Прес-центр2 серпня 2018, 16:08

Наприкінці серпня КПВВ «Станиця Луганська» планують закрити на ремонт

Сьогодні, 2 серпня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів робочу нараду щодо питань модернізації єдиного в області КПВВ «Станиця Луганська» та облаштування блок-постів поблизу селищ Петропавлівка Станично-Луганського та Новоахтирка Новоайдарського районів.

«У понеділок, 6 серпня, почнеться облаштування сервісної зони контрольно-пропускного пункту «Станиця Луганська» без припинення його роботи. Акцентую увагу мешканців, що КПВВ працюватиме у звичайному режимі.

У разі узгодження  питання на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 серпня, пропуск громадян буде припинений з 27 до 31 серпня включно. У цей час будуть проведені роботи із монтажу тимчасових конструкцій та споруд на території пункту пропуску, а також їх підключення до мереж електро- та водопостачання і водовідведення, для чого необхідне одночасне залучення значної кількості робітників із використанням автотранспортних засобів і важкої будівельної техніки. Зрозуміло, що такі роботи неможливо проводити під час його функціонування. Адже щоденно контроль проходять понад 10 тис. осіб.

Прошу громадян завчасно спланувати свої поїздки, з урахуванням можливого припинення роботи КПВВ та із розумінням поставитись до тимчасових незручностей», – розповів журналістам Юрій Клименко.

Він також зазначив, що вже завершені роботи з організації на КПВВ «Станиця Луганська» централізованої системи водопостачання та водовідведення, внутрішнього електропостачання та дитячого ігрового майданчику. Завершується будівництво укриття, навісів-накопичувачів для відвідувачів пункту пропуску.

Управлінням розвитку та утримання мереж автомобільних доріг Луганської облдержадміністрації завершуються ремонтно-відновлювальні роботи покриття на території, прилеглій до автомобільної дороги загального користування місцевого значення «С131624».

Із урахуванням режиму роботи пункту пропуску, внесені корективи до розкладу руху громадського транспорту. Облаштовані зупинки приміського транспорту, місця посадки-висадки пасажирів, а також стоянки автобусів та інших автотранспортних засобів.

З бюджету області на зазначені цілі виділено понад 15 млн гривень.