Архів новин

02 августа 2018

В облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва для надання їм часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами

02 серпня відбулося перше засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Засідання конкурсної комісії відкрив заступник голови облдержадміністрації Іваненко Геннадій Георгійович.

Розглянуто порядок надання часткової компенсації відсотків за кредитами для малого і середнього бізнесу

Сьогодні відбулося перше засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Підведено підсумки виконання Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації здійснено аналіз виконання Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки (далі – Програма) за І півріччя 2018 року.

На реалізацію заходів Програми фактично використано з інших джерел 7 947,7 тис. грн або 9,8 % до запланованого обсягу фінансування. З обласного бюджету кошти не виділялися.

Наприкінці серпня КПВВ «Станиця Луганська» планують закрити на ремонт

Сьогодні, 2 серпня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів робочу нараду щодо питань модернізації єдиного в області КПВВ «Станиця Луганська» та облаштування блок-постів поблизу селищ Петропавлівка Станично-Луганського та Новоахтирка Новоайдарського районів.

«У понеділок, 6 серпня, почнеться облаштування сервісної зони контрольно-пропускного пункту «Станиця Луганська» без припинення його роботи. Акцентую увагу мешканців, що КПВВ працюватиме у звичайному режимі.

У містах і районах області: в Попаснянському районі триває реконструкція спортивних об’єктів

Серед об’єктів спортивної інфраструктури, які увійшли до Переліку інвестиційних програм і проектів, що реалізуються у 2018 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, у Попаснянському районі завершена реконструкція спорткомплексу «Відродження» та ведеться будівництво шкільного спорткомплексу в Попаснянській ЗОШ № 1.

Загальна сума реалізації зазначених проектів за два роки складає 9,5 млн гривень.

Крім цього, за кошти районного бюджету на базі ЗОШ № 21, № 25, № 24 встановлюють сучасні майданчики з вуличними тренажерами.

Шлях до створення та функціонування Вищого антикорупційного суду повністю відкритий – Президент

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд».

Зміни, що вносяться до Закону «Про судоустрій і статус суддів» та Закону «Про Вищий антикорупційний суд», дозволяють забезпечити ефективне започаткування роботи та подальше функціонування Вищого антикорупційного суду, в тому числі його апеляційної палати, що стане суттєвим кроком у питанні протидії корупції в Україні.

Обговорено утворення ОТГ з адміністративними центрами у містах Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк

Про перспективи утворення в Луганській області об’єднаних територіальних громад з адміністративними центрами у містах обласного значення – Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк було обговорено під час наради в облдержадміністрації.

Її провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Нарада проведена з метою обговорення внесення змін, що стосуються Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад містами обласного значення.

Уряд повністю забезпечує фінансування санаторно-курортного лікування для пільгових категорій громадян

За оперативною інформацією структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій у першому півріччі 2018 року для забезпечення санаторно-курортним лікуванням деяких пільгових категорій громадян органами соціального захисту населення укладено 9 752 договори. З них:

- для осіб з інвалідністю – 1 420 договорів, в тому числі 294 для осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку;

- для учасників антитерористичної операції – 1 226 договорів;

Розвиток органічного виробництва

Протягом останніх десятиліть відбувається стрімкий розвиток органічного сектору в більшості країн світу.У зв’язку з цим постійно зростає роль такої системи ведення землеробства як органічне землеробство. Вже зараз у світі для нього сертифіковано близько 37,2 млн. га сільськогосподарських земель.

Кремінщина перша завершила жнива ранніх зернових культур

Загалом по району намолочено 65,3 тис. тонн ранніх зернових культур з урожайністю 28,7 ц/га, що є вагомим внеском в обласний коровай. 

Зокрема,

озимої пшениці  намолочено  58,6 тис. тонн зерна,  урожайність –  30,3 ц/га,  зібрано на площі  19,3 тис. га;

озимого ячменю – 1739 тонн, урожайність – 27,3 ц/га,  на площі – 637 га;

озимого тритикале – 613 тонн, урожайність – 23,3 ц/га,  на площі – 263 га;

озимого жита – 120 тонн, урожайність – 18,8 ц/га, на площі – 64 га;

ярого ячменю – 2862 тонн, урожайність – 19,1 ц/га, на площі – 1,5 тис. га;

Піротехніками на Луганщині вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 1 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,6 га територій у Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снарядів і 19 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Три дитини-сироти зі Старобільського району отримали ключі від власних квартир

Три однокімнатні квартири придбані в м. Старобільську за рахунок цільової державної субвенції на загальну суму 915 тис. гривень.

Ключі від власного житла Юлії, Світлані та Станіславу вручила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона передала юним мешканцям квартир привітання від голови облдержадміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з побажанням мирної і щасливої долі, міцного здоров’я та добробуту.

УКРАЇНСЬКО-ІРАКСЬКІ В2В-ПЕРЕГОВОРИ

09 серпня 2018 року у приміщенні Торгово-промислової палати України відбудуться Українсько-іракські ділові переговори, під час яких українські учасники матимуть можливість налагодити контакти з представниками іракських компаній.

Співорганізатором заходу виступає Українсько-іракська Ділова Рада на чолі з головою її іракської частини – паном Аббасом Альнурі.

До сфери інтересів представників іракської делегації, які братимуть участь у переговорах, зокрема, належать:

Уряд повністю забезпечує фінансування санаторно-курортного лікування для пільгових категорій громадян

Станом на перше липня цього року, за оперативною інформацією структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій для забезпечення санаторно-курортним лікуванням  деяких пільгових категорій громадян органами соціального захисту населення укладено 9 752 договори, з них:

- для осіб з інвалідністю – 1 420 договорів, в тому числі 294 для осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку;

БІЗНЕС-МІСІЯ ДО США

З 22 листопада по 02 грудня 2018 року Сумська торгово-промислова палата планує здійснити візит зацікавлених осіб в Сполучені Штати Америки.

Мета візиту – активізація двостороннього українсько-американського співробітництва та налагодження добросусідських відносин, перш за все в таких сферах як охорона здоров'я, медичне забезпечення, стоматологія, медичне страхування та ін.

Новини ООС: Луганщина знову потерпає від масованих обстрілів окупанта

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська вісім разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися протитанкові, автоматичні та підствольні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу Станиці Луганської відкривався вогонь зі стрілецької зброї.