Прес-центр29 серпня 2018, 16:08

Ще місяць триватиме вступна кампанія для жителів тимчасово окупованих територій, – брифінг

Про доступ до професійної освіти для дітей та молоді, які проживають на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях Луганської області й у населених пунктах уздовж «лінії розмежування», йшлося сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

«Нам дуже важливо, щоб інформація, зокрема, стосовно вступної кампанії до вищих навчальних закладів та закладів професійно-технічної освіти досягала до якомога більшої кількості молоді, що проживає на тимчасово окупованій території», – наголосила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Наразі в освітніх центрах «Донбас-Україна» пройшли усі необхідні процедури понад 500 абітурієнтів.

Заступник голови облдержадміністрації висловила вдячність громадській організації «Фонд «Відкрита політика» за активну роботу і розробку різноманітних постерів, буклетів, відеороликів та багато іншого на тему вступу молоді з непідконтрольних українській владі територій.

У свою чергу, виконавчий директор цієї громадської організації Ірина Жданова нагадала, що ще триває набір на місця державного замовлення в заклади професійно-технічної освіти. Фондом розроблена покрокова інструкція щодо процедури вступу для осіб, які не мають паспорта громадянина України, атестатів за 9-й та 11-й класи державного зразку.

В освітні-центри «Донбас-Україна» можна звернутися до 26 вересня, за прощенною процедурою пройти оцінювання з української мови й історії України та здати документи до закладу профтехосвіти. 

Також абітурієнти користуються покроковою інструкцією для здобуття середньої освіти дистанційно.

Як зауважила заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Ткачова, на Луганщині створені усі необхідні умови для вступників з тимчасово непідконтрольної території.