Прес-центр22 серпня 2018, 12:08

Лікарські амбулаторії області забезпечують комп’ютерною технікою та підключенням до мережі Інтернет

Так, на сьогодні на Луганщині підключено до мережі Інтернет 102 лікарські амбулаторії (із загальної їх кількості 133).

Це дає змогу створити умови для укладання з пацієнтами декларацій про надання медичних послуг з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами.

Також вживаються заходи щодо забезпечення комп’ютерною технікою робочих місць лікарів, які ведуть амбулаторний прийом у закладах первинної ланки. При потребі 295 комп’ютерів в наявності на робочих місцях вищезазначених спеціалістів наразі 224 комп’ютери.

У всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги відповідальними за забезпечення процесу укладання з пацієнтами декларацій визначено головних лікарів цих закладів.

Лідерами з підписання декларацій є Центри ПМСД у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, а також Сватівського, Білокуракинського, Старобільського та Біловодського районів.

На сьогодні до електронної системи охорони здоров’я eHealth підключені всі 16 ЦПМСД області, а з Національною службою здоров’я України уклали угоду на медичне забезпечення населення, яке проживає на підконтрольній українській владі території, чотири центри первинної медико-санітарної допомоги, а саме: Сєвєродонецький, Біловодський, Попаснянський та Троїцький.

Робота щодо подальшої комп’ютеризації робочих місць лікарів амбулаторій, які ведуть прийом пацієнтів в містах та районах області, триває.