Архів новин

16 августа 2018

Боротьба за вибори в ОТГ триває

16 серпня відбулося засідання Центральної виборчої комісії. За попередньою інформацією, за включення  до порядку денного проекту постанови щодо скасування заборони на проведення виборів в ОТГ,  які мали відбутися в кінці жовтня 2018 року, проголосували лише п’ять з восьми необхідних членів ЦВК.

Наша спільна мета – якнайшвидше звільнення тимчасово окупованих територій, – Юрій Гарбуз про співпрацю з ОС

Підбиваючи підсумки 100 днів операції Об’єднаних сил, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз серед пріоритетних напрямків співробітництва з військовими виділив гуманітарну та інформаційну сферу.

Так, обласна військово-цивільна адміністрація забезпечила реалізацію стратегічної ініціативи командування ОС «Допомога Схід»: була організована доставка, розмитнення і розподіл гуманітарної допомоги обласним лікувальним та інтернатним закладам.

Круглий стіл "Аналіз результатів роботи проекту ПРООН щодо зміцнення організаційного потенціалу в Луганській та Донецьких областях"

Сьогодні у приміщенні Луганської облдержадміністрації за участі Голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза і керівника програми "Відновлення та відбудова миру" Програми розвитку ООН в Україні (далі - ПРООН) Віктора Мунтяну відбулось засідання Круглого столу на тему "Аналіз результатів роботи проекту Програми розвитку ООН в Україні щодо зміцнення організаційного потенціалу в Луганській та Донецьких областях". Від Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації брав участь Денис Денищенко, директор Департаменту.

У Сєвєродонецьку відтепер діє перший в області центр сучасного простору доступних сервісів

Відкриття центру сучасного простору доступних сервісів за європейським стандартом Open Space відбулося сьогодні, 16 серпня, у бізнес-центрі «Green Town».

Сєвєродонецьк став першим містом у Луганський області, яке має такий центр.

«Ми сприяємо підвищенню якості надання послуг для громадян, які проживають як на контрольованій, так і на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Відсьогодні кожен з них зможе відвідати цей офіс та швидко отримати необхідні документи», – наголосила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, відвідуючи захід.

Юрій Гарбуз привітав молодого луганського боксера з чемпіонством

Сьогодні, 16 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав 16-річного сєвєродончанина Микиту Хрипко з перемогою на міжнародному боксерському турнірі.

Вітаючи спортсмена очільник області нагородив Микиту Хрипко листом подяки та наголосив:«Успіхи таких юніорів як Микита, а також інших досвідчених спортсменів на рингах та на стадіонах по усьому світу прославляють Луганщину та Україну. Бажаю успіхів молодому спортсмену в його нелегкій справі та продовжувати славити свій рідний край».

Підсумок роботи радників – зміцнення організаційного потенціалу Луганщини

Сьогодні, 16 серпня, відбулось засідання «круглого столу» відносно аналізу результатів роботи проекту ПРООН щодо зміцнення організованого потенціалу в Луганській та Донецькій областях.

Безпека громадян та відновлення інфраструктури – пріоритети роботи обласної влади, – Юрій Гарбуз про підсумки 100 днів ООС

«Підвищення рівня якості життя на підконтрольних українській владі територіях Донецької і Луганської областей є найкращим аргументом на користь реінтеграції. Тому робота моєї команди спрямована на забезпечення позитивних перетворень на ввіреній мені території», – зауважив Юрій Гарбуз під час прес-конференції, присвяченої результатам перших 100 днів проведення операції Об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей.

Головне досягнення ООС – ми не віддали ворогу жодного клаптику нашої землі та повернули під контроль 15 км території

Про це заявив Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв під час прес-конференції щодо підсумків перших 100 днів проведення операції Об’єднаних сил.

Він наголосив, що ООС є лише одним з інструментів, за допомогою яких держава досягатиме звільнення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і відновлення там конституційного ладу.

Діти з прифронтової Попаснянщини поїхали на відпочинок до оздоровчого центру на Львівщині

Двадцять дітей з Попасної, Гірського та Золотого вирушили до дитячого табору «Ровесник», що на Львівщині.

Відпочинок відбуватиметься виключно за рахунок приймаючої сторони і триватиме до 22 серпня.

Оздоровчий заклад розташований в екологічно-чистій зоні у селі Комарів Сокальського району.

17 серпня - Всесвітній день гуманітарної допомоги

Норвезька рада у справах біженців запрошує всіх на святкування  Всесвітнього дня гуманітарної допомоги  в м. Сєвєродонецьк (Луганська область)

17 серпня на Центральній площі м. Сєвєродонецьк  16:00 до 19:00 години NRC разом з іншими гуманітарними організаціями приймуть участь у святкуванні Гуманітарного дня.

Програма буде включати Шоу мильних бульбашок, ігрові станції та розважальну програму для дітей різного віку, аквагрим,  участь у "Живій Петиції" селфі та  запуск повітряних кульок.

Всі дорослі зможуть отримати безоплатну правову консультацію юристів NRC.

Володимир Гройсман закликав ЦВК не зупиняти децентралізацію

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Фейсбук висловив позицію щодо прийняття Центральною виборчою комісією постанови від 9 серпня 2018 року № 122 «Про звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя», яка дає ЦВК можливість не призначати у жовтні вибори в об'єднаних територіальних громадах.

За програмами підтримки аграріям вже компенсовано понад 16 мільйонів

Продовжується цикл виїзних нарад щодо реалізації в області Урядових програм підтримки аграрного сектору.

Роз’яснювальну роботу відносно фінансової підтримки розвитку фермерських господарств Троїцького району відповідно до державних та обласних програм проведено Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Фермери, переробні підприємства, голови сільських і селищних рад дізналися, що на сьогодні за програмами підтримки аграріям вже компенсовано коштів на суму 16 млн 443 тис. гривень.

Піротехніками вилучено 58 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,7 га території Станично-Луганського та Новоайдарського районів.

Загалом виявлено та вилучено 58 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: вісім артилерійських снарядів та 50 ручних гранат.

Нагадуємо, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101);

На Луганщині діють вісім мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства

Відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та представників МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».

Вони обговорили питання забезпечення послуг, що надаються фахівцями мобільних бригад психосоціальної допомоги у громадах Луганщини.

Так, наразі в області з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки ЮНІСЕФ та МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» працюють вісім мобільних бригад.

У містах та районах області: школи Міловського району отримали сучасну техніку

Відтепер у перших класах Міловського району з’явилися  багатофункціональні пристрої та ламінатори.

Це дозволить роздруковувати та ламінувати навчальні картки та інших матеріали, які будуть використовуватися для навчання першачків у програмі Нової української школи.

На комплект техніки витрачено 100775,40 гривень. Кошти спрямовані з освітньої субвенції та місцевого бюджету.

Новини ООС: Новоайдарський район знову потерпає від ворожих мінометів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 11 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.
Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались 82-мм міномети, гранатомети різних систем, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.
По укріпленнях наших захисників поблизу Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Станиці Луганської вівся обстріл зі стрілецької зброї.

 

АМУ звернулася до Голови ЦВК щодо призначення виборів в об’єднаних громадах та скасування рішення, яке унеможливлює їх проведення

АМУ закликає ЦВК до 17 серпня 2018 року провести засідання та призначити відповідно до звернень облдержадміністрацій перші та додаткові місцеві вибори в ОТГ, утворених за процедурою визначеною спеціальним Законом.

Це дозволить територіальним громадам, де проживають близько мільйона громадян, завершити процедуру формування ОТГ задля розвитку і підвищення якості життя.