року молоко другого класу прийматиметься переробними підприємствами

Про це повідомила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова. Вона зазначила, що продовження перехідного періоду вступу в силу нового стандарту ініційовано обласною владою перед Кабінетом Міністрів України, Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС в Україні з 1 січня 2018 року мали вступити в дію нові вимоги при закупівлі молока екстра, вищого та першого ґатунку.

Державні програми підтримки підприємств АПК в галузі рослинництва в 2018 році

Часткова компенсація вартості закупленого у суб’єктів насінництва насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції

            Порядок затверджений постановою  КМУ від 7 лютого 2018 р. № 106 (компенсується 80% вартості закупленого базового, сертифікованого насіння вітчизняної селекції згідно документів, поданих до державних банків не пізніше 1 листопада, тільки фермерськими господарствами до 500 га з обігом до 15 млн. грн за останній рік, компенсація не більше
30 тис. грн на 1 господарство).

Увага! У Старобільську працює Інформаційно-консультативний центр

З метою надання населенню Луганської області інформаційних консультацій у вирішенні різного роду питань щодо енергопостачання, підвищення рівня культури взаємовідносин і формування прозорого інформаційного середовища з обслуговування споживачів у ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» працює Інформаційно-консультативний центр.

Розроблений проект регіональної цільової програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2020 року

Проект розробив Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження обласної державної адміністрації.

Загальний обсяг фінансових ресурсів необхідних для реалізації Програми становить  53821,6 тис. гривень. У тому числі, державний бюджет 5350,0 тис. гривень, міські і районні бюджети 33846,6 тис. гривень та інші кошти 14625,0 тис. гривень.

Програмою передбачено до 2020 року в області підвищити рівні безпечності доріг, дорожньої інфраструктури, перевезення пасажирів та вантажів комерційним автомобільним транспортом.

Президент підписав Закон щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Пишаємося: жителі області відзначені державними нагородами

Указом Президента України державними нагородами з нагоди Дня незалежності України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм відзначено багатьох українців.

Серед них і жителі Луганської області. Зокрема, медаллю «За працю і звитягу» нагороджено головного редактора підприємства «Редакція газети «Попаснянський вісник» Ярослава Нестеренка.

Аудитори Луганщини за сім місяців забезпечили відшкодування втрат майже на 6,6 мільйона гривень

Управління Північносхідного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж січня-липня 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 6,6 млн гривень.

За вчинені фінансові порушення 23 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, ще одну – до  матеріальної та п’ять – до дисциплінарної.

В Україні вперше створять центри підтримки інклюзивної освіти

Кабінет Міністрів України прийняв відповідну постанову, де визначив як будуть створені та працюватимуть центри ресурсної підтримки інклюзивної освіти в Україні.

Центри забезпечуватимуть навчання вчителів шкіл та фахівців Інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ), підвищення їх кваліфікації.

Окрім цього, установи проводитимуть аналітичну роботу. Так, вони визначатимуть, як впливає раннє втручання на розвиток дитини з особливими освітніми потребами, як визначити кращу програму розвитку для дитини тощо.

Новини ООС: Ворожий мінометний обстріл пошкодив житловий будинок на Новоайдарщині

Вчора ввечері внаслідок обстрілу противника з 120-мм мінометів було пошкоджено житловий будинок у Кряківці Новоайдарського району.

Крім того, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 122-мм гармат, 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.