Прес-центр9 серпня 2018, 11:08

Цьогоріч в області вже розглянуті 33 пропозиції на придбання житла дітям-сиротам

Відбулася відеонарада з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Про стан розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків, підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості та інші актуальні питання впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку доповіла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

На сьогодні в області комісією розглянуто матеріали щодо придбання 33 житлових приміщень для дітей-сиріт, осіб з їх числа та щодо будівництва двох дитячих будинків сімейного типу на загальну суму 11 676,724 тис. гривень.

На поточний час робота щодо пошуку та підбору житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа відповідно до умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету триває.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» Луганській області передбачені видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа в обсязі 15 472,1 тис. гривень.