Прес-центр16 серпня 2018, 15:08

Підсумок роботи радників – зміцнення організаційного потенціалу Луганщини

Сьогодні, 16 серпня, відбулось засідання «круглого столу» відносно аналізу результатів роботи проекту ПРООН щодо зміцнення організованого потенціалу в Луганській та Донецькій областях.

Відкриваючи захід, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відзначив: «В останні роки наша область зазнала суттєвих змін у всіх сферах суспільного життя. Було порушено систему управління регіоном, ми змушені були організовувати роботу на нових місцях. Завдяки співпраці з ПРООН та реалізації проекту програми ми змогли поліпшити роботу органів виконавчої влади на Луганщині. Зокрема, в питаннях формування політики, загального управління та зміцнення організаційного потенціалу області».

«Для цього на конкурсній основі було вибрано шість радників. Вони покращували ситуацію у галузях ЗМІ, екології та охорони навколишнього середовища, а також агропромислового розвитку», – наголосив очільник області.

У ході «круглого столу» радники ознайомили учасників зі своїми досягненнями в рамках цього завдання та наголосили на їхньому значенні для зміцнення здатності влади надавати базові соціальні, адміністративні і комунальні послуги в умовах збройного конфлікту.

Керівник програми ПРООН «Відновлення та розбудови миру» Віктор Мунтяну звернув увагу присутніх на вплив досягнутих результатів у рамках роботи радників: «Вони дають поштовх на позитивні зміни та мають своє продовження після терміну реалізації ініціативи».

Під час засідання, ключовий експерт проекту від ЗУРЦу Ігор Назар презентував методологію впровадження проекту та представив напрями роботи Луганської і Донецької облдержадміністрацій, які за результатами оцінки організаційної структури цих облдержадміністрацій, потребують підсилення кваліфікованими працівниками.

Участь у заході взяли представники донорів та ПРООН, представник Міністерства екології та природніх ресурсів України, команда проекту від ЗУРЦ, радники голів Луганської та Донецької облдержадміністрацій, представники профільних департаментів та управлінь Луганської облдержадміністрації.