Архів новин

28 августа 2018

Впровадження в дію Урядових програм підтримки аграріїв обговорили під час виїзної наради у Старобільську

В рамках роз’яснення Державних програм підтримки сільгосптоваровиробників 27.08.2018 відбулась чергова робоча нарада у м. Старобільськ. На нараді були присутні голови сільських селищних рад, аграрії району. В ході наради директор Департаменту  агропромислового розвитку Лариса Бичкова доповіла про результати збиральної компанії ранніх зернових та зернобобових культур . Але основне питання на якому було загострено увагу  це впровадження в дію Державних програм підтримки сільгосптоваровиробників області та зокрема Старобільського району.

Діти з інвалідністю Луганської області відвідали Карпати

Під час відпочинку у дитячо-юнацькому табору в місті Яремче з юними учасниками працювали індивідуальні фахівці по музиці, масажу, логоритміки, акторської майстерності і психологи.

Також вони приймали участь у активних іграх на відкритих майданчиках, ходили в ліс, гори, на озера. Займалися творчістю у різних майстр-класах. Також для них стала незабутня поїздка до Буковелі.

Юрій Гарбуз на серпневій педагогічній конференції: маємо одну з кращих реформ – Нову українську школу

Сьогодні, 28 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей відкрили регіональну серпневу конференцію педагогічних працівників «Забезпечення якості освіти в умовах реформування освітньої галузі Луганщини та Нової української школи».

Також у роботі конференції взяли участь народний депутат України Віталій Курило, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та голова громадської організації «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова.

Щодо відключення Сєверодонецького обласного дитячого протитуберкульозного санаторію та Луганського обласного будинку дитини № 2 від електропостачання

   Адміністрація Сєверодонецького обласного дитячого протитуберкульозного санаторію повідомляє, що заявлена ТОВ «ЛЕО» на веб-сайтах інформація про заборгованість закладу перед постачальником електроенергії у сумі 260 тис. грн. не відповідає дійсності.

В Україні почав працювати сервіс на основі відкритих даних про першу реєстрацію авто

Уперше в Україні Головний сервісний центр МВС  оприлюднив відкриті дані про реєстрацію транспортних засобів на національному порталі  data.gov.ua.

На основі відкритих даних  Єдиного державного реєстру МВС стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників створено  онлайн сервіс про першу реєстрацію авто ( texty.org.ua), що надає змогу кожному громадянину самостійно отримати інформацію про автомобільний ринок у кілька кліків.

У Сєвєродонецьку розпочався триденний тренінг за темою: "Локалізація Національного плану дій 1325: комунікації та ефективне планування"

Участь у заході приймають представники органів державної влади та громадських організацій із міст, районів, ОТГ Луганської області. Тренінг проводиться у рамках проекту "Рівність заради безпеки" за підтримки Українського жіночого фонду, Інформаційно-консультативного жіночого центру, Сєвєродонецької молодіжної ради за фінансової підтримки Європейського Союзу.

В Україні удосконалено порядок вивезення дітей за кордон

Сьогодні набув чинності Закон України № 2475-VIII «Про внесення змін до деяких актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання», який прийнято Верховною Радою України 3 липня 2018 року.

Також сьогодні набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

УКРАЇНСЬКО-ПАЛЕСТИНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

11 ВЕРЕСНЯ 2018 року в приміщенні ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зала «Колізей», 4 поверх) відбудеться УКРАЇНСЬКО-ПАЛЕСТИНСЬКИЙ бізнес-форум. У заході візьмуть участь Надзвичайний та Повноважний Посол Палестини в Україні Др.Мохамед Аль-Асаад та представники профільних Міністерств.

Палестинську делегацію очолить Голова ТПП провінції Хеброн – Мохаммед-Газі Н.К.Хербаві.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ «ЛОНҐУА, ШЕНЬЧЖЕНЬ (КИТАЙ) – КИЇВ (УКРАЇНА): ОБМІН ДОСВІДОМ ВЕДЕННЯ БІЗНЕСУ»

Торгово-промислова палата України запрошує представників підприємств, органів державної влади та індивідуальних фахівців взяти участь у презентації успішного досвіду району Лонґуа міста Шеньчжень (Китай) у розвитку бізнес-середовища, залученні інвестицій і кваліфікованого персоналу.

Окрім презентації, передбачений обмін думками між представниками Лонґуа та українськими учасниками щодо можливостей торговельно-економічної співпраці між Україною та Лонґуа.

Програма заходу.

Дію Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» подовжено до 2020 року

Зазначений план є важливим інструментом захисту прав жінок в умовах збройного конфлікту та забезпечення їх активної участі у миротворчих процесах.

Регіональний план заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року був затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза 7 листопада 2016 року.

Наразі його актуалізовано та продовжено до 2020 року.

Запрошуємо на фестиваль «Музику чути крізь стіни» у Сєвєродонецьку

Відкриття фестивалю «Музику чути крізь стіни» відбудеться в четвер, 30 серпня, в Сєвєродонецьку в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (бульвар Дружби Народів, 21).

Ініціатива створення проекту «Музику чути крізь стіни» належить голові Луганської обласної військово-цивільної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу та керівнику об’єднання VladOpera e.V. Петеру Шварцу.

Механізм фінансової підтримки аграріїв розглянуто в Марківському районі

Під час наради в Марківському районі розглянуті механізми реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства.

Зокрема, піднімались питання щодо фінансової підтримки розвитку фермерських господарств району з виконання державних та обласних програм. 

Робота з реалізації цих програм в районі триває. Компенсація отримана трьома особистими селянськими господарствами на закупівлю установок індивідуального доїння.

Також селищною та сільськими радами району організовано прийом документів від населення на дотацію молодняка великої рогатої худоби.

Луганські військові ліцеїсти змагалися у Латвії

Група ліцеїстів другого курсу Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» разом із ровесниками з інших куточків України взяли участь у міжнародних змаганнях «Baltik Guard – 2018».

Вони відбулися у латвійському селищі Малпілс. На урочистому відкритті був присутній Президент Латвійської Республіки  Раймондс Вейоніс.

У змаганнях взяли участь юнаки та дівчата з Великобританії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі та України.

Піротехніками на Луганщині вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,43 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено й вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, вісім мінометних мін, один інженерний боєприпас, 20 гранат, один набій та одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

В області відновлюються дитячо-юнацькі спортивні школи

Про це під час засіданні колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації зазначила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Новини ООС: На Луганщині не змовкають міномети

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська п’ять разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових та підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого Попаснянського району вівся обстріл з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У напрямку Станиці Луганської застосовувались автоматичні гранатомети.