Прес-центр8 серпня 2018, 17:08

Питання компенсації за зруйноване житло та оздоровлення ліквідаторів аварії на ЧАЕС на особистому прийомі Юрія Гарбуза

Сьогодні, 8 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян.

Жителька міста Попасна прийшла до очільника області з проханням посприяти відновленню пошкодженого ворожими обстрілами житлового будинку. Судовий процес з приводу виплати компенсації за зруйноване житло виявився занадто довгим. Саме тому Юрій Гарбуз доручив начальнику управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації ОДА Вадиму Лазнікову супроводжувати справу у суді першої інстанції.

Жінка з Сєвєродонецька звернулася з проханням вирішити проблеми побутового характеру. Річ втім, що минулоріч квартиру сєвєродончанки затопили сусіди та відмовляються компенсувати збитки. Юрій Гарбуз запропонував жінці допомогу у підготовці всіх необхідних документів з боку обласної влади та міських комунальних служб для подальшого позову до суду.

Ліквідатор аварії на Чорнобильської АЕС прийшов на особистий прийом до голови ОДА з проханням врегулювати графік надання путівок на оздоровлення. Юрій Гарбуз наголосив, що сприяння отриманню законних соціальних гарантій для тих, хто врятував Україну від наслідків ядерної катастрофи є роботою владних органів на всіх рівнях. Очільник Луганщини пообіцяв, що докладе зусиль для того, щоб міська влада Сєвєродонецька піклувалася про своїх ліквідаторів-чорнобильців. Окреме питання чоловіка стосувалося нової системи монетизації пільгового проїзду у громадському транспорті для пенсіонерів. Юрій Гарбуз розповів про те яким чином буде здійснюватися монетизація, а саме про зарахування на рахунки пенсіонерів додаткових коштів.