Архів новин

13 августа 2018

Питання надання в оренду водних об'єктів

Питання надання в оренду водних об’єктів обговорили під час спільної наради Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин. До участі були запрошені орендарі та бажаючі взяти в оренду водні об’єкти.

Увага! Попередження про пожежну небезпеку на території області

За гідрометеорологічними даними, починаючи з 13 серпня 2018 року у Луганській області очікується надзвичайно висока пожежна небезпека (5-й клас).

З метою уникнення лиха рекомендовано тимчасово не відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки. Відпочиваючи на природі, подбайте про максимальну безпеку як для вас, так і для навколишнього середовища.

На будівництво амбулаторій в області виділено 87,5 мільйонів гривень

Про це повідомили на нараді з питань проектування та будівництва об’єктів охорони здоров’я у сільській місцевості області, яку провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Він зауважив, що на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості Луганській області спрямовані кошти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 87540,5 тис. гривень.

ДІЛОВА МІСІЯ ДО КИТАЮ

У період з 03 по 09 листопада 2018 року відбудеться офіційний та діловий візит представників міністерств і відомств, органів місцевого самоврядування та бізнес-кіл України на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром – Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим до Шанхаю та Пекіну.

ІІІ НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ «БІОЕНЕРГЕТИКА, ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ ТА АГРОБІЗНЕС»

23 жовтня 2018 року у м. Харків буде проведений III Німецько-український форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес».

Форум проходить один раз на два роки та збирає більше 300 представників українського та німецького бізнесу, органів державної влади та міжнародних інвесторів, зацікавлених у реалізації проектів у сфері енергоефективності та відновлювальних джерел енергії.

ТОРГОВЕЛЬНИЙ ЯРМАРОК «INTRA-AFRICAN TRADE FAIR»

За інформацією Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, в період з 11 по 17 грудня 2018 року у м. Каїр (Арабська Республіка Єгипет) відбудеться Перший внутрішньо-африканський торговельний ярмарок (Intra-African Trade Fair, IATF), організаторами якої є постійне представництво Арабської Республіки Єгипет при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві спільно з Африканським експортно-імпортним банком (African Export-Import Bank) та Комісією Африканського Союзу (African Union Commission).

Дві медалі виборола наша велоспортсменка на всеукраїнських змаганнях

На чемпіонаті України з велоспорту (маунтенбайк), який вихідними відбувся у Чернівцях, спортсменка з Луганщини Катерина Набережна у шорт-треку здобула золоту нагороду.

Крім цього, Катерина відзначилась у змаганнях «з точки в точку», де піднялась на п’єдестал пошани, посівши другу сходинку.

Відзначимо, що вона тренується у Луганській обласній школі вищої спортивної майстерності.

Вітаємо спортсменку та її тренера Сергія Вороніна з вдалими виступами на змаганнях!

В області діють обмеження продажу алкогольних напоїв у нічний час

Станом на серпень у Луганській області діють обмеження продажу алкогольних напоїв на території двох міст обласного значення. Зокрема, у Лисичанську – з 22:00 до 06:00 щоденно, враховуючи вихідні та святкові дні. У Рубіжному – з 22:00 до 08:00 щоденно, враховуючи вихідні дні та святкові дні. У Сєвєродонецьку наразі міська влада розглядає питання щодо доцільності таких обмежень.

У районах області прийняли відповідні рішення органи влади 13 сільських рад та чотирьох об’єднаних територіальних громад, враховуючі інтереси всіх зацікавлених сторін.

Мінрегіон вдосконалив механізм відбору проектів Держфонду регіонального розвитку

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України встановило чіткі терміни відбору проектів, які можуть фінансуватися з Держфонду регіонального розвитку, та їх мінімальну вартість. Відповідні зміни внесені до постанови КМУ №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку».

Згідно зі змінами встановлено чіткі терміни відбору проектів у регіонах: початок – не пізніше 15 січня,  завершення – не пізніше 1 травня.

Міжнародна енергетична конференція «Algeria Future Energy», 29-30 жовтня 2018 р., м. Алжир (АНДР)

29-30 жовтня 2018 року на території Алжирської Народної Демократичної Республіки (м. Алжир) під патронатом Президента АНДР Абделазіза Бутефліка, а також за участю алжирських компаній «Sonatrach» та «Sonelgaz» відбудеться міжнародна енергетична конференція «Algeria Future Energy».

Налагоджено діалог з орендарями земельних ділянок водного фонду та водними об’єктами

10 серпня відбулась робоча нарада з питань користування земельними ділянками водного фонду та водними об’єктами на підставі договорів оренди земель водного фонду, а також водних об’єктів, укладених райдержадміністраціями до 01.07.2013 під головуванням директора Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації.

Проект із попередження насильства стартує в Станично-Луганському районі

У Станиці Луганській обговорені шляхи впровадження проекту «Відповідальність починається із нас». Учасникам зустрічі розповіли про мету та зміст проекту, презентували досвід його впровадження у Попаснянському районі.

Соціальні виплати сім’ям з дітьми профінансовані в повному обсязі

У серпні місцеві бюджети області отримали з державного бюджету соціальні виплати сім’ям з дітьми та іншим категоріям громадян у розмірі 65.395,4 тис. гривень, що становить 100 % від потреби на поточний місяць.

У містах та районах області: поновлено роботу елеватора на Білокуракинщині

Завдяки спільним зусиллям обласної та районної влади вдалося відстояти функціонування філії ПАТ «ДПЗКУ» «Солідарненський елеватор». Це перший важливий крок для збереження цього підприємства.

Елеватор є основним бюджетоутворюючим підприємством, в якому задіяна більша частина робітничих кадрів села Солідарне.

Нагадаємо, що цьогоріч Державна продовольчо-зернова корпорація України прийняла рішення про призупинення роботи Солідарненського елеватору, який розташований на території Білокуракинського району, у зв’язку з його нерентабельністю.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 170 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехними розрахунками ДСНС України на Луганщині обстежено 12,5 га місцевості.

Загалом виявлено та вилучено 170 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 35 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, 123 ручних гранати, 11 одиниць підривників та вісім одиниць набоїв. 

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 733 виїзди, обстежено 692,81 га території області, де виявлено та вилучено 4983 одиниць вибухонебезпечних предметів та 683 одиниці набоїв.

Цьогоріч вже виконано 50 проектів з реалізації Стратегій розвитку територій Луганської області

Проведений моніторинг реалізації проектів регіонального розвитку, визначених Планами заходів за підсумками І півріччя 2018 року, свідчить про наступне.

Загальна кількість проектів, передбачених Планами заходів на 2018 рік, становить 527 на суму 2,6 млрд гривень, з яких виконано – 50, у стадії реалізації – 301. За звітний період вибрано коштів за проектами 137,2 млн гривень.

Новини ООС: На Новоайдарщині не припиняються мінометні обстріли противника

Минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 11 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу Золотого та Новотошківського, Попаснянського району відкривався вогонь з зенітних установок, автоматичних та протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.