Архів новин

08 августа 2018

Питання компенсації за зруйноване житло та оздоровлення ліквідаторів аварії на ЧАЕС на особистому прийомі Юрія Гарбуза

Сьогодні, 8 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян.

Жителька міста Попасна прийшла до очільника області з проханням посприяти відновленню пошкодженого ворожими обстрілами житлового будинку. Судовий процес з приводу виплати компенсації за зруйноване житло виявився занадто довгим. Саме тому Юрій Гарбуз доручив начальнику управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації ОДА Вадиму Лазнікову супроводжувати справу у суді першої інстанції.

Відкриття Центру надання адміністративних послуг у Троїцькому Луганської області

Сьогодні, 8 серпня о 12:00, відбулось урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Троїцькому. 

У заході взяли участь:Віктор Мунтяну, керівник Програми відновлення та розбудови миру, ПРООН; Олена Рудіч, програмний координатор, Місцеве самоврядування та реформа децентралізації, ПРООН; Демид Палагно,  голова Троїцької об’єднаної територіальної громади.

На Луганщині затримано колишнього «командира взводу» незаконних збройних формувань

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, у Луганській області спільно з поліцією затримали бойовика терористичної організації «ЛНР».

Правоохоронці встановили, що житель Сєвєродонецька у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань.

Інформація про оголошення конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені до проведення незалежної оцінки майна

1. Найменування об’єкту оцінки

Частина нежитлової будівлі центральної районної аптеки загальною площею 66,01 кв. м, яка складається з підвальних приміщень №№ ІІ, ІІІ, Х, ХІ; у загальнобудинковому користуванні: підвальне приміщення № ІХ площею 33,93 кв. м, за адресою: площа Соборна (Жовтнева), будинок 9, смт Марківка, Марківський район, Луганська область.

Балансоутримувач – Комунальне підприємство «Луганська обласна «Фармація Північ».

Мета оцінки: визначення ринкової вартості майна шляхом проведення незалежної оцінки для розрахунку орендної плати.

У Троїцькому побудовано ЦНАП

Центр надання адміністративних послуг сьогодні відкрився у Троїцькому. В урочистостях узяв участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис.

На Луганщині впроваджується проект «Безпечне місто»

Нараду з вирішення проблемних питань реалізації проекту «Безпечне місто» провів сьогодні, 8 серпня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він повідомив, що за цим напрямом передбачене фінансування з державного бюджету. Наразі рішення погоджується у Кабінеті Міністрів України.

Так, 27 мільйонів буде направлено на будівництво та облаштування дата-центру, так званого центрального пункту управління.

«Сподіваюсь, що найближчим часом Луганщина отримає ці кошти і зможе їх виділити на зазначений проект», – сказав він.

У містах та районах області: на Марківщині до початку навчального року відремонтують дві школи

Ремонтні роботи проводяться у Марківській гімназії та Марківській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №1.

Сьогодні ці роботи в освітніх закладах знаходяться на завершальному етапі. Якість та темпи їх виконання на особистому контролі керівництва району.

Так, активно йде ремонт у Марківській ЗОШ № 1. Тут проводяться як внутрішні, так й зовнішні роботи, які профінансовані за кошти обласного бюджету.

Інформаційно-аналітична довідка щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону станом на 01.08.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.

Відео-нарада в режимі on-line

08 серпня 2018 року  за участю заступника голови облдержадміністрації Лішик О.П.  відбулась відео-нарада в режимі
on-line з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
щодо розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків, підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості та інших актуальних питань впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку.

Доступні ліки: відтепер у програмі 59 безоплатних препаратів

Загалом новий перелік препаратів містить 261 торгову назву, що на 22 препарати більше, ніж у минулому реєстрі.  

Епідситуація щодо кору в області у першому півріччі 2018 року

Кір – «летюче» інфекційне захворювання, яке розповсюджується на 300-400 метрів: якщо у під’їзді є хворий на кір – то  вже є ризик заразитися.

 

Morbillivirus – вірус кору – надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

 

Мінрегіон пропонує проектувати в містах автоматизовані парковки для автомобілів

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує ввести нову зміну в ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» щодо можливості проектування автоматизованих гаражів для автомобілів в містах України.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Піротехніками на Луганщині вилучено 49 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 7 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Сватівському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Загалом обстежено 0,71 га території, де виявлено та вилучено 49 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 16 артилерійських снарядів, 22 ручні гранати та 11 підривників.

Нагадаємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У містах та районах області: у Попаснянській лікарні з’явився апарат для анестезії

Попаснянська районна центральна лікарня отримала апарат для анестезії S6100D, який за технологічними аспектами відповідає сучасним вимогам.

Його можна використовувати у відділеннях інтенсивної терапії, операційній та анестезіології.

Цей апарат надано у якості гуманітарної допомоги від благодійної організації «Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва».

Раніше між головним лікарем Комунальної установи «Попаснянська районна центральна лікарня» та представниками Фонду був підписаний контракт про безоплатне надання гуманітарної допомоги медичного спрямування.

Актуальний коментар: обласною владою розроблені заходи щодо недопущення зростання тарифів РКП «Старобільськвода»

Після численних звернень споживачів послуг за дорученням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза розроблено низку заходів, які дозволять не допустити зростання тарифів, а у подальшому значно збалансувати витратну частину тарифів РКП «Старобільськвода».

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Новини ООС: Ворог поновив мінометні обстріли

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 11 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися 82-мм міномети, протитанкові та автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу Новозванівки та Троїцького Попаснянського району відкривався вогонь з протитанкових гранатометів, протитанкових гвинтівок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.