Прес-центр27 серпня 2018, 17:08

Загоряння на Сєвєродонецькому «Азоті» локалізовано. Роботи тривають

Для ліквідації загоряння, що виникло на території цеху нейтралізації та очищення промислових стоків ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», задіяні вісім одиниць спеціалізованої техніки та 20 осіб особового складу ДСНС. Гасіння продовжується по периметру. Загалом загоряння сталося на площі 2,9 га одного зі шламонакопичувачів.  

Ситуацію, що виникла у минулу суботу, та заходи із запобігання задимленню міст Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк розглянуто сьогодні, 27 серпня, під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Як повідомив начальник цеху НОПС Володимир Коритний, загоряння шломанакопичувача №1 цього цеху виявлено 25 серпня приблизно о 12:00. Увечері його локалізували, проте задимлення продовжується.

Площа цього накопичувача, який використовувався із середини минулого сторіччя до 2015 року включно, складає приблизно 11 га і доступ до місця займання обмежений.

Наразі триває заповнення водою ділянок задимлення. Задіяні працівники підприємства, ДСНС, спеціалізована техніка з Рубіжного.

Для ліквідації тління на шламонакопичувачі №1 за підсумками наради вирішено Сєвєродонецькому «Азоту» спільно з ГУ ДСНС у Луганській області задіяти резервні потужності для збільшення обсягу подачі води на об’єкт. Реалізовуватимуть й  інші заходи.

За словами спеціалістів, викиди у повітря загрози здоров’ю не несуть.

Проте, людям із серцево-судинними захворюваннями та захворюваннями дихальних шляхів рекомендовано тимчасово утриматися від тривалого перебування на відкритому повітрі.

Також бажано тримати закритими кватирки та вікна.

Аналізи замірів повітря проводитимуть тричі на день.