Архів новин

03 августа 2018

Перед державою стоїть важливе завдання мотивувати жертв домашнього насильства звертатися за допомогою і підтримкою

Про це в інтерв'ю журналістам розповіла заступниця Міністра соціальної політики України Наталія Федорович.

За її словами, протягом останніх п'яти років до органів соціального захисту населення надходило від 100 до 160 тисяч звернень на рік, разом із цим, абсолютна більшість звернень надходила від жінок.

Попередження щодо часткового відключення цифрових передавачів мовлення у Сватівському районі

У зв’язку з проведенням невідкладних робіт з антикорозійного захисту металевих конструкцій на об’єкті Луганської філії Концерну РРТ – РРС-РТС у Сватівського районі відбудеться часткове відключення діючих цифрових передавачів з 6 по 9 серпня 2018 року в проміжку часу від 08:00 до 17:00 у залежності від погодних умов та технічної необхідності.

Організацію надання якісних соціальних послуг населенню ОТГ Луганщини розглянули на семінарі

Питання організації надання якісних соціальних послуг населенню громад в умовах децентралізації є одним із пріоритетних в діяльності Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. Для досягнення цієї мети спільно із партнерськими організаціями Департаментом проведено низку семінарів, тренінгів, нарад, у тому числі, у виїзному форматі.

В області реалізується Регіональна цільова програма розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва

Проведено аналіз виконання Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки за І півріччя 2018 року.

На реалізацію заходів Програми фактично використано з інших джерел 7 947,7 тис. гривень.

Придбано 17 комплектів обладнання для оформлення та видачі паспортних документів для 15 центрів надання адміністративних послуг за рахунок коштів Європейського Союзу та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

До 1 вересня потрібно подати заяву щодо отримання грошової компенсації невикористаних сум субсидій

В Україні другий рік поспіль будуть монетизувати зекономлені субсидії. Це стосується лише тих громадян, які мають індивідуальне опалення, лічильники та опалюють житло газом чи електроенергією. Заяви про грошові компенсації потрібно подати до 1 вересня до управління соціального захисту населення. Під монетизацію підпадають зекономлені 150 кіловат електроенергії чи 100 кубометрів газу.

Врегулювання ринку орендного житла в Україні буде стимулювати розвиток житлового будівництва

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України активізувало роботу з розробки нового законопроекту, який має на меті запровадити дієвий ринок орендного житла в Україні та визначити чіткі механізми взаємодії всіх його учасників.

Уперше за 25 років дано старт системному впорядкуванню сміттєзвалищ

У вересні 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів України розпочало збір даних про реальний стан сміттєзвалищ з геолокаційною прив’язкою.

Метою створення електронного сервісу є проведення оперативної інвентаризація всіх наявних сміттєзвалищ в Україні, як легальних, так і стихійних, та нанесення інформації про них на інтерактивну мапу з геолокаційною прив’язкою.

Про Програму «Креативна Європа»

«Креативна Європа» – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів.
З 2014 до 2020 року на підтримку європейських проектів, що дають можливість подорожувати, охоплювати нові аудиторії, обмінюватися практичними навичками та вдосконалюватися, планується виділити 1,46 мільярда євро.
У 2015 році претендентами на співробітництво та суперництво у боротьбі за фінансування стали організації із 38 країн, але можливість взяти участь в обох підпрограмах отримали й організації з третіх країн.

У першому півріччі господарства області отримали майже 10 мільйонів компенсації вартості закупленої техніки

За січень-червень 2018 року 91 господарство області отримало компенсацію в розмірі 9,69 млн гривень за придбання 153 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання в рамках державної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Компенсація коштів аграріям здійснюється через державні банки. Лідирує за цим напрямом Ощадбанк. 65 підприємств – клієнтів банку вже одержали 6,65 млн гривень.

Очікується, що протягом серпня ще 15 клієнтів отримають компенсацію на загальну суму 1,3 млн гривень.

Щодо монетизації частини невикористаних сум субсидій

В Україні другий рік поспіль будуть монетизувати зекономлені субсидії. Це стосується лише тих громадян, які мають індивідуальне опалення, лічильники та опалюють житло газом чи електроенергією. Заяви про грошові компенсації потрібно подати до 1 вересня до управління соціального захисту населення. Під монетизацію підпадають зекономлені 150 кіловат електроенергії чи 100 кубометрів газу.

Мінрегіон вивчає можливість проектування SOS-станцій на дорогах України

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вивчає можливість проектування на українських трасах SOS-станцій — спеціальних засобів екстреного зв’язку при надзвичайній ситуації на дорозі.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Актуальний коментар: аналогове мовлення залишається на Луганщині

Відносно збереження аналогового мовлення у зоні проведення операції Об’єднаних сил Луганська облдержадміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України.

Про це розповів директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко, коментуючи впровадження Плану використання радіочастотного ресурсу України, згідно з яким відключення аналогового телебачення розпочалося 31 липня з Києва та Кіровоградської області, а з 31 серпня відбудеться по всій Україні.

Піротехніками на Луганщині вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 2 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,1 га територій у Станично-Луганському районі та поблизу міста Лисичанськ.

Загалом виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: сім артилерійських снарядів, одну мінометну міну, 20 ручних гранат, два підривники й 24 одиниці набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Змінимо країну разом: Львівщина знову радо зустріла наших земляків

Творча делегація представників районного будинку культури та відділу культури Кремінської райдержадміністрації відвідала Радехівський  район Львівської області.

Це відбувалось в рамках проектів культурного обміну між Львівською та Луганською областями  «Змінимо країну разом», на реалізацію яких виділяються  кошти з обласного та місцевого бюджетів. Кремінський район увійшов до переліку переможців цього конкурсу.

Новини ООС: Ворог відкривав вогонь у напрямку Станиці Луганської та Кримського

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська вісім разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися протитанкові, автоматичні та підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу Станиці Луганської відкривався вогонь зі стрілецької зброї.