Прес-центр28 серпня 2018, 09:08

В області відновлюються дитячо-юнацькі спортивні школи

Про це під час засіданні колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації зазначила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Зокрема, вона сказала: «За останній рік на Луганщині значно покращився матеріально-технічний стан спортивних закладів, планово проводяться реконструкції дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Про результати роботи свідчить і те, що до нас приїжджають спортсмени національних збірних на навчально-тренувальні збори. Райони та міста області активно долучаються до конкурсів проектів, зокрема, які реалізуються за рахунок державного фонду регіонального розвитку. У цьому році  10 % коштів, які виділено ДФРР на нашу область, спрямовані на об’єкти спортивної інфраструктури. Позитивні зміни є, тож продовжуємо працювати у цьому напрямі».

Голова колегії, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов наголосив, що для очільника області Юрія Гарбуза розвиток фізичної культури та спорту є одним з пріоритетних напрямів роботи.

Під час засідання заслухані доповіді щодо розвитку фізичного виховання серед учнівської та студентської молоді в області.

Також члени колегії обговорили заплановані заходи, які відбудуться восени. Серед них, цьогорічні обласні літнх сільські спортивні ігри та Всеукраїнська акція «Покрова Героїв».

Крім цього, розглянуто стан матеріально-технічного забезпечення сфери фізичної культури і спорту у Троїцькому, Новопсковському районах та місті Лисичанськ.  Робота у цих районах та місті визнана членами колегії задовільною, а всі пропозиції щодо усунення проблемних питань та шляхи їх вирішення внесені до протоколу засідання та будуть направлені на ознайомлення членам колегії у зазначений строк.