Прес-центр1 серпня 2018, 10:08

Луганщина різноманітна: Новопсковщина має привабливий туристичний потенціал

За дорученням голови облдержадміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Ольга Лішик з робочою поїздкою відвідала Новопсковський район.

Вона узяла участь у колегії райдержадміністрації під керівництвом голови Новопсковської райдержадміністрації Людмили Латишевої.

Під час колегії розглянуті питання щодо виконання бюджету за І півріччя 2018 року, профілактики і боротьби зі злочинністю, а також запровадження особливого карантинного режиму по амброзії полинолистній на території району.

З головами сільських рад та керівниками структурних підрозділів обговорено питання децентралізації і об'єднання громад, передачу повноважень до об’єднаних територіальних громад, впровадження державних реформ в освіти, медицини та соціальних послугах.

«Маємо позитивний приклад першої в Україні Новопсковської громади, – зазначила Ольга Лішик. – Зокрема, відкритий сучасний ЦНАП, відремонтовані комунальні дороги та садочки. Наразі ремонтуються школи, створюються комфортні та якісні умови з надання соціальних послуг, йде робота над залученням грантових проектів. Доречі, у цьому році, п’ять переможців в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку».

Також порушувалися теми доріг і контролю за перевезенням вантажу понад вагову норму.

Крім цього, Ольга Лішик провела особистий прийом громадян.

До неї звернулись представники Дитячо-юнацької спортивної школи щодо передачі школи на баланс та підпорядкування її ОТГ.

«Люди бачать позитивні зміни і упевнені у кращому майбутньому, – зауважила заступник голови облдержадміністрації. – Дуже рада, що у Новопсковському районі потужний потенціал з туристичного напряму, є навіть бренд «Крейдяник». А також цікаві пам'ятки археології, дивовижна природа, культурні традиції. Тільки спільними зусиллями ми змінемо життя громад на краще».

Крім цього, в приміщенні архівного відділу райдержадміністрації директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська провела прийом громадян, на якому обговорювалися питання щодо науково-технічного опрацювання документів, номенклатур справ, порядок оформлення справ, передачі на зберігання документів НАФ до архівної  установи.

Також надано консультації жителям району по порядку наданню інформації з трудового архіву.